Wandelen bij NuNu: twee korte wandelingen door de Kranenkamp in Salland

0
106
wandelen bij NuNu

Juist in de herfst en winter vind ik het fijn om te wandelen. Een korte wandeling in de buurt van ons huis, gewoon om even een frisse neus te halen. Favoriet bij onze kinderen is wandelen bij NuNu, net ten noorden van Deventer. Tegenover dit leuke restaurant ligt de Kranenkamp, een wandelgebied in Salland dat door het IJssellandschap wordt beheerd. Twee korte wandelroutes zijn hier mogelijk. Wandel je met ons mee? Voor mij meteen een mooie gelegenheid om m’n nieuwe ANWB Limited Edition regenjas, regenlaarzen en paraplu uit te proberen, maar daarover later meer.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Wandelroutes vanaf NuNu door de Kranenkamp

Tegenover NuNu ligt landgoed de Kranenkamp. De geschiedenis van dit landgoed begint rond 1400 als in Diepenveen een vrouwenklooster wordt gesticht. Pas rond 1700 wordt er een echt landhuis gebouwd. In 1935 is het landhuis afgebroken en door de Tweede Wereldoorlog is de herbouw er nooit gekomen. De paden en lanen op landgoed de Kranenkamp zijn er nog steeds, net als de tamme kastanje uit 1727 die aan de rand van de vijver staat.

Over het landgoed lopen twee wandelroutes. Beide zijn 2,5 km lang en daardoor erg geschikt om met kinderen te wandelen. Wil je een langere wandeling maken? Dan kan je de wandelroutes met elkaar combineren. De rode pijltjes zijn van de Parkbosroute en de gele pijlen wijzen de weg van de Moespotroute. De rode wandeling begint echt tegenover NuNu. Voor de gele route kan je beter parkeren bij de Averlose Houtweg. Deze is te vinden aan je linkerhand, net voor de rotonde als je uit Deventer komt.

Wandelen bij NuNu op landgoed de Kranenkamp.
Wandelen bij NuNu op landgoed de Kranenkamp.

Wandelen bij NuNu: Parkbosroute van 2,5 km

Wij parkeren onze auto bij NuNu. Even goed opletten bij het oversteken van de provinciale weg waar echt hard wordt gereden. In het bos zien we direct het informatiebordje staan over landgoed de Kranekamp. Op de kaart staan de twee wandelroutes. We volgen de rode pijltjes en zoon C. neemt deze taak heel serieus door in hoog tempo van pijltje naar pijltje te rennen.

Het pad ligt bezaaid met herfstbladeren. We sloffen er met onze voeten doorheen en zien de bladeren omhoog dwarrelen. Heerlijk die herfst! Op een boomstronk zien we paddenstoelen. Later ontdekken we er nog veel meer. Zelfs de bekende rode met witte stippen. Maar ook hele grote zwammen op een dode boom. En gele paddenstoelen in de kleuren van mijn regenlaarzen. Als we een ‘klimboom’ tegen komen staan dochter M. en zoon C. zo halverwege de boom op een tak: “Kijk mama, een echte klimboom!”.

Het laatste beetje herfst. De bladeren liggen vooral op de grond.
Het laatste beetje herfst. De bladeren liggen vooral op de grond.
Herfstkleuren op de grond.
Herfstkleuren op de grond.
Ik zie het nu pas: we dragen alle drie een van de primaire kleuren. Vrolijk!
Ik zie het nu pas: we dragen alle drie een van de primaire kleuren. Vrolijk!
Samen in de klimboom.
Samen in de klimboom.
Een plaatje!
Een plaatje!
Gele paddenstoelen bij m'n gele laarsjes.
Gele paddenstoelen bij m’n gele laarsjes.

