Uit de oude doos: in 1989 in de Tweede Kamer

In 1989 in de Tweede Kamer
In 1989 in de Tweede Kamer

1989: in de Tweede Kamer

Eerder vertelde ik al over het moeder-dochter weekendje dat mijn moeder en ik deden. We gingen naar Hoek van Holland en Den Haag. Ik was 10. Maar pfff, wat zit ik hier eigenwijs! We gingen dus naar de Tweede Kamer. Deze foto is in de oude Tweede Kamer gemaakt, met van die antieke bankjes die nog tegenover elkaar stonden.

Ik moet iets bekennen. Ik heb ooit de ambitie gehad om politicus te worden. En niet zomaar, nee hoor, het liefst minister. Minister van VROM of van Verkeer & Waterstaat. Zou die ambitie hier ontstaan zijn? Vraag het maar aan mijn middelbare schoolvriendinnen. Ik was bloedserieus. Schreef mijn geschiedeniswerkstuk in 4Havo over 30 jaar D66 en kende toen alle ministers en staatssecretarissen uit m’n hoofd (inclusief politieke partij en portefeuille). Ik las alle politieke dagboeken die de bibliotheek rijk was en pas recent heb ik mijn eigen collectie naar de kringloop gebracht. Met de schoolkrantredactie deed ik mee aan een project dat Kids ’95 heette. Het ging over onderwerpen die te maken hadden met Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking. We mochten minister Jan Pronk interviewen en deden met andere scholieren mee aan een debat. Namens mijn middelbare school voerde ik het woord en haalde ik zelfs de krant. Wow, wat vond ik dat gaaf.

Tijdens mijn studietijd werd ik lid van een politieke jongerenorganisatie en een politieke partij. Lokaal deed ik mee aan activiteiten en heb zelfs nog een tijdje landelijk in een werkgroep gezeten. Soms was dat best gezellig, maar meestal vond ik het helemaal niets. Wat een strijd werd er onderling gevoerd, vooral op landelijk niveau. Nee, daar vond ik niets aan en ik had geen zin om me daar in te mengen. Tijd dus om mijn ambities vaarwel te zeggen. Ik zegde mijn lidmaatschappen op en een paar jaar later werd ik ambtenaar. Ook leuk. Leuker zelfs. Denk ik.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelNationaal Militair Museum met kinderen
Volgend artikelKidsErOpUit Travelblogger terugblik 2014
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.