Uit de oude doos: laatste vakantie met het hele gezin

1994 in de Vogezen: laatste keer met het hele gezin.
1994 in de Vogezen: laatste keer met het hele gezin.

1994: laatste vakantie met het hele gezin

In 1994 was ik bijna 16. Eindelijk gingen wij ook een keer naar Frankrijk en de keuze was gevallen op de Vogezen. Aan de prachtige omgeving zal het niet hebben gelegen, maar dit is de vakantie waar ik de minst goede herinneringen aan heb.

We kampeerden op een camping aan een meer en vlakbij een beekje. Dat stromende water vond ik heel mooi, nog steeds ben ik dol op over rotsen stromende beekjes. De bergen vielen bij mij minder in de smaak, ik heb toch graag meer zicht op de omgeving. Dat is later trouwens helemaal goed gekomen, misschien omdat ik nu zelf in de hand heb dat ik aan de andere kant van de berg kan kijken wat er is? Nadat ik jaren later een keer op een berg in de Alpen heb gestaan was ik om en nu hou ik wel van bergen. Tegenvaller was dat het meer best koud was… Wist ik veel dat bergmeertjes nooit lekker warm worden.

Het was de laatste vakantie met het hele gezin. Nee, niet omdat ik daarna niet meer meeging, maar omdat mijn ouders een jaar later uit elkaar gingen. Dat hing natuurlijk al in de lucht, want de meeste scheidingen hebben toch een aanlooptijd waarin het al niet lekker loopt. Ik vermoed dat dat zeker de sfeer heeft bepaald. Daarnaast had ik natuurlijk ook de leeftijd om alles STOM te vinden. Dus het meer was stom, Frankrijk vond ik stom, de bergen waren stom, de jongere kinderen op de camping waren stom. Ook stond mijn tentje niet helemaal recht (tja, kamperen in de bergen….) waardoor ik regelmatig op de harde ondergrond naast m’n luchtbedje wakker werd. Haha, klinkt wel als een puberachtige instelling of niet? Ik vraag me af of ik het toen heel erg heb laten merken, want he, ik wilde toch ook graag een keer naar Frankrijk en dat meer leek mij ook wel wat.

Hoe was jouw laatste vakantie met het hele gezin?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelKom in de Kas dagen: gratis uitje voor het hele gezin
Volgend artikelVakantiefashion: Bandajanas
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

3 REACTIES

  1. Tja, Saskia, puberen hoort erbij, maar het is me niet bijgebleven van die vakantie. Vast te druk met overleven 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.