De 5 leukste belevenissen voor kinderen in Vogelpark Avifauna

Dat je geen vogelaar hoeft te zijn om een leuke tijd te hebben in Avifauna ontdekte blogger Suzanne. Ga je met haar mee op reis naar deze wereld van vogels in Alphen aan den Rijn?

Vogelpark Avifauna

Avifauna is niet zomaar een dierentuin. Geen standaard dierentuin zoals de meeste in ons land. Het is een themapark gericht op vogels. Vogelpark Avifauna biedt een ongekende collectie vogels, zo’n 280 soorten, afkomstig van alle continenten. Het is een prachtig park om door te wandelen. Met veel groen en leuke paadjes om over te lopen. Je hoeft echt geen vogelaar of vogelliefhebber te zijn om dit themapark leuk te vinden. Voor de kinderen is er een geweldige speeltuin. Maar er is meer voor kinderen, de 5 allerleukste belevenissen in Avifauna zet ik voor je op een rij.

de gieren
De gieren maken indruk.
Net als de grote volières.
Net als de grote volières.
De uilenburcht.
De uilenburcht.
Mooie flamingo's.
Mooie flamingo’s.

1 De Lori Landing

De Lori Landing is geweldig voor kinderen die niet al te bang zijn uitgevallen en een parkietje durven vast te houden. In deze overdekte hal vliegen de lori’s vrij rond. Superleuk, want de kans is groot dat ze op je hoofd, arm of schouder komen zitten. Zeker als je bij de ingang een cupje nectar voor 1 euro koopt. Met dit cupje ga je naar binnen en heb je gegarandeerd in no-time lori’s op je arm zitten. Zeker weten dat ook jouw kind na deze Lori Landing een lach van oor tot op zijn gezicht hebt en verliefd is geworden op deze prachtige kleurrijke en schattige vogeltjes.

De roofvogelshows

Avifauna weet als geen ander hoe ze het publiek moet vermaken tijdens de verschillende roofvogelshows. We hebben al heel wat roofvogelshows voorbij zien komen, maar die in Avifauna behoren ongetwijfeld tot een van de beste. De ohs en ahs zijn overal te horen in het publiek en de spanning dringt diep tot je door als de grote gieren en zee-arend over je hoofd heen scheren. Spanningsfactortje verzekerd dus!

Op de nek om alles goed te kunnen zien.
Op de nek om alles goed te kunnen zien.
Indrukwekkende vogels.
Indrukwekkende vogels.

Uitdagende speeltuin

De speeltuin is geweldig. Voor de allerjongste kinderen wat minder geschikt, maar vanaf een jaar of vier kunnen ze er prima uit de voeten. Een enorme hoge klimtoren met trap staat midden in de speeltuin opgesteld en vanaf hier roetsjen van grote hoogte verschillende glijbanen naar beneden. Dikke lol voor kinderen met een beetje lef. Behalve de klimtoren vind je nog allerlei andere speelattracties. Zo kan je met bootjes op de junglerivier varen, klimmen en klauteren door het woestijngebied en spannende avonturen beleven op het jungle-eiland met mini-autootjes. Bij slecht weer zijn er ook nog binnenattracties, zoals botsautootjes, draaimolen en spookhuis.

Glijden maar!
Glijden maar!
Favoriet, de hoge glijbaan.
Favoriet, de hoge glijbaan.

De tropenhal

In de Tropenhal waan je je in een echte jungle en wandel je tussen de vogels door. Niets is leuker voor kinderen dan in de jungle als een echte ranger naar vogels te speuren. En het zijn geen gewone vogels, maar toekans, neushoornvogels, oranje rotshanen en vele andere exotische vogelsoorten. Bovendien is er ook een onderwaterrijk aanwezig. Verschillende vissen zijn te zien via een speciale inkijk.

Voeren van de verschillende dieren

Behalve vogels zijn er in Avifauna ook apen, maki’s, pinguins en vari’s aanwezig. Deze dieren worden op vaste tijden gevoederd en dan wordt uitleg gegeven over deze dieren. Let op: niet in de winter. De verschillende andere dieren en de uitleg bij het voeren geven het park een extra afwisseling voor kinderen die vogels wat minder interessant vinden.

Samenvattend

Ik durf dan ook gerust te zeggen dat Avifauna tot de toppers van de dierenparken behoort. Kleinschalig, niet duur en geweldig leuk voor kinderen. Natuurlijk biedt Avifauna een diversiteit aan verblijfplaatsen voor vogels in alle soorten en maten, zoals flamingo’s, gieren en uilen. Maar het park heeft veel meer te bieden. Fijne bijkomstigheid, Avifauna is goed toegankelijk voor buggy’s, kinderwagens en rolstoelen. Vanwege de opzet en kleinschaligheid van het park zijn er geen wachtrijen en is het park dan ook zeer geschikt voor kinderen met autisme.

Praktische informatie

Vogelpark Avifauna is een Stichting en dus geen commerciële dierentuin. Alle inkomsten komen daarmee ten goede aan het vogelpark. Hoofdsponsor van het park is Van der Valk. Wil je na een dag Avifauna lekker eten, dan kun je prima terecht in het park of in het naastgelegen hotel restaurant Van der Valk.

Doordat Avifauna een Stichting is, heeft het park geen winstoogmerk en zijn de prijzen relatief laag. Voor een dagkaartje betaal je 13 euro voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en 14,50 voor 12 jaar en ouder. Mits je deze vooraf online besteld. Parkeren is gratis. Meer praktische informatie is te vinden op de website.

Er zijn geen lange wachtrijen bij de kassa. Tegen een kleine extra vergoeding kun je een speurtocht krijgen bij de kassa. Dat maakt het natuurlijk extra leuk voor kinderen.

Meer lezen

Zin om ook eens over naar een dierentuin te gaan? Klik en lees voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.