Uit de oude doos: Zuiderzeemuseum in 1989

0
217
1989: tijdens een schoolreisje in het Zuiderzeemuseum. Ik sta rechts.
1989: tijdens een schoolreisje in het Zuiderzeemuseum. Ik sta rechts.

1989: tijdens een schoolreisje in het Zuiderzeemuseum. Ik sta rechts.
1989: tijdens een schoolreisje in het Zuiderzeemuseum. Ik sta rechts.

1989: schoolreisje naar het Zuiderzeemuseum

Nu we van Sinterklaas een Museumkaart hebben gekregen (herinneren jullie dit verlanglijstje nog?) zijn we een lijstje aan het maken met musea die we willen bezoeken. Opeens schoot het me te binnen dat ik ooit in het Zuiderzeemuseum ben geweest. Terugbladerend in mijn fotoboek blijkt dat in 1989 te zijn geweest, met een schoolreisje in de vierde klas van de Vrije School Kennermerland. Ik was toen 10 jaar oud en zat in wat we nu groep 6 noemen.

Een vroege voorloper van mijn blog....
Een vroege voorloper van mijn blog….

Vermoedelijk zat het bloggen er al jong in. In het schoolkrantje schreef ik een verslag, wel met een erg ‘en toen, en toen’-gehalte. Gelukkig heb ik progressie gemaakt met het schrijven. Voordat ik dit verslag las had ik maar één herinnering aan het Zuiderzeemuseum: de hoepels. Niet de hoela-hoepel, maar de hoepels die je met een soort stok met je mee kan laten draaien. Volgens mij viel het niet mee om het goed voor elkaar te krijgen. In het verslag lees ik dat ik onder de indruk was van veel meer andere zaken, vooral op de heen- en terugweg. We gingen met de trein van Haarlem naar Enkhuizen, grappig om te lezen, tegenwoordig gaan de meeste schoolreisjes met de bus naar hun bestemming. Ook vraag ik me af of je een groep 6 anno 2014 nog in ouderwetse Hollandse klederdracht krijgt…. Wij zijn zelfs met de hele klas in deze kleding op de foto gegaan, op de foto hierboven zie je mij samen met mijn beste vriendinnetje uit die tijd. Schattig hé?

Ben jij al eens in het Zuiderzeemuseum geweest? Hoe vond jij het?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.