Een hele dag plezier bij pretpark Toverland in Sevenum (incl actie filmpje!)

0
305
SAMSUNG CSC

In het noorden van Limburg, vlakbij Venlo, ligt pretpark Toverland. Een pretpark waar je een hele dag plezier hebt. Ongeacht het weer. In de zomer is er buiten heerlijk te spelen met water. Wij bezochten Toverland tijdens een regenachtige dag en vermaakten ons prima in het binnengedeelte. Nieuwsgierig wat er in Toverland te doen is? Lees dan verder!

Toverland: een hele dag plezier bij slecht weer

De weersvoorspelling: regen, natte sneeuw, wind en nog meer regen. Een perfecte dag om naar pretpark Toverland te gaan. Vanaf de parkeerplaats rennen we naar de ingang. Meteen zijn we de grijze buitenwereld vergeten. “Oh wat mooi, kijk mama, die lampen!” hoor ik M. zeggen. We zijn een sprookjeswereld binnen gestapt.

Het binnengedeelte van Toverland bestaat uit twee hallen. Al klinkt het woord ‘hal’ iets oneerbiedig voor wat we aantreffen. De toverachtige sfeer is op verschillende plekken doorgetrokken en geeft de ruimte sfeer.

De entree hal.
De entree hal.
Verrassing in het plafond.
Verrassing in het plafond.

We beginnen in de achterste hal. Niet in een van de attracties, maar in het grootste klimrek dat we ooit hebben gezien. Dochter M. en zoon C. klimmen omhoog en glijden heel hard weer naar beneden. Keer op keer. Dan zien ze drie touwen hangen, met groene heuveltjes eronder. C. kan er net bij en slingert al snel van het ene heuveltje naar het andere.

Wij zitten ondertussen te wachten op een bankje. Die staan er genoeg, maar toch, wij willen ook iets doen. Met een klein beetje moeite krijgen we M. en C. mee. Hup, samen met mama in het schip. Het is rustig, dus we kunnen twee keer achter elkaar. Enigszins door elkaar geschud stappen we er weer uit.

Hoog boven de grond.
Hoog boven de grond.
Ze hebben helemaal geen last van hoogtevrees.
Ze hebben helemaal geen last van hoogtevrees.

Later op de dag komen we terug in de achterste hal en ontdekken M. en C. Villa Fiasko. Een huis vol met hindernissen. Eerst durven ze niet, maar door het raam kijken willen ze wel. Hmm, dat ziet er toch wel leuk uit. Samen met papa gaan ze voor een eerste rondje. Dan is het hek van de dam. “Nog een keer, ik ga nog een keer, nu moet mama mee” roept C.. Hij is net geen 120 cm en dus moet een van ons mee als begeleiding. M. mag wel zelfstandig en aan het einde van de dag heeft ze minstens twintig keer het rondje door Villa Fiasko gemaakt.

Ze hebben zeker 20 rondjes gemaakt door Villa Fiasko.
Ze hebben zeker 20 rondjes gemaakt door Villa Fiasko.

Naast Villa Fiasko is de bobslee baan te vinden. M. heeft geen interesse en C. zegt dat hij niet durft. Daar hebben we onze vraagtekens bij. G. gaat dus alleen. Maar als hij aan de beurt is, heeft C. zicht bedacht: “Papa, ik wil ook. Wacht op mij!”. G. laat een aantal mensen voor gaan en stapt dan samen met C. in een bobslee. Met een grote grijns op zijn gezicht stapt hij na het ritje uit de bobslee. “Ik wil nog een keer! Papa, ga je mee?”. Tuurlijk, het is rustig, dus na een paar minuten wachten kunnen ze beginnen aan ritje nr 2.

De bobsleebaan.
De bobsleebaan.
Harder papa, harder!
Harder papa, harder!
Er is een ouderwetse draaimolen.
Er is een ouderwetse draaimolen.

In de voorste hal is de achtbaan de grootste trekker voor onze kinderen. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak we een ritje hebben gemaakt. Tussendoor wil M. nog in de zweefmolen en C. gaat twee keer met een bootje een waterbaan af. De tijd vliegt voorbij.

