Uit de oude doos: scoutingkamp in 1994

1994: scoutingkamp met scoutinggroep Kameleon Kinheim.
1994: scoutingkamp met scoutinggroep Kameleon Kinheim.

1994: op scoutingkamp

Ik was een laatbloeier wat betreft scouting. Op de middelbare school kreeg ik een vriendinnetje dat op scouting zat. Zij was zo enthousiast dat ze mij overhaalde om ook een keer te komen kijken. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Maar er gebeurde wat zij vermoedelijk al had verwacht: ik werd ook enthousiast. Elke zaterdag fietste ik in m’n scoutinguniform naar scoutinggroep Kameleon Kinheim in Haarlem.

Bij scouting hoort ook scoutingkamp. In 1994 (ik was 15) ging ik voor het eerst. Ergens in het midden van het land kampeerden we een week in de bossen. Met 6 meiden in een tent. Dat was natuurlijk lachen, gieren, brullen. We moesten zelf koken. Ik kon best wel wat in de keuken, maar met de pastasaus gingen we toch een keer grandioos de mist in. In plaats van 3 dl water deden we er 3 liter water bij… En maar hopen dat het tijdens het koken vanzelf dikker zou worden… Ook herinner ik me dat we een nacht ergens in het bos onder een zelfgemaakte tent gingen slapen. Zonder leidsters. Reuze spannend. De leidsters lagen hemelsbreed nog geen 50 meter verder, maar toch, in zo’n donker bos met vreemde geluiden is toch anders dan in een tent waarvan de voorkant gewoon dicht kan.

Uiteindelijk heb ik een paar jaar op scouting gezeten. Ik ben volgens mij afgehaakt toen de een na de ander als leidster aan de slag ging bij de jongere kinderen. Daar had ik niet zoveel zin in.

Heb jij vroeger op scouting gezeten?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelPampus: een echte experience
Volgend artikelVeilig op vakantie? denk dan aan onderhoud van je kampeermiddel
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.