Uit de oude doos: Haarlemse Muggenronde in 1990

Haarlemse Muggenronde in 1990: de dames Rabobank Wielerploeg.
Haarlemse Muggenronde in 1990: de dames Rabobank Wielerploeg. Ik sta linksachter.

1990: Haarlemse Muggenronde

Wisten jullie dat ik het ooit tot de Rabobank wielerploeg heb geschopt? Ok, niet als deelnemer aan de Tour de France of een andere wielrenklassieker, maar tijdens de Haarlemse Muggenronde. Ik ben geboren en getogen in Haarlem en dus een echte Mug. Elk jaar wordt er in de zomervakantie voor tieners een wielerronde georganiseerd met verschillende onderdelen op verschillende plekken in de stad. Het totale programma duurt een week en elke dag werd het tussenklassement gepubliceerd in de krant. Zowel van de individuele deelnemers als van de ploegen. Het was een echte competitie.

In 1990 deden mijn broertje (net 10) en ik (bijna 12) mee. De maanden ervoor trainden we 1 of 2 keer per week bij een wielerclub. Eindelijk was het zover en begon de Muggenronde. Volgens mij ging het op de tweede dag al mis bij mij. We reden op een wielercircuit een soort ploegenafvalrace. Na elk rondje moest diegene die als laatste over de streep ging stoppen. Aangezien ik niet zo’n wielrentalent ben, lag ik er na 2 rondjes al uit. Ik had het tempo er nog goed in, keek achterom of ik diegene was die moest stoppen en…. vloog in de bocht over de kop, schuurde mijn rechteronderbeen over het asfalt en kwam in de struiken terecht. Daarna mis ik een stukje. Ik kwam weer bij mijn positieven ergens anders op het terrein. Mijn knie lag open, er stond een afdruk van mijn pedaal in mijn been, ik kon mijn arm niet bewegen en was nogal dizzy. Dat werd een ritje naar het ziekenhuis. Bedenk daarbij dat we in het pre-smartphone tijdperk leefden, dus ouders bereiken ging niet zomaar. Mijn wielrencarrière eindige met een flink aantal schaafwonden, een gekneusde schouder en een lichte hersenschudding. Toen mijn moeder ons aan het einde van de dag kwam ophalen, kwam ik de kantine uit gehinkeld met mijn arm in een mitella en een bloederige knie. Hoi mam, verrassing!

Het einde van mijn wielrencarriere.
Het einde van mijn wielrencarrière.

Meer lezen

Zin in meer oude vakantiefoto’s? Klik & kijk hier:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelSpelen en schaatsen bij De Scheg
Volgend artikelCamping Birkelt in Luxemburg
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

  1. Toen een drama, nu grappig om te lezen. Een feest van herkenning, dit zou mij ook hebben kunnen overkomen!

    Ik vond het leuk om afgelopen vrijdag het verhaal achter je verhaaltjes te horen, en ik ben benieuwd wat volgt.

    • Klopt, toen baalde ik verschrikkelijk. Nog een paar vakanties te gaan en dan is het mooi geweest en eindig ik de serie met het verklappen van een geheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.