Mieke – liefhebber van Duitsland, natuur en musea voor stoere kinderen

Wie zijn jullie?

Wij zijn Winold, Mieke, dochter L. (2003) en zoons K. (2011) en T. (2013) en wij vormen een samengesteld gezin. We wonen bijna in het midden van het land, in de prachtige Gelderse Vallei.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Onze gezinsvakanties brengen we meestal door in Duitsland. Daar hebben we al veel streken ontdekt, zoals de Harz, het Moezel-gebied en het Bergtesgadenerland. Ook in Nederland gaan we graag op vakantie. Dan is er een lichte voorkeur voor het strand.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Eerst met de vouwwagen en sinds drie jaar met de caravan. Als het kampeerseizoen weer aanbreekt, is het feest in huis. Het type camping maakt ons niet zoveel uit, als er maar een zwembad of ander soort zwemgelegenheid in de buurt is.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kijk of er kindersanitair op de camping is. Vooral kinderdouches of een kleine badkuip zijn reuzemakkelijk. Met kleine kinderen onder de grote douche (waarvan meestal de douchekop vast zit) betekent dat je zelf altijd meedoucht…

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Voornamelijk over dagjes uit met de kinderen. Wij houden van natuur en musea, dus dat zijn de twee belangrijkste onderwerpen. En omdat het merendeel van ons gezin mannelijk is, zijn het vaak musea over ‘stoerdere’ items (denk aan: soldaten, auto’s, vliegtuigen).

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Een vliegreis met het hele gezin. De bestemming: een Zuid-Europees land. We hebben nog nooit met z’n vijven gevlogen dus dat lijkt ons een mooie uitdaging.

Wil je alle blogs van Mieke lezen? Klik dan hier.