Opvouwbare bolderkar, superhandig bij uitjes en op vakantie + WIN

11
178
Er past heel wat in deze opbouwbare bolderkar.
Er past heel wat in deze opbouwbare bolderkar.

Een opvouwbare bolderkar is superhandig bij uitjes en op vakantie. Of je nu met of zonder kinderen gaat, met zo’n inklapbare bolderwagen vervoer je makkelijk al je spullen. Saskia vertelt je er in dit blog meer over.

Maar dat niet alleen, jullie kunnen ook een Coleman Wagon winnen! Meer hierover lees je onderaan dit blog.

Onze eerste ervaring met een opvouwbare bolderkar

Ouders met jonge kinderen zullen het vast en zeker herkennen: kind aan de hand, ander kind dat je in de gaten moet houden, allerlei spullen mee. Je komt letterlijk handen tekort om alles en iedereen vast te houden. Of het nu op vakantie is of tijdens een dagje uit.

Het is alweer zo’n 10 jaar geleden dat we met twee kleine kinderen gingen kamperen. In die periode kochten we voor het eerst een opvouwbare bolderkar. Daar hebben we jarenlang plezier van gehad. 

In je eentje twee kleine kinderen laten douchen op de camping? Hup, de opvouwbare bolderkar gaat mee. Handdoeken, toilettas, pyama’s, alles overzichtelijk en droog bij elkaar in de bolderwagen. En na het douchen? Dan zette ik beide kinderen in de bolderkar en trok ze zo terug naar onze caravan. Met alle spullen erbij in. 

Ditzelfde deden we bij de afwas. Natuurlijk ‘hielpen’ de kinderen dan met afdrogen en op de terugweg mochten ze samen met de schone vaat in de bolderkar.

Toen we onze caravan verkochten hebben we ook de inklapbare bolderwagen verkocht. De kinderen waren groter en we dachten dat we ‘m niet meer nodig hadden…

Opvouwbare bolderkar voor dagjes uit

Nou, dat hadden we dus mis! 

Want even fast forward in de tijd. We hebben nu twee (jonge) tieners. Als we tijdens de vakantie een dagje naar het strand gaan of naar een recreatieplas, dan nemen we opeens weer veel meer mee. De fase van een emmertje en een schepje zijn voorbij. Supboards of snorkelmaskers, een parasol of tentje voor de schaduw, een koeltas, genoeg grote handdoeken, een voetbal of de grote roze opblaasflamingo. Het lijkt opeens weer een hele volksverhuizing bij ons.

Dus nu hebben we weer een opvouwbare bolderkar.

Coleman Wagon bolderwagen

Waar we 10 jaar geleden een merkloze bolderkar hadden, kies ik deze keer voor de opvouwbare bolderkar van Coleman. Een outdoormerk dat voor kwaliteit staat. Qua prijs zit deze bolderwagen in het middensegment en dan vind ik de keuze voor een outdoormerk toch een fijne extra zekerheid.

Ingeklapt is de Coleman Wagon compact: 21 x 31 xx 77 centimeter. Er zit een hoes omheen die alles goed bij elkaar houdt en waar je de opvouwbare en verwijderbare bodem in kunt schuiven. De opvouwbare bolderwagen weegt 10,1 kilo.

Uitgeklapt is de bolderwagen: 52 x 97 x 56,5 centimeter. De Coleman Wagon is belastbaar tot 85 kilo, terwijl de goedkopere bolderkarren 60 tot 70 kilo kunnen hebben. Ik vind de bak van de Coleman Wagon ook een fijne diepte hebben.

Er past heel wat in deze opbouwbare bolderkar.
Er past heel wat in deze opbouwbare bolderkar.
Inklappen is makkelijk: opvouwbare bodem eruit en aan de lus trekken. De bolderkar vouwt dan vanzelf in.
Inklappen is makkelijk: opvouwbare bodem eruit en aan de lus trekken. De bolderkar vouwt dan vanzelf in.
Even dit bandje vastklikken om te voorkomen dat de kar vanzelf uitvouwt.
Even dit bandje vastklikken om te voorkomen dat de kar vanzelf uitvouwt.
De rem bij de voorwielen, om te voorkomen dat de bolderkar uit zichzelf gaat rollen.
De rem bij de voorwielen, om te voorkomen dat de bolderkar uit zichzelf gaat rollen.
De trekstang is na gebruik aan de bolderkar te klikken. Zo struikel je er niet over.
De trekstang is na gebruik aan de bolderkar te klikken. Zo struikel je er niet over.
Met dit elastiek met haakjes kun je eventueel je bagage vast zetten.
Met dit elastiek met haakjes kun je eventueel je bagage vast zetten.

