Voletarium: vliegen over Europa in Europa-Park

0
239
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na haar eerste bezoek aan Europa-Park met kinderen gaat blogger Lineke opnieuw naar Zuid-Duitsland. Tijdens een bezoek aan Europa-Park bezoekt zij één van de nieuwste attracties. Met haar gezin vliegt ze over Europa in het ‘flying theatre’ Voletarium.

Voletarium in Europa-Park: vliegen over Europa in het ‘flying theatre’

In juni 2017 opende het Voletarium haar deuren in Europa-Park. De omschrijving van de attractie is veelbelovend: “De droom om te kunnen vliegen is uitgekomen! In Voletarium, het grootste ‘flying theatre’ van Europa, vlieg je over de mooiste plekjes van Europa.” Maar wat is Voletarium eigenlijk?

Welkom in ons huis, durf jij wel naar binnen?
Welkom in ons huis, durf jij wel naar binnen?

Wat is Voletarium en wat is het spel ‘Sky Explorers’?

Ik ga op onderzoek uit op de website van Europa-Park. Voletarium blijkt een theater, een belevenis en een attractie ineen. Tot mijn grote vreugde zie ik dat de voorbereidingen op de attractie thuis al kunnen beginnen. Je kunt namelijk het mobiele spel ‘Voletarium: Sky Explorers’ downloaden in je app store. Handig, want dan kan ik de jongens vast in de stemming brengen.

Met het spel Sky Explorers komen we vast in de stemming
Met het spel Sky Explorers komen we vast in de stemming

Ik download het spel op de telefoon en wil het uitleggen aan mijn jongste zoon van 8. Maar uitleg is overbodig. Hij kijkt het korte filmpje op de website van het spel. Het enige dat ik doe is een beetje vertalen (want het is in het Engels) en binnen 5 minuten speelt hij het spel. Het spel in een notendop? De gebroeders Eulenstein maken hun eerste vliegmachine maar verdwijnen kort daarna. Is het plan om te kunnen vliegen geslaagd? Of is er iets anders aan de hand? In het spel vlieg je als speler in de ‘Volatus II’ over verschillende landen van Europa, op zoek naar de gebroeders Eulenstein.

In de aanloop naar ons bezoek aan Europa-Park speelt B het spel regelmatig. Hij vliegt over verschillende landen en speelt er diversen uit: “Mam, ik heb net Zwitserland uitgespeeld hoor.”

In het huis van de gebroeders Eulenstein is genoeg te zien en te beleven
De gebroeders Eulenstein hebben een grote familie zien we tijdens het wachten
De gebroeders Eulenstein hebben een grote familie, zo zien we tijdens het wachten
Ook Duitsland heeft Boris al 'uitgespeeld'
Ook Duitsland heeft B al ‘uitgespeeld’
Zo, zijn wij even onder de indruk
Zo, zijn wij even onder de indruk

Voletarium in Europa-Park

Eenmaal in het park is het moment daar. We gaan in het Voletarium. Qua leeftijd en lengte zitten we goed. Voor Voletarium moet je minimaal 4 jaar zijn en minimaal 1 meter lang. We sluiten aan in de wachtrij van 30 minuten. Dat komt nu wel goed uit. In de wachtrij is van alles te zien. Je stapt namelijk het huis van de gebroeders Eulenstein binnen. B pakt de telefoon erbij, want hij weet dat hier in de wachtrij iets te halen valt. Er zijn plaatsen waar hij een QR-code kan scannen. En met het scannen van die code verdien je onderdelen voor het ontwerpen van je eigen vliegtuig.

Ja, ik zie een QR code
Ja, ik zie een QR code
Even de code scannen en kijken wat ik er mee verdien
Even de code scannen en kijken wat ik er mee verdien

Dan is het bijna onze beurt om te vliegen. Met een gezonde spanning nemen we plaats in de rijen met stoelen. De gordels klikken we vast. Het licht gaat uit en onze vlucht begint. Het is moeilijk uit te leggen wat de attractie precies inhoudt. Maar, vliegen over Europa in het vliegende theater Voletarium, dekt absoluut de lading. Het is een Virtual Realitybeleving zonder bril. Een unieke belevenis waar een beroep gedaan wordt op diverse zintuigen. Horen, zien, ruiken en voelen. Na deze ervaring lopen we allemaal met een enorm wauw-wat-was-dit-gaaf-gevoel naar buiten. Zo geslaagd dat we deze attractie nog een paar keer doen.

Sky Explorers, het spel gaat verder

Voor B is het echter nog niet klaar. Ook niet als we door het park lopen richting andere attracties. Hij loopt met de telefoon in zijn hand met ons mee. Als ik hem vraag waarom dat is, dan krijg is als antwoord dat hij op zoek is naar een selfie spot. Een Skywalker selfie spot welteverstaan. Ik kijk met hem mee op de kaart in zijn spel. En inderdaad staan er zulke plekken op de kaart. Vlak bij het spettergedeelte van één van de waterattracties van Europa-Park vindt hij zo’n selfie spot. Hij gaat staan en ‘klik’: een selfie met daarop ook zijn zelfgebouwde ‘Volatus II’. Trots appt hij me de selfie. Die gaat in het foto-album.

Eenmaal terug in de blokhut speelt hij nog wat landen uit. Zijn broer is nu toch wel geïnteresseerd en vraagt of hij het spel ook mag. Natuurlijk jongen, geen probleem. Gaan we gewoon morgen nog een keer of wat in de attractie.

Even lachen en....klik
Even lachen en….klik

Hoe zit het met de wifi in Europa-Park?

Voor al deze activiteiten is een goede internetverbinding wel handig. In Europa-Park heb je verschillende wifi hotspots. Hier kun je verbinding mee maken om bijvoorbeeld plattegronden en wachttijden te bekijken of Facebook te bezoeken. Wil je volledige internettoegang dan kan je in de winkeltjes voor 1 euro een voucher kopen. Log in en surf er op los.

Ik heb voor de kinderen een hotspot aangemaakt op mijn eigen bundel. Zo kunnen ze in het park gewoon het spel verder spelen.

Wat vinden wij van het ‘flying theatre’ Voletarium in Europa-Park?

Nooit eerder hebben we zo’n unieke attractie meegemaakt. Het is een echte belevenis voor het hele gezin.

Het downloaden van het spel is absoluut een toevoeging voor de totale belevenis voor de kinderen. Ze hebben kennis van het verhaal waarop de attractie is gebaseerd en leven naar het moment toe. Maar ook zonder het spel is het Voletarium voor de kinderen en grote mensen een geweldige ervaring.

Zoveel te zien en te beleven in Voletarium
Zoveel te zien en te beleven in Voletarium

Heb jij al eens een VR beleving gedaan? Zou je dat doen met je kinderen?

Ligging Europa-Park

Meer lezen

Europa-Park is een geweldig attractiepark. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Europa-Park. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.