Ontdek De Hoge Veluwe met kinderen

0
242
Wat een leuke activiteit!
Wat een leuke activiteit!

In de special “Mijn uitje met kinderen” verschijnen er regelmatig gastblogs. Vandaag vertelt Jolinda wat er te ontdekken is op De Hoge Veluwe met kinderen.

Ontdek De Hoge Veluwe met kinderen

De natuur in met kids. Niks is leuker als je het mij vraagt. Samen kikkervisjes vangen, op zoek naar sporen van dieren, of gewoon lekker op je rug in het gras liggen luisteren naar de vogels. Het is helemaal leuk als je samen actief kunt zijn. Met een spannende speurtocht bijvoorbeeld. Een van onze favoriete plekken om dit allemaal te doen is Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Kinderactiviteiten Nationaal Park De Hoge Veluwe

Er zijn regelmatig speciale kinderactiviteiten, soms gratis, een enkele keer tegen een kleine bijdrage. Wij wonen vlakbij en hebben gekozen voor een jaarabonnement. Zo kunnen we gaan wanneer we maar willen en dat is best vaak. Het is een prachtig park (nee, ik word er niet voor betaald om reclame te maken 😉 ) waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Wij combineren die twee vaak. Op de gratis witte fietsen (er staan 1800 fietsen klaar voor gebruik op verschillende plekken) leggen we heel wat kilometers af. Favoriete stop is de zandverstuiving waar de beste klimbomen van het park staan.

In de schoolvakanties zijn er vaak leuke speurtochten, meestal gecombineerd met een bezoekje aan het Museonder. Een andere favoriete plek van mijn kinderen. Hier kunnen ze letterlijk een kijkje onder de grond nemen. Onderweg naar het middelpunt van de aarde kom je van alles tegen. Leuk en leerzaam! Vooral als je daarna buiten op zoek gaat naar de echte dieren waarvan je de botten onder de grond hebt gezien. Er zijn een aantal wildobservatieposten waar de kans groot is om edelherten, reeën of wilde zwijnen te spotten. Niks gezien? Dan kun je elke woensdagmiddag op pad met een natuurgids, die de beste plekjes weet en tips geeft. Ook in het weekend zijn er vaak wandelingen onder begeleiding.

Als je kinderen even klaar zijn met de natuur (daar heeft mijn jongste dochter wel eens last van), dan zijn er leuke familieshows. Bijvoorbeeld een goochelaar (verschillende woensdagen in de zomervakantie). De agenda van het park wordt regelmatig aangevuld met leuke activiteiten en voorstellingen.

Junior Natuur Expeditie

Zo was er het eerste weekend van juni de junior Natuur Expeditie. In het kader van het jubileumjaar was er een weekend lang van alles te beleven voor de jongste bezoekers van het park. Van de organisatie heb ik begrepen dat het een vervolg gaat krijgen. Goed idee want mijn kinderen genoten volop!

Het leukste vonden zij de show van de natuurdetective. Een alter ego van Jacco Steendam, die heel goed weet hoe hij zijn publiek voor de natuur weet te interesseren. “In deze potjes heb ik allemaal scheetjes van dieren gevangen.” De kinderen liggen in een deuk als zijn verhaal regelmatig wordt onderbroken door scheetgeluiden. Mijn dochter mag zelfs op het podium haar ‘scheetje’ in een potje laten doen, want een kinderexemplaar ontbreekt nog aan zijn verzameling. Mijn zoon mag even later een das spelen, die vlucht voor een vos. Wat een leuke, interactieve show.

Luisteren naar de Natuurdetective.
Luisteren naar de Natuurdetective.
Wat een leuke activiteit!
Wat een leuke activiteit!

Als ik later thuis op internet google, kom ik erachter dat de natuurdetective ook regelmatig excursies verzorgt in de Oostvaarderse plassen. Tip voor weer een ander dagje uit! Terug naar de Hoge Veluwe. Wij maakten ons dagje af met het speuren naar waterbeestjes en het zelf popcorn maken. Helaas hadden we deze keer geen tijd meer om de grote speeltuin bezoeken (met fijn terras voor de ouders), maar we komen vast snel weer terug!

Waterbeestjes vangen.
Waterbeestjes vangen.

Een bezoekje aan het park kost je per kind van 6-12 jaar 4,40 euro, per volwassene en kinderen vanaf 13 jaar 8,80 euro. Om je auto mee te mogen nemen op het park betaal je 6,25 euro. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis!

Ben jij al eens naar De Hoge Veluwe met kinderen geweest?

Meer lezen

De Veluwe is een gebied waar heel veel voor kinderen te doen is. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.