Camp Resort van Europa-Park, overnachten in het Wilde Westen!

0
178

Overnachten op Camp Resort van Europa-Park en dan drie dagen het pretpark in. Veel? Helemaal niet! Maartje ontdekt het op een na grootste pretpark van Europa en merkt dat het Camp Resort van Europa-Park met kinderen een prima uitvalsbasis is. 

Camp Resort, bijzonder overnachten bij Europa-Park

Het zit mee op de weg. Eerder dan verwacht komen we aan bij Europa-Park. Dit park ligt in het Zwarte Woud in de buurt van het Franse Straatsburg, ongeveer vijf uur rijden vanuit Nederland. Wij zijn vroeg vertrokken en vanaf de weg zien we de achtbanen al. Wat ziet het er groot uit van de buitenkant.

We volgen de borden Camp Resort en komen aan bij de ingang van de camping die naast Europa-Park gelegen is. We melden ons bij de receptie en de receptioniste wijst ons onze blokhut aan. Het is nog vroeg en we kunnen er niet direct in. Daarom besluiten we eerst Europa-Park te ontdekken. 

Camp Resort Europa-Park in Wilde Westen stijl 

Na onze eerste kennismaking met Europa-Park komen we terug bij het Camp Resort. Je loopt overigens gemakkelijk van de hoofdingang van Europa-Park naar de camping via het overdekte voetpad dat over de parkeerplaats loopt.

Het thema van de camping is ‘het Wilde Westen’. Misschien niet het meest voor de hand liggende thema in ‘Europa’ maar de beleving is er niet minder om. Alles op het Camp Resort is in bijpassende cowboys en indianen-stijl gemaakt, met veel oog voor detail. Heel erg mooi gemaakt.

We lopen over de camping richting onze blokhut. Onderweg zien we het restaurant, de ‘gewone’ campingplekken en tipi’s en huifkarren waar je ook in kunt overnachten. 

Een pretpark in de achtertuin. Een speeltuin op de camping. Mocht je nog geen genoeg hebben gehad….
De camping heel netjes aangelegd. Met oog voor detail.
Overnachten in een huifkar.
De huifkar is voorzien van stapelbedden.
Je kunt ook zelf met camper, caravan of tent komen.

De Blokhut Camp Resort van Europa-Park

We lopen over het mooi aangelegde Camp Resort. Gelijk bij de ingang is er al een speeltuin voor de jongens. Vooral aan de kant met de huuraccommodaties (blokhutten, tipi’s en huifkarren) waan je je in the Wild West. In het midden van het terrein ligt een klein meertje. Daaromheen zijn de accommodaties gelegen. Achteraan staat onze blokhut.

Het is een grote blokhut waar meerdere gezinnen in kunnen slapen. Niet allemaal in één grote kamer natuurlijk, maar de blokhut is opgedeeld in verschillende ruimtes. Elke kamer kent een eigen opgang en is binnen te komen met een pas. In de blokhut staan stapelbedden, stoelen en tafels, kluisjes. Daarnaast is er elektriciteit.

Ook mooi: ’s nachts is het meertje verlicht met witte bollen. 

Campinggevoel bij onze blokhut.
Uitzicht vanuit de blokhut. In de verte zie je de Saloon.
Een blik naar boven.
We slapen in stapelbedden.
Strijdplan bedenken. Wat gaan we als eerste doen vandaag in Europa-Park?

Faciliteiten van Camp Resort

In de blokhut is plek voor zes slapers. Wij hebben twee stapelbedden en twee ‘gewone’ bedden tot onze beschikking. Ook zijn er stoelen en tafels en kluisjes. Niet onbelangrijk: er is snelle Wifi. De bedden zijn deels opgemaakt. Dat wil zeggen dat er een opgemaakt matras met hoeslaken ligt en opgemaakte kussens. Je neemt je eigen dekbed of slaapzak mee. Verder is het te vergelijken met kamperen.

Douche, toilet en water is bij het toiletgebouw te vinden. Dat is erg mooi aangelegd en voorzien van alle gemakken, ook helemaal in stijl.

Je hoort overigens de buren best goed in de blokhut, ook dat is te vergelijken met een camping. De jongens vinden de blokhut geweldig. Mooi is dat ook het makkelijke contact van een camping ontstaat tussen kinderen. ’s Avonds is er voor de ouders de mogelijkheid om bij een kampvuur (kun je zelf aansteken) na te praten of te borrelen. 

Sanitair in stijl van de buitenkant…
… En van de binnenkant.
Ouders (en kinderen natuurlijk ook) kunnen ’s avonds gezellig rond het kampvuur zitten.
Even een rondje over de camping lopen.

Eten en drinken op het Camp Resort 

Eerlijk is eerlijk. Met zo’n gaaf pretpark in je achtertuin, verblijf je niet heel lang in je blokhut. Wij hebben er twee prima nachten.

’s Ochtends ontbijten we in de Saloon. Het ontbijt is goed en uitgebreid. Ook is het fijn dat je zelf niet aan ontbijt of broodjes hoeft te denken. Je schuift na het douchen zo aan. Mocht je overigens wel liever zelf je broodjes smeren: tegen Europa-Park aan ligt een Lidl waar je van maandag tot zaterdag terecht kan.

Ook dineren wij een avond in de Saloon. Het eten is er heerlijk en we hebben geluk: er is live muziek. Ik vind dat geweldig. Zoon M. viert zijn verjaardag en wordt verwend met vuurwerk bij het dessert. Een heel gezellige avond. De kinderen zijn na een lange dag Europa-Park nog niet klaar en spelen tijdens en na het eten in de nabijgelegen Camp Resort speeltuin.  

Gezellig en goed eten. En ook nog live muziek!
Je kunt van een hotelwaardig ontbijt genieten de Saloon voordat je het park in gaat.
Ontbijt met toepasselijke mokken.

Kosten overnachten bij Camp Resort Europa-Park

Voor een overnachting op het Camp Resort van Europa-Park betaal je voor een 4-persoons huifkar of een blokhutkamer 120 euro en voor een 4-persoons tipitent betaal je 96 euro. Tipitenten en blokhutten zijn er ook voor 6 of 12 personen. Er zijn zelfs blokhutten voor 16 personen. Deze prijzen zijn voor de zomer van 2019. Bekijk de actuele prijzen altijd op de website van Europa-Park. Daar vind je ook de entreeprijzen voor Europa-Park zoals deze gelden voor mensen die overnachten op het Camp Resort.

Liever een hotel? Keuze uit zes mooie hotels  

Houd je van wat meer luxe en overnacht je liever in een hotel? Keuzestress gegarandeerd. Bij Europa-Park liggen namelijk zes grote vier sterren hotels. Allemaal zijn ze gebouwd, net als Europa-Park, in een ander thema. De kamers zijn vrijwel allemaal ingericht op families. Dus met meerdere bedden ter beschikking.

Tijdens ons verblijf hebben we een kijkje genomen in Hotel Colosseo en Bell Rock. De eerste is in Romeinse sferen gemaakt, de ander in ‘New England’ stijl. Ook voor deze hotels geldt dat ze met zoveel aandacht voor details aangelegd zijn. 

Hotel Colosseo is volledig in stijl gebouwd.
Je waant je, zeker met mooi weer, helemaal in Roma.

Ligging Europa-Park Camp Resort 

Meer lezen

Al zin om meer over Europa-Park te lezen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Europa-Park. Zoals je van ons gewend bent, delen wij altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.