Lekvrije picknickspullen, hét alternatief voor een terrasje + WIN Kids drinkfles

1
225
Mooi he, deze drinkfles kleurt goed bij mijn thermoskan.
Mooi he, deze drinkfles kleurt goed bij mijn thermoskan.

Lekvrije picknickspullen zijn altijd handig, maar deze zomer een must have. Saskia wordt niet erg blij van te volle terrassen of terrassen die onverwachts gesloten zijn. Tijd om zelf het initiatief te nemen en het terras te verruilen voor een goede picknick.

Picknicken als alternatief voor een terrasje

Overvolle terrasjes zijn in de zomer van 2020 niet de plek waar ik wil zitten. ‘Vermijd drukte’ is niet voor niets het advies, dus waarom een risico nemen als er een alternatief is? Ook moeten we er deze zomer rekening mee houden dat niet alle horeca open is of logischerwijs beperkte beschikbaarheid heeft. Het kan dus zomaar zijn dat je niet terecht kunt bij het terrasje halverwege jouw wandeling.

Nu ben ik een picknickliefhebber. Ik vind met een gezin een terrasje best duur, zeker in de toeristische gebieden. Het soms lang moeten wachten op je bestelling draagt niet bij aan mijn vakantiepret. Tenminste, als ik met de kinderen ben. Met vriendinnen vind ik het heerlijk om uren op een terrasje te zitten. Maar dat is anders. 

Tijdens onze gezinsvakanties kiezen we er daarom meestal voor om onze eigen picknick mee te nemen. En dat zal dit jaar alleen maar meer zijn. Wat ik erg belangrijk vind is dat de bakjes en bekers niet lekken. Dat warm drinken warm blijft en dat koud blijft wat koud moet blijven. Aan goede lekvrije picknickspullen geef ik graag wat meer geld uit, maar dan hebben we er ook jarenlang plezier van. Het Zwitserse merk SIGG heeft wat mij betreft de beste spullen hiervoor.

Deze zomer nemen we in ieder geval de volgende lekvrije picknickspullen mee. En, jij kunt zo’n mooie SIGG Kids drinkbeker naar keuze winnen. Hoe dat werkt? Dat lees je zo.

Onze SIGG verzameling tot nu toe. De komende jaren ga ik deze uitbreiden.
Onze SIGG verzameling tot nu toe. De komende jaren ga ik deze uitbreiden.

Thermosflessen

Als echte theeleut vind ik het fijn om een thermosfles met thee mee te nemen. Mijn man drinkt liever koffie. Dus hebben we twee aparte thermosflessen van 0,5 liter mee. 

Ik ben gevallen voor een mooie roze thermosfles met een strak design. De dop is voorzien van een ring, hierdoor is de thermosfles makkelijk aan een outdoor rugzak te hangen. De drinkfles houdt de inhoud warm of juist koud. Dat warm houden gaat bijna te goed, want de thee die ik er ’s ochtends in heb gedaan, is ’s middags nog te warm om zo uit de fles te drinken. Voor een hete drank is het dus handig om een losse beker mee te nemen.

Wat dat betreft is de stoere thermosfles van mijn man praktischer. Er zit een dop op die je ook als beker kunt gebruiken, hierdoor is de warme thee of koffie sneller op een drinkbare temperatuur. Alleen heeft zijn thermosfles niet de mogelijkheid om aan de buitenkant van een rugzak te hangen.

Persoonlijk vind ik een mooi design van een thermosfles zwaar wegen, dus ik neem gewoon een beker mee.

Mijn mooie design thermoskan.
Mijn mooie design thermosfles.

Drinkflessen

Wat bij ons altijd meegaat tijdens een vakantie of dagje uit zijn waterflessen. We gebruiken deze het hele jaar, ze gaan ook mee naar school en naar het werk. Ik heb al aardig wat goedkopere drinkflessen versleten, de meeste gaan vroeg of laat toch lekken. Daar heb ik met de drinkflessen van SIGG nooit problemen mee gehad.

Onze jongste heeft van SIGG een kids drinkfles met dinoprint en glow in the dark effect. Zet deze drinkfles aan buiten neer en ’s avonds licht de dino op. Cool he? De drinkfles heeft een inhoud van 0,4 liter en is afgesloten met een dop die kinderen zelf makkelijk kunnen openen en toch lekvrij is.

Mijn dochter is een echte tiener en wordt niet meer blij van de leuke kids drinkflessen. Zij heeft een rode drinkfles uit het volwassenen assortiment. Een neutrale drinkfles van polypropyleen. In haar drinkfles past 0,5 liter en de sluiting is makkelijk te openen met één hand. Handig, want in de andere hand heeft ze meestal haar mobieltje.

Zelf ben ik bij de keuze van mijn drinkfles gevallen voor mooi vrouwelijk design. Iets wat je niet vaak ziet in de outdoorwereld, waar veel producten juist stoer, mannelijk en in natuurtinten worden verkocht. Ik word gewoon blij als ik deze vrolijke drinkfles aan mijn rugzak zie hangen of in m’n handen heb. Er kan trouwens 0,6 liter in. 

