Wandeling bij Landgoed Nieuw Rande met kleine kinderen

Iedereen heeft wel zo zijn vaste uitjes die met enige regelmaat in het weekend op het menu staan. Blogger Karijn maakt regelmatig met haar gezin een wandeling in het bos bij Diepenveen ten noorden van Deventer. Een korte, overzichtelijke wandeling bij Landgoed Nieuw Rande die ook met een kinderwagen uitstekend te doen is.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Wandelen met kleine kinderen bij Landgoed Nieuw Rande

“Zullen we weer eens een rondje Geb en Gaia doen?” stelt manlief voor. Na een regenachtige zondagochtend is het nu droog en hebben we zin om een frisse neus te halen. En hoewel onze kinderen niet heel erg dol op wandelen zijn, wordt een rondje Geb en Gaia altijd enthousiast ontvangen. De reden? Het toffe hotel Gaia (voorheen Geb en Gaia) waar wij na afloop van een wandeling graag iets drinken. Dus ja, we pakken onze schoenen en laarzen en rijden naar Landgoed Nieuw Rande in Diepenveen.

Kindvriendelijk wandeling bij Landgoed Nieuw Rande

De route start bij het begin van Landgoed Nieuw Rande. Daar bevindt zich de parkeerplaats en zijn de wandelroutes aangegeven. Vanaf Landgoed Nieuw Rande kun je verschillende wandelroutes lopen, variërend van kortere routes (2,5 – 5,5 km) tot langere routes van zo’n 20 km. De langere routes voeren gedeeltelijk langs de IJssel. Aangezien we onze dochter van net drie de afstand zelf willen laten lopen, houden we het bij de route van 2,5 km.

Zicht op hotel Gaia.
Zicht op hotel Gaia.
De routebordjes.
De routebordjes.
Overzicht van de routes op kaart.
Overzicht van de routes op kaart.

De oudste dochter rent vooruit en legt de route zowat tweemaal af. Lena van drie loopt het liefst aan de hand van papa en zingt honderduit. En ik sluit de rijen met Jip in de kinderwagen. De route is goed aangegeven en voert door het bos, langs watertjes, over het landgoed en een zandpad. Onderweg doen onze dochters verstoppertje, rennen ze heuveltjes op en af en vinden ze zelfs ijs in de holte van een boom (het is erg koud aan het eind van april!). De wandeling bij Landgoed Nieuw Rande is afwisselend en heel goed te belopen met een kinderwagen.  Het pad is op sommige plekken wel zacht, maar overal breed genoeg.

Als we na een uurtje terug komen is ons hoofd weer fris. Doel bereikt!

Onze wandeling bij Landgoed Nieuw Rande gaat over een bospad.
Onze wandeling bij Landgoed Nieuw Rande gaat over een bospad.
Langs de beek.
Langs de beek.

Lunchen bij Hotel Gaia

Aangezien het net lunchtijd is, besluiten we iets te eten in hotel Gaia. Dit hotel bevindt zich in Huis Nieuw Rande, een landhuis met koetshuis dat op het landgoed staat. Het park is in 1856 ontworpen door Zocher, die ook het Vondelpark ontwierp. Het contrast tussen het statige pand en de vrolijkheid van de aankleding buiten en binnen is groot. Enerzijds het chique bordes, hoge plafonds, de klassieke visgraatvloer en anderzijds de vuurkorven, de schoolstoelen- en tafels en de bontgekleurde fauteuils bij de open haard: de mix zorgt voor een relaxt en sfeervol geheel. Naast hotel is Gaia ook een café en restaurant. In de zomer kan je zonnen op het terras dat een fantastisch uitzicht biedt op water, gras en eeuwenoude bomen.

Tijdens ons bezoek is het echter koud en zoeken we binnen een plekje. Er is van alles te kiezen op de kaart, van lunchbroodjes tot diverse mezzes (soort tapas). Voor kinderen is er geen speciale kaart, maar er zijn genoeg kindvriendelijke gerechten te vinden. Ook kun je er heerlijke zelfgemaakte taart krijgen en is er een uitgebreide borrelkaart. We smikkelen van onze broodjes en tosti’s, proberen nog even de diverse banken uit en sluiten af met een rondje langs alle fijne spullen die verkocht worden in het winkeltje in het Koetshuis.

Het interieur van hotel Gaia.
Het interieur van hotel Gaia.
Het terras van hotel Gaia.
Het terras van hotel Gaia.

Praktische informatie

Parkeren kan bij de ingang naar hotel Gaia, direct links als je van de IJsseldijk tussen Deventer en Olst komt. Hier vind je het overzicht van de wandelroutes. Ook bij hotel Gaia (200 meter verderop) is voldoende parkeergelegenheid. Het adres van hotel Gaia is: Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen.

Zou jij deze wandeling bij Landgoed Nieuw Rande willen lopen met je kinderen?

Meer lezen

Ook zin om te wandelen met de kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.