Dan zien ze een huisje tussen de achtbaan staan. Daar moeten we ook heen. Bij de deur krijgen we een toverstafje. “Bami Salami” roepend lopen we door het huis. Met onze toverstaf wijzen we lampjes aan en roepen de toverspreuk. In het huis beweegt er van alles. Wat ontzettend leuk gemaakt!

De achtbaan.
De achtbaan.
De zweefmolen.
De zweefmolen.
Toveren met de toverstokjes.
Toveren met de toverstokjes.
Welk sprookje was dit ook alweer?
Welk sprookje was dit ook alweer?

Aan het einde van de dag klimmen en klauteren M. en C. nog in een meer standaard speeltoestel. Ook de hoge toverhoed wordt bedwongen. Als C. twee keer valt weten we dat het tijd is om naar huis te gaan. Hij is moe. M. weet het zeker: “We moeten nog een keer terug. In de zomer, want dan kunnen we ook buiten meer doen”. C. is het er helemaal mee eens: “Dan ben ik ook 120 cm en dan mag ik alleen in Villa Fiasco!”. Tuurlijk, goed blijven eten, dan komt dat vanzelf goed.

 

Wat is er buiten te doen bij Toverland?

Tussen de sneeuwbuien door hebben we ook buiten gekeken bij Toverland. De attractie met de paarden is open en M. en C. maken een ritje. We zien een gigantische houten achtbaan en een groene metalen achtbaan die er ook veelbelovend uit ziet.

Er is een geweldig klimparcours en een waterspeelplaats. Echt een heerlijke plek om je met mooi weer uit te leven. G. loopt met de kinderen door het doolhof. Zo zonder blaadjes aan de struiken is dat niet echt moeilijk.

Het buitengedeelte is nog groter dan waar we nu in het winterseizoen kunnen komen. Een deel is afgesloten. Op het plattegrond zien we dat je je ook buiten zo een hele dag kan vermaken in Toverland.

Ook in de winter kan je een deel van de attracties buiten doen.
Ook in de winter kan je een deel van de attracties buiten doen.
Plattegrond met daarop het grootste buitengedeelte.
Plattegrond met daarop het grootste buitengedeelte.

Hoera, Toverland is jarig!

In 2016 bestaat Toverland 15 jaar. Tijd voor een feestje! Vanaf 19 maart 2016 start het zomerseizoen weer. Speciaal ter gelegenheid van de verjaardag van Toverland, mag iedereen die jaar op zijn of haar eigen verjaardag gratis naar binnen. Dat is nog eens een leuke actie om met korting naar Toverland te kunnen.

Praktische informatie

In beide hallen is een restaurant te vinden. Er wordt het bekende fastfood verkocht, maar er zijn ook vers belegde broodjes met soep. Zeker in de voorste hal is het bijbehorende terras sfeervol.

Terras van het restaurant in de voorste hal.
Terras van het restaurant in de voorste hal.
Zicht van bovenaf.
Zicht van bovenaf.

Net als in andere pretparken is er een theatershow: De Toos Tovershow. Voor jonge kinderen (tot circa 6 jaar) erg leuk omdat ze makkelijk mee kunnen doen. M. en C. waren er niet heel erg door geboeid. Wij vonden het zelf jammer dat Toos een poppenhoofd heeft, hierdoor missen de gezichtsuitdrukkingen.

Toos Tovershow.
Toos Tovershow.
Toos tijdens haar optreden.
Toos tijdens haar optreden.

In het zomerseizoen is de entree voor iedereen langer dan 120 cm 27 euro en voor kinderen tussen de 90 en 120 cm 16,50 euro. Parkeren kost 8 euro. In de winterperiode is dit respectievelijk 17,50 en 12,50 euro en voor het parkeren betaal je dan 7 euro. Meer informatie over de entreeprijzen en openingstijden is te vinden op de website van Toverland.

Ben jij al eens in Toverland geweest? We zijn nieuwsgierig naar jullie ervaringen.

Meer lezen 

Enthousiast geworden? Lees hier ons overzicht van alle pretparken in Nederland en net over de grens specifiek voor peuters en Kleuters. 

Op zoek naar meer leuke activiteiten in Limburg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

We bezochten Toverland op uitnodiging van Liefde voor Limburg. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.