De wandeling gaat grotendeels door het bos. We steken de Soestwetering over, zo’n typisch Sallandse waterloop. Voor de kinderen is de wandeling afwisselend en de kronkelige paden maken het net wat avontuurlijker. We lopen regelmatig door de modder, dus we zijn blij dat we toch laarzen hebben aangetrokken. Het heeft de afgelopen dagen niet eens heel veel geregend.

Op de terugweg stoppen we bij het theekoepeltje dat aan de vijver staat. Voor de kinderen staat er een klein tafeltje met twee stoeltjes, inclusief een gastenboek waar ze een tekening in mogen maken. Aan onze kinderen is dat niet meer besteed. M. is aan het vloggen over het wandelen bij NuNu en C. heeft de bezem in het theekoepeltje ontdekt. Er hangt een briefje bij dat je de bladeren uit het huisje mag vegen. Daar gaat hij fanatiek mee aan de slag.

Daarna is het nog 5 minuten lopen naar NuNu.

Maureen maakt een vlog en Camiel krijgt te horen wat hij moet doen.
M. maakt een vlog en C. krijgt te horen wat hij moet doen.
Springen over de stammen van een omgezaagde boom.
Springen over de stammen van een omgezaagde boom.
Het theekoepeltje.
Het theekoepeltje.
De kleding van Maureen en mij leent zich niet goed voor verstoppertje spelen....
De kleding van M. en mij leent zich niet goed voor verstoppertje spelen….
Terug lopen langs het water.
Terug lopen langs het water.

Spelen en lunchen bij NuNu

Bij NuNu zijn we eerst van plan om alleen iets te drinken, maar als we de Australische lunchkaart zien besluiten we er een lunch van te maken. Voor de kinderen is er een boterham met gewoon broodbeleg, ik kies voor een broodje gerookte zalm en G. voor een bordje met vier soorten vlees van Australische diersoorten. Heerlijk!

Buiten is er bij NuNu een leuke avontuurlijke speeltuin te vinden. Het hele jaar door kunnen kinderen hier goed spelen. Voor kijkende ouders is er een vuurtje waar je kan zitten.

Broodje zalm. Mijn favoriet!
Broodje zalm. Mijn favoriet!
Ook in de herfst kunnen kinderen goed spelen bij NuNu.
Ook in de herfst kunnen kinderen goed spelen bij NuNu.
Zoef, met de kabelbaan.
Zoef, met de kabelbaan.
Voor de ouders is er een vuurtje om bij te zitten.
Voor de ouders is er een vuurtje om bij te zitten.

Weer of geen weer, altijd wandelweer!

We krijgen van andere ouders wel eens de vraag of wij ook wandelen met kinderen als het weer slecht is. Tja, eigenlijk bestaat er geen slecht weer, alleen slechte kleding. Tijdens het wandelen bij NuNu was de voorspelling niet goed. Uiteindelijk heeft het een paar minuten geregend en viel het weer dus mee. Zoals zo vaak in Nederland. Zorg dat je geschikte kleding aantrekt, dan kan je ook met koud of eventjes nat weer prima wandelen.

Het regende eventjes tijdens onze wandeling.
Het regende eventjes tijdens onze wandeling.
Zo hou ik het droog.
Zo hou ik het droog.

Als het toch hard was gaan regenen, dan was ik nog blijer geweest met mijn vrolijke gele Limited Edition regenjas van de ANWB dan ik nu al was. Deze jas, de bijpassende regenlaarzen, de stormparaplu en een reiskoffer zijn tijdelijk verkrijgbaar omdat de ANWB-winkels 100 jaar bestaan. Oh ja, de jas is inmiddels uitverkocht maar is vanaf januari 2017 tijdelijk weer te verkrijgen. De laarzen zijn vanaf 14 november te koop en ik kan alvast verklappen dat ze heerlijk lopen. De stormparaplu en een ANWB-gele koffer komen in de weken daarna.

Ga jij wel eens wandelen bij NuNu? Ook als de weersvoorspellingen in eerste instantie niet zo goed zijn?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke wandelingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de ANWB. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.