Badeparadies Schwarzwald, het gaafste zwembad van het Zwarte Woud

Wij genoten van heerlijk zomers weer in het Zwarte Woud. Maar laten we eerlijk zijn, je hebt hier geen zongarantie. Gelukkig zijn er ook leuke activiteiten binnen te ontdekken voor de dagen dat het weer tegen zit. Bij Titisee is een gigantisch zwembad te vinden: Badeparadies Schwarzwald. Speciaal voor jullie namen we hier (tijdens een zonnige dag…) een kijkje.

Badeparadies Schwarzwald bij Titisee

Badeparadies Schwarzwald is hét zwembad in het Zwarte Woud. Negen plaatsen in de regio Hochschwarzwald besloten om samen 1 super gaaf zwembad te bouwen i.p.v. 9 kleinere. Ik kan je nu al verklappen dat dit een hele goede beslissing is. Wij bezochten Badeparadies Schwarzwald in mei 2016. Er werd toen nog volop gebouwd aan de buitenbaden die erbij komen. Binnen merk je daar niets van, maar het geeft wel aan dat het zwembad nog mooier en nog groter gaat worden.

Badeparadies Schwarzwald bestaat uit verschillende gedeeltes:

  • Galaxy, voor iedereen toegankelijk. Met 18 glijbanen, golfslagbad, duikplanken en een apart relax gedeelte.
  • Palmenoase, voor 16 jaar en ouder en kinderen t/m 3 jaar. Een blue lagoon lagune met palmbomen, poolbar en volop plek om te relaxen.
  • Welnessoase, voor 16 jaar en ouder (ongekleed). Met sauna’s, welness en poolbar.

Deze gedeeltes zijn onderling met elkaar verbonden, maar je kan alleen van de Galaxy naar de andere twee gedeeltes als je een polsbandje hebt voor 16-plussers.

De glijbanen buiten zijn in aanbouw.
De glijbanen buiten zijn in aanbouw.

Zwemmen in de Galaxy bij Badeparadies Schwarzwald

Met twee kinderen van 6 (bijna 7) en 8 gaan we naar het Galaxy-gedeelte van Badeparadies Schwarzwald. We krijgen allemaal een polsbandje met een nummer dat correspondeert met een ruime kledingkluis. De kleedhokjes zijn schoon en voor een zwembad best ruim.

Als we het zwembad binnenlopen zien we niet direct iets bijzonders. Totdat ik links kijk en allerlei gekleurde buizen zie: glijbanen! Niet een, twee of drie, maar echt heel veel. We gaan eerst het gewone zwembad in, zo kunnen we ons oriënteren en even wennen. M. en C. vinden het heerlijk om hier te zwemmen. Maar we komen toch niet in zo’n uitgebreid zwembad om alleen maar te dobberen? De glijbanen zijn indrukwekkend en we weten niet goed waar te beginnen. Dus eerst naar de glijbanen voor de jongste kinderen.

Badeparadies Schwarzwald
“Kijk, dat is de Galaxy en de glijbanen”.
Badeparadies Schwarzwald
Alle onderdelen van de Galaxy.

Tegen een wand staan meerdere glijbanen voor de kleinsten. Ouders mogen er niet af, maar er staat onderaan de glijbanen wel een bankje. C. is als eerste boven en glijdt snel naar beneden. Met een grote lach op zijn gezicht komt hij naar ons toe. “Nu ga ik die andere glijbaan doen, deze is gaaf!”. M. gaat nu ook. De kinderglijbanen zijn niet lang, maar vallen ook bij onze grotere kinderen nog in de smaak.

Dan is het tijd om ons te oriënteren op de grotere glijbanen. Bij de trap omhoog hangt een bord waarop we zien welke glijbaan voor welke doelgroep is en of je een grote zwemband nodig hebt of niet. De glijbanen vanaf de eerste verdieping zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ben je ouder? Dan mag je er niet vanaf. Er zijn glijbanen voor iedereen vanaf 7 jaar en glijbanen waarvoor je 13 moet zijn. M. en C. vinden het eventjes spannend, dus G. loopt met ze mee naar de 1e verdieping. Dan hebben ze de smaak te pakken. Keer op keer gaan ze de glijbanen af. Glijden, naar boven, glijden en weer naar boven. Wat heerlijk zeg, twee kinderen met zwemdiploma!

