7 tips voor Europa-Park met kleine kinderen

Europa-Park met kleine kinderen is een feest. Maartje deelt haar zeven tips voor een bezoek aan Europa-Park met de kleintjes. 

Naar Europa-Park met kleine kinderen

In de meivakantie rijden we richting Straatsburg voor drie dagen Europa-Park. Drie dagen een pretpark. We hebben het eerder gedaan in Thomas de Treinland en toen was twee dagen leuk en tegelijk genoeg. Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, vlakbij het Franse Straatsburg. Ongeveer 5 uur rijden vanuit Nederland.

Wij kunnen lekker doorrijden en zijn er zo. Jilles (net 7 jaar) en Mats (wordt 5 jaar in Europa-Park, hoera) hebben er zin in. Wij zetten de zeven leukste activiteiten in Europa-Park met kleine kinderen op een rij. 

Ligging Europa-Park:

Europa-Park: wat moet je weten  

Maar eerst. Wat moet je van Europa-Park weten? In mijn omgeving hebben weinig mensen van Europa-Park gehoord. Als ik vertel dat het het op één na grootste pretpark van Europa is, zijn ze verrast. Disneyland staat op nummer een. Eerlijk is eerlijk, ik wist tot een jaar geleden ook niet van het bestaan af.

Dit moet je weten over Europa-Park: 

  • Europa-Park beschikt over de meeste attracties van de Europese pretparken 
  • Het park is ingericht in landenthema’s. Veel Europese landen komen terug. Niet alleen de attracties zijn gerelateerd aan het land. Ook de uitstraling van de gebouwen, de kleding van de werknemers en de eetgelegenheden en zelfs de prullenbakken zijn in thema. In Nederland kun je bijvoorbeeld bitterballen en poffertjes krijgen. 
  • Europa-Park is 5x op rij verkozen tot beste attractiepark ter wereld. 
  • Europa-Park bestaat zo’n 45 jaar en is begonnen als showroom voor achtbanen die het park zelf bouwt en ook verkoopt aan andere parken. 
  • Naast Europa-Park wordt er een groot waterpark gebouwd dat in de herfst van 2019 open gaat: Rulantica. 
  • Europa-Park is dit jaar gekozen als leukste uitje over de Grens door de ANWB.
Europa-Park, here we come!
Dit lijkt toch echt Zwitserland!
Ook Scandinavië is vertegenwoordigd.
En Griekenland.
Welkom in Italië.
Romantische taferelen in Bella Italia.
Even ’thuis’ in Holland.
Er komt overigens een heel stuk ‘Holland’ bij dit jaar.

Impressive. Maar is Europa-Park wel zo leuk als de cijfers doen vermoeden? Wij nemen met onze jongens de proef op de som. En wat blijkt. Europa-Park heeft genoeg attracties, shows en eetgelegenheden om je drie dagen te vermaken. En als het aan de jongens lag, waren we er nu nog.

Alvast een impressie krijgen van een bezoek aan Europa-Park met kinderen? Bekijk dan dit filmpje.

Onze 7 tips voor een bezoek aan Europa-Park met jonge kinderen op een rij.  

#1 Kinderland Ierland 

Zoals gezegd is Europa-Park opgedeeld in landen. Alle landen zijn te herkennen aan er op aangepaste bouw, aankleding, en eetgelegenheden. Ierland is vlakbij de ingang te vinden en wordt ook wel ‘Kinderland’ genoemd. Wij lopen er op de eerste dag (we hebben nog geen plan van aanpak) zo tegenaan.

In Ierland zijn veel attracties te vinden die geschikt zijn voor (kleine) kinderen. Het draaiende schip, een kleine achtbaan, de ‘kopjes’ maar dan als draken. Wel moeten wij als ouder vaak mee met Mats omdat hij nog te klein is om zelf te gaan. Zoals je bij elk park wel kent: meten bij de ingang. Prima om mee te beginnen voordat het ‘echte werk’ begint. 

In Ierland zijn veel attracties voor de kleintjes. Wel even mee als ouder.
Ierland, in de boot.
Volgens mij kunnen de kleintjes zich in Ierland wel een dag vermaken.
Niet alleen in Ierland kunnen kleintjes zich vermaken. Ook in het Sprookjesbos van Grimm is veel voor de echte kleintjes te doen.
En natuurlijk is in de andere ‘landen’ genoeg te doen voor het hele gezin. Zoals hier in de gondel in ‘Venetië’.
Jilles als Don Quichotte in Spanje.
Sprookjes blijven magic.
Meten is weten. Jilles (7) mocht in veel attracties. Mats (5) ook maar vaak onder begeleiding.

#2 Achtbaan ‘Arthur’ in Koninkrijk Minimoys 

Dit is een van de mooiste attracties van Europa-Park, vind ik. Deze achtbaan vind je in het zogenaamde Koninkrijk van de Minimoys en heeft diverse prijzen gewonnen.

Wat bijzonder is, is dat kinderen vanaf 100 cm en 4 jaar erin mogen en je als familie naast elkaar mag zitten. Dat maakt ook de kleinsten in het gezin erg stoer. Dit is geen kinderachtige achtbaan overigens. Volgens Europa-Park zijn er ’twee beetjes moed’ voor nodig.

De ride komt zowel binnen als buiten en is een bijzondere beleving doordat je als kleine insect op een spannende manier door het Koninkrijk van de Minimoys vliegt. Beentjes los! Mats vond deze gaaf maar best een beetje spannend.

Vind je dit soort attracties leuk? Ga dan ook eens met een 3D bril in de Alpenexpress. 

Arthur is een achtbaan waar je naast elkaar zittend door Arthurs wereld vliegt.
Je kunt met het gezin naast elkaar. Je moet minimaal een meter zijn dus ook Mats mag er in.
Je ‘vliegt’ door het bos, vlak boven de mensen.

#3 Foodloop Restaurant in Luxemburg 

Een attractie op zich: het Foodloop Restaurant in Luxemburg. In dit restaurant serveert een achtbaan je drinks en food. Leuk voor de kinderen maar ook stiekem voor ons. Je bestelt via een computer aan tafel en alles komt zo naar je toe.

Wij zitten aan een tafel waarbij het eten ook echt door de looping gaat. Voor dit restaurant is er rond etenstijd een wachttijd. Zodra er een tafeltje vrijkomt, kan de volgende naar binnen. 

Lees hier het blog van Saskia over Foodloop

In Europa-Park zijn er overigens talloze eetgelegenheden. En al zijn er in het hele park patatjes en andere lekkere dingen te krijgen, ook is er geïnvesteerd in keuzemogelijkheden. Zo zijn wij er in het aspergeseizoen en is dit ook te krijgen in diverse restaurants. Het park beschikt zelfs over een restaurant met Michelin-sterren. Het aanbod is heel divers. Handig om te weten: het is goed betaalbaar. 

In het Looping Restaurant word je bediend door een achtbaan.
Natuurlijk is bestellen en wachten in dit restaurant heel leuk.