Foodloop in Europapark en andere rollercoaster restaurants in Europa

In Europapark is er op culinair gebied heel veel keuze. Van een hotdog bij een kraampje tot zelfs een restaurant met een Michelin-ster. Saskia had haar zinnen echter op een ander restaurant gezet: Foodloop. Een van de rollercoaster restaurants waarbij je eten via een achtbaan bij je tafel komt. Hoe cool is dat?

Foodloop in Europapark, eten in een ‘achtbaan-restaurant’

“Gaan we zo een hot dog eten? Die zag ik in het gedeelte van Spanje, die vind ik zo lekker” Dochter M. heeft haar keuze voor de lunch al gemaakt. Ik heb echter andere plannen. “We gaan naar een bijzonder restaurant. Een hot dog eten kan altijd, maar dit heb je nog nooit gezien. Bij Foodloop komt je eten via een achtbaan naar je tafel” vertel ik. Twee kinderen kijken me aan alsof ik een steekje los heb zitten. “Echt hoor, kom maar mee”.

Bij Foodloop staat een rij voor de deur. Die had ik om 14 uur niet meer verwacht. “We gaan toch niet in een rij staan voor een restaurant?” reageert G. M. en zoon C. knikken instemmend. “Eh, we staan toch ook in de rij voor een attractie. Zie dit restaurant ook maar als een attractie” overtuig ik ze alsnog. We staan dus in de rij. Boven de ingang van Foodloop hangt een beeldscherm waarop uitgelegd wordt hoe het werkt. Ook kunnen we alvast de menukaart bestuderen. Kijk, dat scheelt straks allemaal weer tijd.

Foodloop, een van de rollercoaster restaurants in Europa.
Foodloop, een van de rollercoaster restaurants in Europa.
De menukaart hangt ook buiten, handig als je in de rij staat.
De menukaart hangt ook buiten, handig als je in de rij staat.

Eten en drinken serveren via de achtbaan

Rond 14.30 uur zijn we aan de beurt. We krijgen alle vier een pasje mee en een tafelnummer toegewezen. De tafels zijn allemaal rond met in het midden een draaischijf waarop het bestek en de glazen staan. Boven ons is een ingenieus buizenstelsel te zien. Pannetjes met eten en flesjes drinken zoeven over onze hoofden voorbij. We hebben vier stoelen naast elkaar en via een beeldscherm kunnen we onze bestelling doorgeven. Al snel komen er twee flesjes drinken naar onze tafel. Aan het nummertje op het ‘achtbaan karretje’ kunnen we zien welk flesje voor welk stoelnummer is. M. en C. kijken hun ogen uit en wij vinden het beide ook erg leuk om te zien.

Eten en drinken bestellen.
Eten en drinken bestellen.
Flesjes drinken zoeven boven ons hoofd voorbij.
Flesjes drinken zoeven boven ons hoofd voorbij.

Prima lunchen bij Foodloop

Als we allemaal voorzien zijn van drinken komt al snel het eerste pannetje onze kant op. Het deksel zit stevig vast met elastieken, dus geen risico op rondvliegend eten dat uit de bocht is gevlogen. M. en C. hebben een pannetje met patat, hun vader gaat voor de spaghetti en ik kies voor de zalm. De porties zijn prima voor een lunch en smaken goed.

M. en C. vinden het zo leuk om eten en drinken op deze manier geserveerd te krijgen, dat ze het liefst een toetje willen bestellen. Dat doen we niet. We hebben na dit rollercoaster restaurant echte rollercoasters op het programma staan. Tijd om naar de kassa te gaan en af te rekenen.

 

Andere rollercoaster restaurants in Europa

Je hebt in eerdere blogs van ons al kunnen lezen hoe tof een bezoek aan Europapark met kinderen is, welke gave shows er zijn en dat je met een VR-bril in de achtbaan kan. Nu weet je dat je er ook kan eten in een rollercoaster restaurant.

Stel dat het niet lukt om naar Europapark te gaan en je wilt wel naar een rollercoaster restaurant in Europa, dan kan je ook hierheen:

  • Hamburg
  • Wenen
  • Dresden
  • Pretpark Alton Towers in Engeland

Er was er ook een in Neurenberg, maar deze is sinds januari 2016 gesloten. Buiten Europa vind je rollercoaster restaurants in Abu Dhabi, Sotschi en Kuwait. Helaas is er in Nederland (nog) geen rollercoaster restaurant.

Op de website van Rollercoaster Restaurants kan je direct doorklikken naar de betreffende restaurants. Daar is ook altijd een actuele situatie te vinden van de restaurants die gesloten zijn en/of nieuw geopend worden. De stand van zaken van de rollercoaster restaurants die ik in dit blog noem is van mei 2017.

Overal zien we de baan van de foodloopings.
Overal om ons heen zien we de baan van de foodloopings.

Handig om te weten over eten in rollercoaster restaurant Foodloop

Eten in een rollercoaster restaurant is een bijzondere ervaring. Hou er wel rekening mee dat je kinderen (en jijzelf ook) afgeleid zijn tijdens het eten. Want die pannetjes en flesjes drinken die voorbij zoeven zijn natuurlijk erg leuk om naar te kijken. Ik vind het niet de meest gezellige manier van uiteten gaan, dat komt vooral omdat we naast elkaar aan een tafel zitten en deze delen met andere bezoekers. Je eet uit het pannetje zelf en niet van een bord. Wat mij betreft helemaal prima en onderdeel van de beleving.

Foodloop is Europapark is te vinden in themagebied Luxemburg. Het prijsniveau is vergelijkbaar met een eetcafe.

Meer lezen

Op zoek naar meer indormatie over Europapark en de omgeving? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten Europapark op uitnodiging en gingen op eigen initiatief en voor eigen rekening naar Foodloop. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.