Waanzinnige waterattracties van Europa-Park

Dat Europa-Park een superpark is, dat weten we bij Kidseropuit. Zowel Saskia als Lineke zijn al eens in dit park in het zuiden van Duitsland geweest. Deze keer gaat blogger Lineke voor de waterattracties van Europa-Park. Lees snel waarom de kinderen zich hier zo op verheugen en zij zelf wat minder…

Europa-Park in het zuiden van Duitsland

Maar voor ik vertel over de waterattracties van Europa-Park, eerst wat over Europa-Park in het algemeen. Europa-Park is een familiepretpark in het Zuiden van Duitsland. Het ligt in het Zwarte Woud in de deelstaat Baden – Württemberg. Europa-Park heeft meer dan 100 attracties en shows. Daarmee heeft het park het grootste aanbod van Europa. En nog worden er jaarlijks nieuwe attracties gebouwd en geopend. In 2017 opende het Voletarium zijn deuren. Daarover lees je meer in het blog speciaal over het Voletarium. (volgt!). En Europa-Park wordt steeds bekender onder Nederlanders, getuige de ANWB Award voor ‘Leukste uitje over de grens 2018’ die het park onlangs in ontvangst mocht nemen.

Op bezoek bij Ed Euromuis in Europa-ParkOp bezoek bij Ed Euromuis in Europa-Park

Waanzinnige waterattracties van Europa-Park

Ik vertel mijn kinderen dat we weer naar Europa-Park gaan. Na een luid gejuich bespreken ze direct de attracties aan bod waar ze per sé in willen. De jongste is nu ook lang genoeg voor praktisch alle achtbanen, zo zegt hij wel tien keer. En dan is daar de door mij zo gevreesde vraag: “Gaan we ook in de waterattracties deze keer?” Mijn kinderen weten dat ik hier een hekel aan heb. Want natte kleding, want piepende kinderen vanwege de natte kleding, want koud door de natte kleding. Ik ben dan ook blij met een regendag als we langs dat soort attracties lopen. Mooi excuus om ze over te slaan.

Maar bij het zien van de smekende blikken zwicht ik. “Oké, als het mooi weer is gaan we in de waterattracties.” Nooit eerder werd het weerbericht zo nauwkeurig gevolgd in het Jeugdjournaal als in weken voor ons vertrek naar Europa-Park. Wat een geluk voor de kinderen. Het is prima weer de temperatuur is aangenaam als we in Europa-Park zijn.

Op bezoek bij Ed Euromuis in Europa-Park Waanzinnige-water-attracties-van-Europa-Park

Wij gaan waterattracties in Europa-Park testen

In Europa-Park zijn diverse waterattracties te beleven. Van waterachtbanen tot waterspeelplaatsen. Ik besluit met de kinderen een testteam te vormen. We kiezen vijf attracties uit die we gaan testen op spanning, spettergevaar en vooral spetterplezier. Ieder van ons mag de attractie punten geven van 1 tot en met 5. De attractie met de meeste punten is voor ons de grote winnaar.

Wil je onze test vast zien? Kijk dan eerst het filmpje:

Zie hier onze testresultaten:

1.       Atlantica SuperSplash:

 • Wat? Met een 16-persoonsbootje in een waterbaan naar grote hoogte, draaien in de lucht en in rap tempo weer naar beneden.
 • Wie? Minimum leeftijd is 4 jaar en minimum lengte is 100 cm.
 • Waar? In het gedeelte Portugal.
 • Waterschade/Spettergevaar? Dat is 50%.
 • Wij? Wij geven deze attractie 11 punten. Hij is supercool en best spannend. Vooral als je op grote hoogte met je boot rond draait.

Het testteam is er 'bijna' klaar voor.

Nog een klein beetje moed verzamelen voor de Atlantica Super Splash.

2.       Tiroler Boomstammen:

 • Wat? Met een 6-persoonsbootje vaar je door een wildwaterbaan. In het parcours zitten wilde bochten en steile hellingen. Alsof je in Oostenrijk in de bergen bent.
 • Wie? Minimum leeftijd is 4 jaar en minimum lengte is 100 cm.
 • Waar? In het gedeelte Oostenrijk.
 • Waterschade/Spettergevaar? Dat is 30%.
 • Wij? Wij geven deze attractie 6 punten. De boomstammen waren leuk maar vonden wij niet heel spannend.

