Boomkroonpad in het Zwarte Woud? Ontdek Baumwipfelpfad Schwarzwald in Bad Wildbad

0
297
Het pad gaat draaiend omhoog.
Het pad gaat draaiend omhoog.

Op steeds meer plekken worden de gaafste wandelpaden tussen de boomtoppen gemaakt. In het noorden van het Zwarte Woud bezochten we Baumwipfelpfad Schwarzwald in Bad Wildbad. Een boomkroonpad met een spectaculair einde. Nieuwsgierig? Wandel met Saskia mee en noteer dit boomkroonpad in het Zwarte Woud daarna direct op je bucketlist.

Baumwipfelpfad Schwarzwald, het leukste boomkroonpad in het Zwarte Woud

Eerder had ik plaatjes gezien van het boomkroonpad bij het Lipnomeer in Tsjechië. Toen ik zag dat er net zo’n boomkroonpad in het Zwarte Woud is, wist ik dat ik daar naar toe wilde. Overtuigen van de rest van het gezin blijkt niet nodig als ik vertel over het spectaculaire einde van het pad. Dochter M. en zoon C. staan al bij de auto voordat ik klaar ben met het verzamelen van de spullen. Baumwipfelpfad Schwarzwald, we komen eraan!

 

Wandelen tussen de boomtoppen

Vanaf de parkeerplaats volgen we de bordjes naar het Baumwipfelpfad. We lopen door het bos omhoog. Al snel zijn we bij de entree. We kopen ons kaartje en beginnen aan de wandeling.

C. rent voor ons uit. Zijn tempo is zo hoog dat we nauwelijks de tijd krijgen om van de omgeving te genieten. Gelukkig is het pad op sommige plekken breder gemaakt. Hier vinden we informatie over de omgeving. Ook kunnen we bijna in de vogelhuisjes kijken. M. en C. zijn niet echt stil en verjagen met hun lawaai het eekhoorntje dat hier in de bomen loopt. Ik vermoed maar zo dat de andere mensen balen van onze komst. Ze laten het niet merken maar lopen wel direct door. “Als jullie nu stil zijn, dan komt het eekhoorntje misschien terug” adviseer ik ze. Helaas, het arme beest is zo geschrokken dat hij zich niet meer laat zien.

We lopen verder. Dan zien we dat er naast het pad een alternatieve route is aangelegd. Niet zomaar een route, maar eentje die het boomkroonpad een stuk spannender maakt. Via allerlei hindernissen en obstakels beweeg je je langs het pad. Als extra attractie zitten er geen planken onder maar een net dat nauwelijks zichtbaar is. Hierdoor lijkt het alsof je meters boven de grond aan het klimmen en klauteren bent. M. en C. zijn totaal niet bang voor hoogtes en vinden het geweldig. Ik ontferm me over het maken van de foto’s en hou liever het stabiele boomkroonpad onder mijn voeten.

Op verschillende plekken langs het boomkroonpad komen we een stukje tegen met hindernissen. C. blijft voorop lopen, want hij wil steeds als eerste over deze alternatieve routes. Het boomkroonpad is voor hem nu al geslaagd.

Voor kinderen zijn deze hindernissen een hele leuke afwisseling.
Voor kinderen zijn deze hindernissen een hele leuke afwisseling.
Het boomkroonpad is voor kinderen net een grote speeltuin.
Het boomkroonpad is voor kinderen net een grote speeltuin.

Uitzicht over het Zwarte Woud

Opeens zien we tussen de bomen een hoge toren tevoorschijn komen. Een hellingbaan leidt naar de top. De baan is vlak genoeg om een rolstoel of buggy over naar boven te duwen. M. en C. staan onderaan te stuiteren totdat wij er zijn. “Ik ga naar boven!” roept C. en zoef, weg is hij. Voor we het weten loopt hij al twee rondes hoger dan wij zijn. De wandelroute naar boven is net als de rest van het boomkroonpad veilig, dus we laten hem gaan.

Boven is het uitzicht prachtig. Zo ver als we kunnen kijken zien we de bossen van het Zwarte Woud. Dan besef je echt hoe groot dit gebied is. Op verschillende plekken staan borden met informatie over het uitzicht. We lopen een rondje dat voor M. en C. te lang duurt. Ze hebben het spectaculaire einde van de route gezien en willen daarheen.

Wat zien we daar?
Wat zien we daar?
Het pad gaat draaiend omhoog.
Het pad gaat draaiend omhoog.
In het midden van de uitkijktoren is een glijbaan te vinden.
In het midden van de uitkijktoren is een glijbaan te vinden.
Hoger en hoger...
Hoger en hoger…
We hoeven ze niet aan te sporen om door te lopen. Daar zorgt de toren voor.
We hoeven ze niet aan te sporen om door te lopen. Daar zorgt de toren voor.
Van bovenaf naar beneden kijkend.
Van bovenaf naar beneden kijkend.
Wat kunnen we ver kijken.
Wat kunnen we ver kijken.

Met de glijbaan naar beneden!

Ja echt, we gaan met de glijbaan naar beneden. Hoe gaaf is dat? Je kan ook lopend naar de uitgang, maar M., C. en ik kiezen voor de glijbaan. Voor dit ritje moet je apart betalen. We krijgen een matje om op te zitten. Ik help de kinderen een voor een op het matje en vertaal de instructies van de medewerker. Uit de glijbaanbuis hoor ik luid gejuich en vrolijk gegil. Zelf vind ik het spannend. Ik ben niet zo’n held met snelheid en hoogtes. Ik wil me niet laten kennen. Als zij het durven, waarom zou ik dan niet durven? “Er kan niets misgaan” zeg ik tegen mezelf. Dan is het mijn beurt om op het matje te gaan zitten. Rugzak voor me en dan een duwtje. Ik juich en gil net zo vrolijk als de kinderen. Dit is zo gaaf. M. staat me beneden op te wachten: “Mag ik nog een keer? Mag dat? Ik wil nog een keer!”. Eh ok, ik geef haar geld voor nog een ritje en dan rent ze naar boven. Met twee duimen omhoog komt ze uit de glijbaan.

Baumwipfelpfad Schwarzwald, het boomkroonpad in het Zwarte Woud is super tof!

En hoe gaan we naar beneden?
En hoe gaan we naar beneden?
Ook leuk voor mama's.
Ook leuk voor mama’s.
We zijn echt hoog geweest.
We zijn echt hoog geweest.

Praktische informatie Baumwipfelpfad Schwarzwald

Een gezinskaart voor 2 volwassenen en hun kinderen tussen de 6 en 14 jaar kost 19,50 euro. Voor de glijbaan betaal je 2 euro en deze is alleen toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar (prijspeil 2016).

Het parkeerterrein bij het Baumwipfelfpfad Schwarzwald is betaald parkeren. Je kan er ook voor kiezen om met de bergbaan omhoog te gaan. Als je kiest voor een combi-ticket voor gezinnen, dan betaal je 35 euro voor een retour met de bergbaan en de entree voor het boomkroonpad.

Informatie over openingstijden en actuele entreeprijzen is te vinden op de website van Baumwipfelpfad Schwarzwald.

Kende jij dit boomkroonpad in het Zwarte Woud al?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in het Zwarte Woud te doen is? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.