Sprookjesbos Valkenburg, heerlijke speelplek voor jonge kinderen

Daphne bezocht Sprookjesbos Valkenburg tijdens Kerststad Valkenburg. In dit blog vertelt ze over haar belevenissen samen met haar dochters. Het Sprookjesbos is niet alleen leuk in de winter, maar misschien nog wel leuker in het voorjaar en de zomer.

Sprookjesbos Valkenburg

Valkenburg is in kerstsfeer als we de stad bezoeken. We verlaten het kerstgedruis in het centrum en  brengen een bezoekje aan Sprookjesbos Valkenburg. Een ochtendje lekker spelen en kijken naar alle sprookjes die er te zien zijn. De meiden hebben er zin in en zijn vooral benieuwd naar de schommelboot, één van hun favoriete toestellen in speeltuinen. We parkeren op de grote parkeerplaats en lopen nog een stukje omhoog. Gelukkig zien we al snel de ingang en wandelen de meiden alledrie vlot door.

Die kant moeten we op!
Die kant moeten we op!
We zijn bij de ingang van Sprookjesbos Valkenburg
We zijn bij de ingang van Sprookjesbos Valkenburg

Langs alle sprookjes in Sprookjesbos Valkenburg

Bij de ingang krijgen we een speurtocht, passend bij het winterthema. Deze wordt door de meiden al snel aan de kant gelegd. Ze willen liever gewoon kijken en spelen. Langs de kronkelpaden lopen we langs de verschillende sprookjeshuisjes. Door op de knopjes te drukken krijgen ze een sprookje te horen. Daarnaast kan je spelletjes of opdrachten doen bij de verschillende verhalen. Zo zijn de oudste 2 heel enthousiast over het boogschieten bij Robin Hood. De jongste heeft meestal niet het geduld de verhaaltjes af te luisteren, maar kijkt met interesse naar de sprookjes.

Op zoek naar het eerste huisje
Op zoek naar het eerste huisje
Het huisje van Hans en Grietje
Het huisje van Hans en Grietje
De kleren van de keizer
De kleren van de keizer
Alle huisjes zien er anders uit
Alle huisjes zien er anders uit
Een leuke opdracht
Een leuke opdracht
Namé haar zenuwen zijn niet van staal
N. haar zenuwen zijn niet van staal
Wie komt het verst over de klimmuur?
Wie komt het verst over de klimmuur?
Boogschieten net als Robin Hood
Boogschieten net als Robin Hood

De speeltuinen en kinderboerderij

Op verschillende plekken in het park zijn leuke speeltuinen. Ook is er een verkeerspark met skelters en auto’s om mee te spelen. Helaas is alles nat als wij er zijn, dus beide slaan we over. Gelukkig kunnen we wel bij de diertjes kijken. We ontdekken lieve konijntjes en geitjes. En de meisjes melken een (nep)koe.

Een leuke speeltuin
Een leuke speeltuin
De kinderboerderij
De kinderboerderij
Een leuke plek als het droog is
Een leuke plek als het droog is

De schommelboot in Sprookjesbos Valkenburg

Er zijn niet veel attracties in Sprookjesbos Valkenburg, het is vooral een fijne plek om zelf te spelen. Wel is er een schommelboot en een draaimolen. Ook is er een kleine zweefmolen, maar als wij er zijn is die niet geopend. Uiteraard maken de meiden, ja ook de grote twee, een rondje in de draaimolen. Daarna gaan we naar de schommelboot. Het is heel rustig en ze zitten in eerste instantie alleen in de boot en kunnen zo wel drie rondjes blijven zitten; “Mama, mogen we nog een keer” wordt al geroepen voordat de boot helemaal stil staat. Ik ben allang blij dat ik niet mee hoef, dus ze kunnen lekker blijven zitten.

Een rondje in de draaimolen
Een rondje in de draaimolen
De schommelboot is leuk!
De schommelboot is leuk!

Winters sprookjesbos

Als wij in het Sprookjesbos zijn, maakt dit deel uit van Kersstad Valkenburg. Door het koude en natte weer zijn de speeltuinen echter nat en kunnen de meiden daar niet spelen. De ijsbaan blijkt van platen te zijn, bedoeld voor de kleintjes om de eerste schaatspassen te zetten. Ondanks het koude weer vermaken de meiden zich hier prima. Volgende keer ga ik wel liever als het droog is en een beetje warmer, dan kunnen we ook een kijkje nemen in de gevaarlijke groeve. Hoewel ook de oudste dames een fijn ochtendje hebben is het park qua attracties en speeltuinen meer gericht op de wat jongere kinderen.

Een krabbelbaan
Een krabbelbaan

Praktische informatie

Vanaf eind maart is het park op woensdag, zaterdag en zondag open. Met feestdagen en vakanties zijn de openingstijden ruimer. Daarnaast is het park open in de periode van kerststad Valkenburg. Voor 7,50 euro per persoon mag je naar binnen toe, kinderen tot 3 jaar zijn gratis (prijspeil 2017). Er zijn verschillende plekken waar je iets te eten en drinken kunt halen in Sprookjesbos Valkenburg.

Ligging Sprookjesbos Valkenburg

Meer lezen

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Limburg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.