"Wij

Let u vooral op het ontspannen gezicht van de moeder. Waanzinnige-water-attracties-van-Europa-Park

3.       Fjord Raften:

 • Wat? Met een 6-persoons ronde boot die lijkt op een enorme autoband, vaar je over een woest kolkende rivier. In het parcours zitten wilde bochten, watervallen, draaikolken en een spuitende Scandinaviër. Alsof je vaart in een Scandinavisch Fjord en daarbij kletsnat wordt.
 • Wie? Minimum leeftijd is 4 jaar en minimum lengte is 100 cm.
 • Waar? In het gedeelte Scandinavië.
 • Waterschade/Spettergevaar? Dat is 60%.
 • Wij? Wij geven deze attractie 10 punten. Super leuk. En het is altijd afwachten wie op welke plek in de boot het natste er uit komt.

Alsof we echt door een fjord in Scandinavië gaan.

4.       Whale Adventures – Northern Lights

 • Wat? Met een 8-persoons bootje vaar je een vast parcours langs zeehonden, walrussen en andere Noordpoolbeesten. Onderweg kan je besproeid worden door stuurlui die aan wal staan. Maar je kunt natuurlijk vanuit je boot ook de stuurlui besproeien. Daarnaast kan je de waterstraal ook richten op de Noordpooldieren.
 • Wie? Minimum leeftijd is 0 jaar en minimum lengte is 0 cm.
 • Waar? In het gedeelte IJsland.
 • Waterschade/Spettergevaar? Dat is 20%.
 • Wij? Wij geven deze attractie 3 punten. De kinderen vinden dit te kinderachtig (zijn nu 8 en 10 jaar oud). Er was een tijd dat ze dit soort attracties het einde vonden, maar nu niet meer. Grappig maar hoeft niet nog een keer.

Voor deze attractie voelen de jongens zich een beetje te oud.

5.       Poseidon

 • Wat? Met een 8-persoons boot doe je een waterattractie en achtbaan in één. Je rijdt/vaart vanuit een oude Griekse tempel over de achtbaan. De achtbaan brengt je tot grote hoogte, dan weer naar heel laag en tot slot door het water. De oude Grieken weten wat lol maken is!
 • Wie? Minimum leeftijd is 6 jaar en minimum lengte is 120 cm.
 • Waar? In het gedeelte Griekenland.
 • Waterschade/Spettergevaar? Dat is 90%.
 • Wij? Wij geven deze attractie 15 punten. Veruit de ‘vetste’ waterattractie die we getest hebben, aldus mijn kinderen. Ik moet zeggen dat dit, ondanks mijn ‘hekel’ aan waterattracties, ook voor mij de spectaculairste attractie was op watergebied.

Het spettergevaar is bij de Poseidon het grootst.

"<yoastmark

We hebben een top 5 en de winnaar is….

Met 15 punten is Poseidon de absolute winnaar. Alle drie geven we de attractie vijf punten. En hoewel ik na deze vijf attracties kletsnat ben, zie ik dat het spetterplezier van deze test 100% is. De jongens genieten van het gillen van die bange moeder achter zich. Hoe natter mijn kleding des te groter is de lol die ze hebben. Bij de uitgang van Poseidon staat gelukkig een enorme föhn. Er passen 4 mensen in die in 4 minuten aardig droog geföhnd zijn. Tevreden sluit ik aan in de rij voor de föhn. De test was  leuk en zeer geslaagd.

Naast de vijf door ons geteste waterattracties is er voor elke leeftijd nog meer op, in en aan het water te beleven in Europa-Park. Van Waterstraat tot Hans Grohe waterspeelplaats. Van de African Queen tot de Quipse Paddle Boats.

"Lang

Naast deze top 5 vind je nog veel meer waterattracties in Europa-Park.

Jouw bezoek aan Europa-Park

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op dit kaartje kun je zien waar je heen moet voor al dit waterplezier:

Overweeg je na het lezen van dit blog ook een bezoek te brengen aan Europa-Park? Of reis je komende zomer naar Italië of Zwitserland en is dit voor jou een leuke tussenstop? Alle praktische informatie over aantal dagen bezoek, verblijf en tips kan je lezen in diverse blogs over Europa-Park op Kidseropuit:

Voor actuele informatie en prijzen kun je terecht op de website van Europa-Park. Daar lees je over de nieuwste shows en attracties en alle regels per attractie.

Zelfs in de avond is Europa_park magisch om te zien.
Zelfs in de avond is Europa-Park magisch om te zien.

Zou een bezoek aan Europa-Park iets zijn voor jouw kinderen? Zou je er een paar dagen naar toe kunnen en willen?

Meer lezen

Europapark ligt in het Zwarte Woud, een fantastische vakantiebestemming. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Europa-Park. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.