Mercure Hotel Nijmegen: uitvalsbasis voor een stedentrip Nijmegen met kinderen

0
359

Nijmegen is een hele fijne bestemming voor een stedentrip met kinderen. Blogger Marije genoot een heel weekend van deze stad. Haar uitvalsbasis was het Mercure Hotel Nijmegen en dat bleek een goede keuze. Waarom? Dat ga je nu lezen.

Slapen bij het Mercure Hotel Nijmegen met kinderen

Een hotel naast het station en heerlijk centraal gelegen. Ons leek het ideaal. Dochter E. (8) en zoon T. (7) hadden echter hun bedenkingen: “Wat nou als je de treinen de hele nacht hoort?”.

Op zaterdag komen wij al vroeg aan bij het Mercure Hotel Nijmegen. Ruim voor de tijd dat we kunnen inchecken. Toch worden we zeer gastvrij ontvangen en we kunnen onze koffers achter laten zetten. Zo kunnen we zonder extra bagage de stad in.

We genieten in Nijmegen en aan het einde van de dag lopen we richting het hotel. Wat is het mooi verlicht! E., T. en dochter I. (3) zijn ontzettend moe maar stuiteren bij het zien van de kamers. Eerlijk is eerlijk, ook mijn hart maakt even een sprongetje.

Met zijn vijven hebben we twee prachtige ruime kamers. Het zijn privilegekamers. De kamers zijn extra ruim qua opzet en hebben een luxe uitstraling. Er staat een Nespresso-apparaat voor fijne koffie en we mogen zonder extra betaling gebruik maken van de minibar en betaal-TV. E. straalt als ze de kamer inkijkt, ze is helemaal blij dat er voor haar een extra bed is bijgezet. I. test de springkracht van het bed en het bed komt ruimschoots door haar keuring. Ze vindt het jammer dat ze van ons het bed niet mag gebruiken als trampoline.

 

 

Al snel zijn de kinderen diep in slaap. Wij kijken wat tv, kletsen gezellig en uiteindelijk gaan we beide naar een andere kamer om te slapen. Ik val als een blok in slaap en word de volgende ochtend gewekt door twee blije jongedames naast mij. Vanuit het bed wordt er tv gekeken. Maar ook de douche en alle beauty producten worden uitgebreid getest. Als ik aangeef dat de douche zo uit mag, is het antwoord keer op keer: “Aaaah, nog heeeeeel even!”.

Voor het ontbijt ga ik hardlopen. Vanuit het Mercure Hotel Nijmegen loop ik zo het park in. Via het centrum ren ik terug en ben ik in 45 minuten weer in het hotel. Even genieten van de douche en ja, ook bij mij komt de douche door de keuring heen. Heerlijk!

Dan is het tijd voor het ontbijt. Jeetje, wat voor een ontbijt. Een buffet staat klaar er is voor ieder wat wils. Poffertjes, gebakken ei, yoghurt, vleeswaren, gekookte eitjes, verschillende soorten brood, ontbijtgranen… Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Wat een opgave om uit al dit lekkers te kiezen. E. smult van een Engels ontbijt met gebakken ei, spek en worstjes op een wit pistoletje. I. kiest een bolletje met jam en T. gaat voor cornflakes en een croissant.

 

Ben je nieuwsgierig of we de treinen hebben gehoord? Ik kan je verklappen dat we echt niets hebben gehoord van de treinen en het drukke stadsleven. Zelfs enthousiaste kinderstemmen in de kamer naast ons zijn in onze kamer niet meer te horen.

We kunnen na ons weekend in Nijmegen maar een conclusie trekken: het Mercure Hotel Nijmegen is een echte aanrader. Een prettig hotel, goed sanitair, perfecte service en een fijne sfeer.

Praktische informatie Mercure Hotel Nijmegen

Mercure Hotel Nijmegen heeft 112 kamers waarvan 10 met een tussendoor. Deze zijn dus ook te gebruiken als familiekamer. Een 2-persoons privilege kamer is te boeken vanaf 118 euro per nacht, exclusief ontbijt. De meest eenvoudige standaard kamer voor twee personen kost 83 euro per nacht. Het ontbijt kost 12,50 euro per persoon. De exacte tarieven op jouw gewenste datum zijn te vinden op de website van Mercure Hotel Nijmegen.

Ook makkelijk: direct boeken via Booking.com.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Nijmegen allemaal te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Ons bezoek aan Nijmegen werd mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband centrum Nijmegen/Huis voor de Binnenstad. Kijk voor meer informatie op centrumnijmegen.nl. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.