Stenen schilderen in Frankrijk

Wat doe je met de schatten die je kinderen verzamelen tijdens de vakantie? Knutselen! Stenen schilderen bijvoorbeeld. Saskia laat zien wat zij en haar kinderen maakten met de stenen die ze vonden in de rivier.

Schatten verzamelen

Kanoën op de Lot, picknicken op het strandje en zwemmen in de rivier. Dat was voor ons een heerlijke ontspannen dag. Camiel is onze grote natuurverzamelaar en hij leefde zich al snel uit met het opduiken van stenen. Veel stenen. Bij onze picknickplek ontstond er een grote berg met de allermooiste stenen uit de Lot. Aan het einde van de dag moesten al deze schatten mee. Bij ons geldt de regel: wat je zelf kan tillen, mag je meenemen. Camiel stond beteuterd bij zijn allermooiste stenen te kijken, een poging om alles te tillen mislukte al snel. Maar ik had een plannetje met de stenen, dus gezamenlijk tilden we zijn schatten naar de auto.

Stenen schilderen

Op de camping hebben we de stenen schoongemaakt en in de zon laten drogen. Thuis had ik kleine tubetjes verf en kwasten ingepakt en de volgende dag haalde ik deze tevoorschijn. Maureen en Camiel vroegen meteen om papier, maar ik legde de stenen op tafel. Mochten ze echt stenen schilderen? Ja, dat mocht. Snel verdeelden ze de stenen, kozen de mooiste kleuren verf uit en pakten een kwast. Zelfs ik mocht mee doen met stenen schilderen.

Stenen schilderen op vakantie
Heerlijk uitleven met verf en kwasten. Let op: gebruik wegwerp bordjes en bekertjes, want de verf gaat er moeilijk af.

Maureen en Camiel gingen direct fanatiek aan de gang. Ik zat eerst te dubben welke steen te gebruiken en daarna wachtte ik op inspiratie. Maureen en Camiel begonnen al aan de tweede steen. Opeens wist ik het, ik wilde het uitzicht schilderen. Terwijl Maureen en Camiel steeds wilder de kleuren gingen combineren, begon ik met de achtergrond van mijn landschap. Ik moest wachten tot de achtergrond droog was, dat ging snel met het warme weer. Bij Maureen en Camiel lag de derde steen al klaar.

Geconcentreerd mengde Maureen haar kleuren tot verschillende varianten bruin. Camiel ging vooral voor snel. Ik ploeterde door met mijn landschapje en vroeg me af waarom ik niets iets eenvoudigs had gekozen om te schilderen. Maureen en Camiel waren inmiddels bijna klaar en ik begon langzaamaan tevreden te worden met mijn resultaat. Dan bedenk je je dat het niet om het resultaat gaat, maar om het plezierige uur dat we gehad hebben tijdens het schilderen van de stenen.

Met z'n drieën stenen schilderen.
Met z’n drieën stenen schilderen.

Benodigdheden stenen schilderen

Wil jij ook stenen schilderen op vakantie? Dan heb je de volgende spullen nodig:

  • Stenen, te vinden bij rivieren en in de bergen
  • Verf, kleine tubetjes zijn o.a. te koop bij Action en Xenos
  • Kwasten in verschillende maten, ook te koop bij Action en Xenos
  • Wegwerpbordjes om je verf op te mengen
  • Lege glazen groentepotjes, gevuld met water, om de kwasten tussentijds schoon te maken

De verf is niet waterproof. Wil je de stenen beschermen tegen regen, dan zal je ze moeten voorzien van een vernis- of laklaagje.

Stenen schilderen
Mijn eindresultaat

Ga jij ook knutselen met je kinderen op vakantie?

Benieuwd naar meer leuke ideeën voor onderweg of op vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelZo kampeer ik: van vouwwagen naar caravan
Volgend artikelLet’s party: Pannenkoekfeest in Aagtekerke
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

3 REACTIES

  1. Zo leuk is dat. Hebben vorige week lieveheersbeestjes gemaakt voor tussen de witte kiezels. Wordt lekker mee gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.