Mijn man gebruikt tot nu toe de voorraad drinkflessen die we nog hebben. Het is een kwestie van tijd voordat we deze hebben vervangen door drinkflessen van SIGG.

Mooi he, deze drinkfles kleurt goed bij mijn thermoskan.
Mooi he, deze drinkfles kleurt goed bij mijn thermoskan.
Het zit tussen m'n oren, maar het is net alsof water lekkerder is als je het uit een mooie drinkfles drinkt.
Het zit tussen m’n oren, maar het is net alsof water lekkerder is als je het uit een mooie drinkfles drinkt.

Lunchboxen

Natuurlijk nemen we ook iets te eten mee als we gaan picknicken. Brood meenemen in zakjes vind ik niet fijn, tegen de tijd dat we het gaan eten is het geplet in de tas. Ik weet niet hoor, maar daar word ik niet zo blij van… Dus gaan er bij ons altijd lunchboxes en plastic bakjes mee. Die gebruik ik niet alleen voor het picknicken, maar ook om op de camping de geopende verpakkingen van etenswaren te bewaren. 

Als we op pad zijn neem ik twee maten lunchboxes mee. Een grote lunchbox met divider die niet te verschuiven is en een kleine lunchbox met verschuifbare divider. In beide maten kan de divider er uitgehaald worden als dat praktischer is. Hierdoor ben ik heel flexibel met het meenemen van allerlei eten. De lunchbox sluit goed en heeft een uitneembare binnenkant. Ook hier geen last van lekkages. 

Daarnaast hebben we een ‘Food jar’. Dit is lijkt op een thermoskan, maar is het niet. Een ‘Food jar’ is lager en breder. Hierdoor kun je er eten in meenemen dat warm of koud moet blijven. Met een dochter die niets liever doet dan yoghurt eten, is deze heel handig. Maar je kunt er ook warme soep in meenemen. In het deksel is een uitvouwbare lepel/vork gemaakt. Handig om meteen bij je te hebben, al vinden we een gewone lepel prettiger eten.

De ‘Food jar’ is echt een van onze favoriete lekvrije picknickspullen. 

Thuis de lunchboxen vullen. In de kleine passen precies vier boterhammen als je de devider eruit haalt.
Thuis de lunchboxen vullen. In de kleine passen precies vier boterhammen als je de devider eruit haalt.
De inhoud zit goed verpakt, met dank aan de kunststof binnenkant en de stevige sluiting aan de buitenkant.
De inhoud zit goed verpakt, met dank aan de kunststof binnenkant en de stevige sluiting aan de buitenkant.
Ik hou echt van dit Zwitserse design. Deze lunchbox kan ik na de vakantie ook meenemen naar m'n werk.
Ik hou echt van dit Zwitserse design. Deze lunchbox kan ik na de vakantie ook meenemen naar m’n werk.
De 'Food jar' heeft een lepel/vork in het deksel verwerkt.
De ‘Food jar’ heeft een lepel/vork in het deksel verwerkt.

WINACTIE

Ook zo’n fan van de SIGG drinkflessen of wil je er graag een keer mee kennismaken? Dat kan! We mogen een kids drinkfles naar keuze weggeven. 

Meedoen aan de winactie kan als je abonnee bent op onze nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Dan kun je je hier alsnog inschrijven. Is gratis en je krijgt gemiddeld 1x per maand een leuke mail.

Ok, je bent dus abonnee van de KidsErOpUit-nieuwsbrief. Hoe nu verder? Eigenlijk heel simpel:

  • Laat een reactie op de Facebookpagina van KidsErOpUit achter onder de post over dit blog.
  • Geen Facebook? Laat dan een reactie op onze website onder dit blog achter. Zorg wel dat je hierbij een geldig mailadres gebruikt.

Meedoen kan t/m vrijdag 24 juli 2020. In het weekend maken we de winnaar bekend. Meer info over onze winactie-voorwaarden is hier te vinden.

Handig om te weten over deze lekvrije picknickspullen

Dat deze picknickspullen van SIGG lekvrij zijn is voor mij het allerbelangrijkste. Maar er zijn meer fijne eigenschappen. Ik noem maar even:

  • De drinkflessen en sommige thermosflessen hebben een openingsmechanisme met een soort beveiliging erin, hierdoor kunnen ze niet zomaar open schieten in je tas.
  • Alle flessen zijn duurzaam en BPA-vrij.
  • Er zijn geen giftige stoffen gebruikt en de flessen hebben geen bijsmaak.
  • Raak je een dop kwijt of is een rubbertje ooit echt versleten? Geen probleem, bij SIGG kun je die onderdelen los nabestellen.

Voor uitgebreide productbeschrijvingen van deze lekvrije picknickspullen verwijs ik je graag naar de website van SIGG. Daar kun je de exacte afmetingen, het materiaal en de prijzen vinden.

Veilige dop die met één hand is te openen.
Veilige dop die met één hand is te openen.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor tijdens jouw vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met SIGG. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.