Boshut ’t Panneland, fijn pannenkoekenrestaurant bij de Amsterdamse Waterleidingsduinen

Boshut ’t Panneland is een heerlijke plek in de Amsterdamse Waterleidingsduinen. Met mooi weer kun je er heerlijk picknicken. In de wintermaanden is de warme chocomel bij het haardvuur een aanrader. Daphne vertelt over haar ervaringen in dit restaurantje na een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingsduinen.

Boshut ’t Panneland

Het belooft een heerlijke zondag te worden als ik besluit met de meiden naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan. Via een oud-collega hoorde ik dat er bij ingang Panneland een leuk restaurantje zit. Nou vind ik alleen lunchen met 3 kinderen in een restaurant altijd wel een uitdaging. Ze blijven meestal wel aan tafel zitten, maar op het moment dat er één moet plassen valt er standaard een flesje drinken om. Of wordt net op dat moment de lunch geserveerd, waardoor je uiteindelijk aan  een koud geworden broodje of soepje zit. Maar de kinderen worden ouder en als ik op internet lees dat Boshut ’t Panneland een pannekoekenhuis is en geen culinaire toverkunstenaar besluit ik dat dit wel het proberen waard is.

Aanschuiven na een lekkere wandeling

Voor we wat gaan eten bij Boshut ’t Panneland lopen we eerst een rondje in het prachtige gebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De meiden klimmen, rennen en spelen. Wat is het hier leuk. Elin heeft haar zinnen gezet op het vangen van een hertje dat ze mee naar huis wil nemen. Nadat de vraag “mama, eten ze mij op?” met nee beantwoord werd, heeft ze flink haar best gedaan een hertje te vangen. Wat een  teleurstelling als blijkt dat dat niet zo makkelijk gaat. Het leven is soms best zwaar als je vier jaar oud bent. Gelukkig kan ik haar afleiden door een pannenkoek eten in het vooruitzicht te stellen.

Lees hier Marije’s blog over de Amsterdamse Waterleidingsduinen. 

Heerlijk klimmen en spelen
Heerlijk klimmen en spelen
Een hertje mee naar huis?
Een hertje mee naar huis?

Pannenkoeken, broodje kroket of toch een heksensoepje?

Wanneer we bij Boshut ’t Panneland aankomen ziet het er druk uit. Buiten brandt een vuurtje, overal zitten mensen onder een overkapping onder warme dekentjes.. Als we binnenkijken voor een plekje hebben we mazzel, er gaat net iemand weg. We hebben een fijn plekje in de hoek. In de vensterbank staan allemaal poppen en beeldjes van heksen en er ligt speelgoed. Puzzels, spelletjes, boeken en zelfs een oude telefoon. De meiden gaan meteen lekker spelen aan tafel, terwijl ik de kaart even doorspit. Pannenkoeken, soep, lekkere broodjes, er staat genoeg lekkers op de kaart. De meiden zijn er snel uit, alleen Jeli twijfelt wat langer over een broodje kroket of een pannenkoek.

Boshut 't Panneland
Boshut ’t Panneland
Trek in wat warms!
Trek in wat warms!
Een fijn plekje
Een fijn plekje
Samen vragen beantwoorden
Samen vragen beantwoorden
Spelen met de oude telefoon
Spelen met de oude telefoon
Wat voor lekkers kiezen we?
Wat voor lekkers kiezen we?
Spelen bij Boshut t Panneland
Spelen met alle heksjes in de vensterbank

Het eten in Boshut ’t Panneland

Van al dat wandelen en spelen krijg je wel trek, dus de meiden zijn blij als ons eten er aankomt.  Gelukkig voor Jeli eet Elin haar pannenkoek niet helemaal op, zo heeft ze en een broodje kroket en pannenkoek. Alle bordjes gaan helemaal leeg. En Jeli test de warme chocomelk met slagroom nog even. Ja hoor, die wordt ook goedgekeurd.

Dat ziet er lekker uit
Dat ziet er lekker uit
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Op een pannenkoek hoort stroop
Op een pannenkoek hoort stroop

Nog even glijden en dan weer naar huis

Elin heeft bij binnenkomst de glijbaan gezien, na het eten wil zij daar even spelen. We maken plek voor nieuwe mensen die binnen komen en roetsjen van de glijbaan. Wanneer we naar de auto lopen, concluderen we dat dit een superleuke plek is, met prima eten. Geen culinaire toverkunst, maar lekkere pannenkoeken en broodjes. Er zijn geen flesjes drinken omgevallen en ik heb mijn eten warm op kunnen eten. Geslaagd dagje dus!

Nog even glijden in speeltuin in speeltuin Boshut 't Panneland
Nog even glijden
Buiten zitten er ook mensen gezellig bij het vuur
Buiten zitten er ook mensen gezellig bij het vuur

Praktische informatie

Boshut ’t Panneland is geopend van woensdag tot en met maandag van 10 tot 19 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid (2 euro per dag), hoewel de parkeerplaats wel vol was toen wij weggingen op zondagmiddag. Gezien de smalle toegangsweg naar de parkeerplaats toe was het een uitdaging om er weer uit te komen.

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Ligging Boshut ’t Panneland

Meer lezen

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.