Glamping bij de boer: Landrijk De Reesprong in Buurse

Ooit gedacht aan glamping bij de boer? Het kan op Landrijk De Reesprong in Buurse. Yteke genoot met haar dochter (7) en zoon (4) twee weken lang van deze fijne plek. Nieuwsgierig waarom het daar zo leuk is? Lees dan verder.

De zoektocht naar glamping bij de boer

Kamperen met kleine kinderen vind ik niet handig. In 2013 ging ik daarom op zoek naar een leuke, geschikte accommodatie waar je kamperen kan verbinden met wat meer luxe. Na een lange zoektocht via Marktplaats, Google en andere websites zie ik de website van Landrijk De Reesprong in Buurse. Dit spreekt me aan!

Landrijk De Reesprong is kleinschalig. Er staan maar 2 grote safaritenten op het mooiste stukje van de boerderij. Er zijn voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen: trampoline, schommels, voetbalveldje, basket en een zandbak). De luxe van de tenten is bijna buitensporig, denk aan boxspring bedden, een douche met toilet, vaatwasser, kachel en een grote flatscreen tv. We zijn om. Glamping bij de boer wordt zo wel heel aantrekkelijk. 

Ik zoek contact met de gastvrouw. We mailen en hebben op die manier fijn contact. We zijn de eersten die twee hele weken willen blijven. Een leuk experiment.

Op vakantie naar Landrijk De Reesprong

Eindelijk, na de dagen te hebben afgeteld, gaan we op vakantie naar Landrijk De Reesprong in Buurse. We worden hartelijk ontvangen door de boer en zijn vrouw. We krijgen koffie en limonade en een korte uitleg over de tent en de boerderij.

De eigenaren vertellen dat ze wekelijks een rondleiding over de boerderij geven, inclusief helpen met het melken van de koeien en het met de fles voeden van de kalveren. De oudste lijkt het geweldig en de jongste kijkt heel bedenkelijk…. Hij heeft niet zoveel met grote dieren.

In de omgevingsmap lezen we over de leuke uitstapjes in de buurt. Samen met de activiteiten op de boerderij zorgt dat voor twee heerlijke vakantieweken.

De safaritenten staan direct aan het grasveld.
De safaritenten staan direct aan het grasveld.
Compleet met een gezellige picknicktafel.
Compleet met een gezellige picknicktafel.
De keuken en eettafel in de tent.
De keuken en eettafel in de tent.
Plezier op de trampoline.
Plezier op de trampoline.
Even met de bolderkar langs de safaritent.
Even met de bolderkar langs de safaritent.

Glamping bij de boer betekent: meehelpen op de boerderij 

Voor de rondleiding op de boerderij wordt echt de tijd genomen. De kinderen krijgen een boerenpet of boerenzakdoek aan. Ook mogen ze kleine klusjes doen terwijl er ondertussen van alles wordt uitgelegd. De kinderen voeren de koeien en allemaal mogen ze om de beurt de boer helpen met melken en een koe aaien. Er is een proeverij: supermarkt melk versus verse melk van de koe. Daarna geven ze de kalfjes de fles. Zo lief! Sommig kalfjes zijn net de nacht ervoor geboren.

Zo lief die kalfjes.
Zo lief die kalfjes.
Glamping bij de boer: kalfjes melk geven.
Glamping bij de boer: kalfjes melk geven.

De boer nodigt ons uit voor een rondrit over de boerderij. We zitten achter op een boerenkar, met strobalen als zittingen. Zo zien we het land dat bij Landrijk De Reesprong hoort, met mais en koren, maar ook sloten en vennen. Dit is hoe we glamping bij de boer hadden voorgesteld.

We worden extra verwend tijdens onze vakantie. Het koren op het veld voor onze tenten wordt gemaaid. Wat een prachtig gezicht. Als er aan het einde van de dag balen van het land worden gehaald, mogen de kinderen meerijden op de tractor. 

Kijken naar het binnenhalen van het graan vanaf het terras van de tent, dat weet je ik ben glamping bij de boer.
Kijken naar het binnenhalen van het graan vanaf het terras van de tent, dat weet je ik ben glamping bij de boer.

Uitjes in de omgeving

Natuurlijk doen we ook verschillende activiteiten in de omgeving van Buurse. We zwemmen in het Aquahaus in Ahaus (DE). Het water is best koud, maar de kinderen vermaken zich prima. Het is een groot zwembad met meerdere buitenbaden en een grote ligweide.

Bij Erve De Hooge Esch eten we heerlijke pannenkoeken. De kinderen hebben amper tijd om te eten, de grote buitenspeeltuin trekt ze meer aan. Het terras ligt heel mooi tussen de bossen en de weilanden.

Topper bij onze kinderen is de MBS: Museum Buurt Spoorweg van Twente. Een historische locomotief brengt ons van Haaksbergen naar Boekelo en daarna weer terug. We mogen zelf kiezen in welke coupe we gaan zitten, van 1e klas tot hutjemutje op elkaar. 

Met de historische trein.
Met de historische trein.

Praktische informatie Landrijk De Reesprong

Voor een weekend in het voorseizoen betaal je ongeveer 480 Euro. Meer informatie en het actuele prijsniveau is terug te vinden op de website van Landrijk De Reesprong.

Heb jij al eens aan glamping bij de boer gedaan? En lijkt Landrijk De Reesprong je iets voor jouw vakantie?

Ligging

 

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in Twente en omgeving te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en TwitterDit blog is voor het eerst geschreven in 2016 en aangepast in 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.