Uit de oude doos: op een eiland in de Biesbosch

Lol op het eiland in de Biesbosch bij NIVON-huis De Kleine Rug.
Lol op het eiland in de Biesbosch bij NIVON-huis De Kleine Rug.

Meivakantie 1995: op een eiland in de Biesbosch

Vorige week vertelde ik over onze laatste vakantie met het hele gezin. Daarna is mijn moeder nog twee keer met alle drie de kinderen op vakantie geweest. De eerste keer met z’n vieren was in de meivakantie van 1995. We gingen naar NIVON-huis De Kleine Rug bij Dordrecht. Dit is een redelijk kleinschalig huis met plek voor 33 mensen. Je hebt je eigen kamer, maar deelt voorzieningen als de grote keuken en woonkamer met z’n allen. De grootste trekker is de ligging van dit huis: op een eiland in de Biesbosch! Je komt er dus niet met de auto. Deze parkeer je vlakbij en daarna ga je met de boot over. Geweldig toch?

Ik herinner me in ieder geval een heerlijke ontspannen vakantie. Vermoedelijk zat het weer ook mee en dan is het volop genieten van het water en de natuur. Gewoon simpel vermaak: elkaar in het water duwen, hutten bouwen en kampvuur. Daar kan geen animatieteam tegen op. Het is een plek waar ik best een keer met mijn eigen gezin heen zou willen om dan te kanoën in de Biesbosch en ook Dordrecht eens te bekijken. Of bijvoorbeeld het hele huis huren met familie of vrienden en er met z’n allen een gezellig weekend hebben? Zo’n weekend waarin je de tijd vergeet, kinderen alleen bij hun ouders komen om eten en drinken te halen, waar je als ouders tijd hebt om gezellig te kletsen en uitgebreid te koken. Of misschien dat we een beversafari zouden doen of een vlot bouwen… Voor nu stop ik dit idee in het vat, dan verzuurt het in ieder geval niet. Wie weet dat we het over een paar jaar echt gaan doen.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.