Ervaring Coleman Wagon

De opvouwbare bolderwagen van Coleman is makkelijk achter je aan te trekken en is hierbij stabiel. In mijn herinnering ‘zwieberde’ onze eerdere merkloze bolderwagen meer. De trekstang is uitschuifbaar.

De Coleman Wagon komt met twee handigheidjes:

 • De twee voorste wielen zijn voorzien van een rem. Sta je dus op een terrein dat iets afloopt, dan kun je er zo voor zorgen dat de bolderkar niet spontaan wegrijdt.
 • Bij de bolderkar wordt een elastiek geleverd met haakjes. Deze kun je over de bolderkar bevestigen zodat je onderweg geen spullen kwijtraakt. Heel handig.

Tegenwoordig gebruiken we de opvouwbare bolderkar in Nederland voor het meenemen van twee supboards, handdoeken en picknickspullen. Het scheelt ons heel wat gesjouw, zeker op een warme dag erg prettig.

Praktische informatie opvouwbare bolderkar Coleman Wagon

De Coleman Wagon is prima geschikt voor een harde of halfverharde ondergrond. Op mul zand rijdt deze wagen niet fijn, daarvoor zijn de wieltjes niet geschikt.

De normale verkoopprijs van de opvouwbare bolderkar Coleman Wagon is 99 euro, maar bijvoorbeeld Bol.com heeft deze op moment van schrijven in de aanbieding.

Koop de Coleman Wagon bolderkar

WIN een Coleman Wagon!

Ook enthousiast geworden over de Coleman Wagon? Dan heb je geluk, want we mogen er een weggeven aan jullie.

Meedoen aan de winactie kan als je abonnee bent op onze nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Dan kun je je hier alsnog inschrijven. Is gratis en je krijgt gemiddeld 1x per maand een leuke mail.

Ok, je bent dus abonnee van de KidsErOpUit-nieuwsbrief. Hoe nu verder? Eigenlijk heel simpel:

 • Laat een reactie op de Facebookpagina van KidsErOpUit achter onder de post over dit blog.
 • Geen Facebook? Laat dan een reactie op onze website onder dit blog achter. Zorg wel dat je hierbij een geldig mailadres gebruikt.

Meedoen kan t/m vrijdag 31 juli 2020. De dag daarna maken we de winnaars bekend via onze Facebookpagina. Meer info over onze winactie-voorwaarden is hier te vinden.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor op vakantie of een dagje uit? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Coleman. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

11 REACTIES

 1. Wat een super leuke winactie !! Ik doe graag mee aan deze actie.

  Ik ben juf van een peuterklas en we houden ervan om erop uit te gaan. We maken vaak wandelingen en uitstapjes.

  Deze bolderwagen lijkt mij ideaal om een aantal peuters om uit te rusten tijdens de wandeling maar ook om onze picknickspullen, kleden, bal en gevonden schatten zoals takkken, stenen, kastanjes of onze boodschapjes erin te vervoeren.

 2. Dat klinkt goed! Met vier jongens gaan er altijd genoeg spullen mee, dus zo’n bolderkar zou ons heel goed uitkomen! 🙂

 3. Wauw, met 3 kinderen (jongste 1 en oudste 6) komt dit nog heel wat jaartjes van pas. Wij gaan er graag op uit met zijn allen, dus vullen en lopen maar .

 4. Ik doe heel graag mee.
  Ziet er super handig uit.
  Voor de vakantie, dagje uit en voor boodschappen, doe erg graag mee Groetjes Anneliese

 5. Oh deze zou ik wel willen winnen! Ik zit nu in de fase met jonge kinderen (0 en 3 jaar) en onze vakantie moet nog komen, dus precies op tijd!

 6. Wat een geweldige uitvinding voor op de camping of een dagje uit. Ik doe graag mee aan de winactie voor onze kleuter,peuter en baby

 7. Oh….. wat zou dat geweldig zijn een opvouwbare bolderkar!!! Samen met de 2 vluchteling gezinnen waar we nauw contact mee hebben genieten van dagjes uit in de omgeving! Maar ja, met veel kinderen die mee gaan moet er veel eten en drinken mee. Een opvouwbare bolderkar zou een geweldige hulp zijn voor het vergroten van de feest vreugde van een dagje erop uit met de kids!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.