NIEUW: Dwalen door raadselachtig doolhof in de Linnaeushof

0
274

Speeltuin de Linnaeushof in Bennebroek is een attractie rijker: het raadselachtig doolhof. De kinderen van blogger Mieke namen de proef op de som en verkenden het doolhof. Dolen ze nog steeds rond of wisten ze het eindpunt te behalen?

Nieuw in de Linneaushof: het raadselachtig doolhof

Het raadselachtig doolhof is een nieuwe attractie in de Linnaeushof, dat zich de grootste speeltuin van Europa mag noemen. En het doolhof is volgens de Linnaeushof bestemd voor jong en oud. Het doolhof is nog gloednieuw, want de speeltuin in Bennebroek is sinds eind maart weer open gegaan.

Van te voren hangt een duidelijk uitlegbord.
Van te voren hangt een duidelijk uitlegbord.

Geen heggen maar bielzen in het zand

Verwacht geen traditionele heggen in dit nieuwe labyrint. De ondergrond is van zand en daarin zijn met betonnen bielzen paadjes uitgezet. Linnaeushof heeft voor deze opzet van het doolhof gekozen voor de veiligheid van jonge kinderen.

Weinig kans op verdwalen

Nadeel van deze structuur is wel, dat er weinig kans is op verdwalen, want de route is nu goed te zien. Tijmen (4 jaar) vindt het banjeren door het zand juist wel een leuke bezigheid. Koen (6 jaar) ziet echt in één oogopslag waar hij heen moet lopen.

Op kruispunten zijn in het doolhof borden met vragen neergezet. Het goede antwoord wijst je naar de juiste looprichting. Veel vragen worden gesteld door het konijn Bennie Broek, de mascotte van de Linnaeushof.

De meeste vragen zijn best moeilijk en daardoor minder geschikt voor de jongere doolhof-lopers. Zoals: ‘Hoe schrijf je Linnaeushof?’. Best lastig hoor, voor een kind van 6 jaar! En bij de rekensom mogen ook de ouders hun grijze massa flink aan het werk zetten.

Muzikale beloning aan het eindpunt

Dan komt het eindpunt in zicht: een muzikale beloning. En dat is goed te horen, ook al tijdens de dolende wandeling. Enthousiast draaien de kinderen aan een grote muziekdoos. Vrolijke kinderliedjes galmen over het veld. Blijven draaien, anders stopt de muziek!

Doolhof in Linnaeushof kan beter keuze maken

Het raadselachtig doolhof is een grappige toevoeging in de Linnaeushof, maar is in onze ogen geen publiekstrekker. Zoals de speeltuin zelf aangeeft, is het doolhof bestemd voor jong en oud. En dat is ook inderdaad mogelijk, maar wij vinden deze keuze minder gelukkig. Het overzichtelijke is inderdaad fijn voor jongere kinderen, maar voor hen zijn de vragen, raadsels en puzzels vaak te moeilijk. Oudere kinderen die deze wel kunnen oplossen, zijn al door het doolhof naar het eindpunt gehold, want dat is direct te zien.

De Linnaeushof is een prachtige speeltuin waarin kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Daarvoor zijn speeltoestellen en attracties voor jongere kinderen en voor oudere kinderen. In onze optiek moet het raadselachtig doolhof daarin een keuze gaan maken.

De karts zijn snel en maken veel lawaai. Gaaf!
De karts zijn snel en maken veel lawaai. Gaaf!

Praktische informatie

Speeltuin Linnaeushof is te vinden in het Noord-Hollandse Bennebroek. De speeltuin is geopend van eind maart t/m september. Vanaf 2 jaar betaal je 13 euro entree aan de kassa (prijspeil 2018). Koop je je kaartje vooraf online? Dan krijg je een euro korting. Meer informatie over Linnaeushof is te vinden op de website.

Ben jij al naar het doolhof in Linnaeushof geweest met je kinderen? En hoe oud zijn ze? We vinden het leuk om te horen hoe jullie het raadselachtige doolhof hebben ervaren.

Meer lezen

Op zoek naar meer speeltuinen of uitjes in Noord-Holland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Linneaushof. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.