Uit de oude doos: Verkeerspark Assen in 1986

1
163
1986: in Verkeerspark Assen.
1986: in Verkeerspark Assen.

1986: in Verkeerspark Assen.
1986: in Verkeerspark Assen.

1986: Verkeerspark in Assen

Grappig dat ik nu deze foto terug vind. Een paar maanden geleden kwam het Verkeerspark ergens ter sprake. Ik wist dat ik er als kind ben geweest, maar ik was er van overtuigd dat ik toen een stuk ouder was dan Maureen en Camiel nu. Mijn geheugen had het mis, want ik was in het Verkeerspark in de zomer van 1986. Dat betekent dat ik bijna 8 was en m’n broertje net 6. Ok, m’n zusje was er vast ook bij, maar ze was net 2 dus zal niet actief mee getrapt hebben.

Wat herinner ik me van het Verkeerspark? Natuurlijk de trapauto’s. Er ligt een groot wegparcours waarbij je allerlei verkeerssituaties tegen komt: stoplichten, rotonde, voorrangssituaties, zebrapad enz. In het midden hiervan staat een verkeerstoren met daarin een agent. Zodra jij met je autootje de verkeersregels overtreedt, blaast hij op z’n fluitje en wordt het nummer van je auto omgeroepen. Ik kan me goed herinneren dat ik goed m’n best deed om geen regels te overtreden, want die agent was serieus bezig met zijn taak. Sommige kinderen maakten het erg bont en na een paar waarschuwingen werden ze van het circuit verwijderd. Oftewel: trapauto parkeren en ga maar iets anders doen. Best streng eigenlijk….

Ondanks de strenge agent vond ik het Verkeerspark erg leuk. Zodra Maureen en Camiel beide de minimale lengte van 1,10 meter hebben gehaald, moeten we maar eens met hen erheen. Kan ik meteen zien of die agent nog steeds zo streng is.

Ben jij als kind naar Verkeerspark Assen geweest of al met je eigen kinderen? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.