Ook de glijbanen voor kinderen van 7 jaar en ouder komen aan de beurt. Eerst G., dan M. en daarna ook C. Hij is nog net geen 7 maar een goede zwemmer. Door G. en M. eerst te laten gaan kunnen we inschatten of het voor hem te doen is. Dat blijkt keer op keer geen enkel probleem. Alleen de glijbaan waar je met een zwemband vanaf gaat blijkt wat lastig met zijn lengte. Op de drie-persoons band kan hij goed de handvatten vast houden, op de een- en twee-persoons band lukt dat net niet. Na elke glijbaantest komen ze naar mij toe om te vertellen hoe cool de groene of paarse glijbaan wel niet is.

De 13+ glijbanen laten we zitten. Ook G. vermaakt zich prima met de andere glijbanen. En ik? Ik ga de glijbanen niet af. Zonder bril zie ik slecht en vooral geen diepte. Ik vind dat heel vervelend op een glijbaan. Normaal gesproken verveel ik me redelijk snel in het zwembad. Maar Badeparadies Schwarzwald heeft nog veel meer te bieden, ook in het Galaxy-gedeelte. Zo vind ik het heerlijk om in de golven te zwemmen of gewoon te dobberen. Tussendoor even zwaaien naar de kinderen of horen wat voor een gave waterglijbaan ze nu weer hebben ontdekt. Of als de hoge duikplank open is bekijken hoe andere mensen eraf springen. Het valt me op dat het personeel heel goed de veiligheid in de gaten houdt. Is de hoge duikplank open? Dan kijken ze of de ruimte vrij is en pas dan mag je springen. Ook tijdens het golfslagmoment houden ze iedereen in de gaten. Kom je als ouder met kind op je rug te dichtbij het diepe gedeelte, dan fluiten ze. Het zijn van die kleine dingetjes die laten zien dat ze veiligheid belangrijk vinden.

Als ik een boekje mee had gehad, dan had ik een plekje kunnen zoeken op een van de ligstoelen langs het zwembad of in de Galaxy Relax. De Galaxy Relax is een soort kas met palmbomen en veel ligbedden. Zoals de naam het al aangeeft: hier kan je relaxen. Je hebt hier alleen geen zicht op het zwembad. Nu onze kinderen groter worden kan ik me zomaar voorstellen dat ik in de toekomst hier lig te lezen en zij alle glijbanen afgaan.

De tijd vliegt echt voorbij. Na 2,5 uur zijn we allemaal klaar. Dat komt mooi uit, want ons kaartje is 3 uur geldig. Tijd om te douchen en aan te kleden. We zijn het er unaniem over eens. Badeparadies Schwarzwald is leuk voor iedereen!

Badeparadies Schwarzwald
De speciale rij voor de gezinnen met kinderen van 4 t/m 15 jaar.

Praktische informatie

M. weet het precies na afloop: “Je moet hier wel op tijd komen, anders wordt het best druk”. Daar heeft ze gelijk in. Zeker met kinderen is het fijn als het nog niet te druk is. Dus zet een keer je wekker en zorg gewoon dat je er bent als het zwembad opengaat. Dan kan je langer genieten van de rustigere momenten.

Overnachten in de buurt van Badeparadies Schwarwald? Bekijk hier alle opties in de buurt van de Titisee

Met de Hochschwarzwald-pas kan je Badeparadies Schwarzwald 1,5 uur gratis bezoeken op doordeweekse dagen. In het weekend betaal je een toeslag van 3 euro. Geen Hochschwarzwald-pas? Dan betaal je 15 euro voor een bezoek van 3 uur of 12,50 euro voor 1,5 uur (prijspeil 2016). Meer informatie over de entreeprijzen en openingstijden is te vinden op de website van het zwemparadijs.

Ik hoop natuurlijk dat je prachtig weer hebt tijdens je vakantie in het Zwarte Woud. Maar als het een keer slecht weer is, zou Badeparadies Schwarzwald dan iets voor jou zijn?

Meer lezen

Op zoek maar meer leuke activiteiten in het Zwarte Woud? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau en de regio Hochschwarzwald. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. Dit ziet er veelbelovend uit. Samen met mijn neefjes gaan we in elke stad die we bezoeken naar het zwembad. Dus als we de grens over gaan zullen we zeker dit subtropisch zwembad opzoeken!

  2. Is dit ook leuk voor een kindje van ruim 3 jaar? Omdat er een aparte rij is voor 4 t/m 15 vroeg ik me af of er misschien een minimum leeftijd is.

    • Er is geen minimumleeftijd. Wel is het steeds leuker als ze groter zijn en zelf een zwemdiploma hebben, dan kunnen ze van meer glijbanen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.