De leukste vakantie kleurplaten

Vakantie kleurplaten, ze zijn hartstikke leuk om in te kleuren als je nog niet op vakantie gaat of op een regenachtige dag tijdens de vakantie. Maar dat niet alleen, ook ter vergroting van de napret is een vakantie kleurplaat tof. Saskia heeft de leukste vakantie kleurplaten verzameld én we hebben onze eigen KidsErOpUit kleurplaat gemaakt.

Vakantie kleurplaten

Waar kun je de leukste vakantie kleurplaten vinden? Deze kleurplaten staan overal verspreid over internet, zeker als het om kleurplaten gaat die bij een specifieke bestemming of bepaald soort vakantie of activiteit horen.

We hebben tot nu toe de volgende vakantie kleurplaten gevonden. Mochten we meer toffe kleurplaten vinden, dan voegen we die toe.

KidsErOpUit kleurplaat

Maar wacht, eerst onze eigen KidsErOpUit kleurplaat. Gratis te downloaden voor de lezers van onze nieuwsbrief (het wachtwoord voor de downloads staat altijd onderaan de nieuwsbrief!). 

Download hier de KidsErOpUit kleurplaat

Ben je nog geen abonnee? Dan kun je je alsnog inschrijven op onze nieuwsbrief. Deze komt gemiddeld een keer per maand uit. In de bevestigingsmail die je daarna krijgt staat het wachtwoord dat je nodig hebt om de KidsErOpUit kleurplaat én al onze andere printables te downloaden.

Onze eigen vakantie kleurplaat: de KidsErOpUit Camping.
Onze eigen vakantie kleurplaat: de KidsErOpUit Camping.

Kleurplaat vakantie: stedentrip

Een kleurplaat met vakantiethema die ons erg aanspreekt is de serie die bij Baja Bikes op de Facebookpagina te vinden is. Van meerdere grotere steden zijn kleurplaten gemaakt, met daarop natuurlijk ook de fietsexcursies die je via dit bedrijf kunt doen. Wij waren al fan van deze fietstours en zijn dat nu ook van de kleurplaten.

Toffe vakantie kleurplaten van bekende steden.
Toffe vakantie kleurplaten van bekende steden.

Kleurplaat vakantie: kamperen

Voor kampeerliefhebbers heeft Obelink een aantal kleurplaten op de website staan. Of je nu graag kampeert met tent, caravan of camper, er zit voor iedereen iets bij. De kleurplaten van Obelink kun je hier downloaden.

Kleurplaten voor kampeerders.
Kleurplaten voor kampeerders.

Kleurplaat vakantie: op de Veluwe

De populairste vakantiebestemming van Nederland heeft een verzameling toepasselijke kleurplaten op de website staan. Bezoek met je kleurpotlood Camping De Pampel, Paleis Het Loo, de Apenheul en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Maar dat zijn niet de enige Veluwse bestemmingen met een kleurplaat, op deze website vind je er nog meer.

Een Veluwse vakantie met je kleurpotlood.
Een Veluwse vakantie met je kleurpotlood.

Kleurplaat van uitjes en musea

Steeds vaker zien we dat musea en andere uitjes ook kleurplaten op hun website of Facebookpagina aanbieden. Zelf vind ik ze erg lastig vinden op de websites, dus je moet vooral even goed kijken of de zoekfunctie gebruiken op de website van jouw favoriete uitje of museum. Het kan zijn dat ze de kleurplaat alleen delen op de Facebookpagina, dan kun je ‘m vinden onder ‘Foto’s. Wij hebben in ieder geval de kleurplaat van het Muiderslot gedownload vanaf hun Facebookpagina.

Het Muiderslot heeft een eigen kleurplaat.
Het Muiderslot heeft een eigen kleurplaat.

Kleurplaten inkleuren

Voor mij is een kleurplaat inkleuren een activiteit die ik graag doe als ik op vakantie ben. Ik heb hiervoor een speciaal ‘Kleuren voor volwassenen’-kleurboek en ook mijn doos met goede kwaliteit kleurpotloden gaat altijd mee. Want niets is irritanter dan kleurpotloden waarbij de punt om de haverklap breekt.  Ik doe al jarenlang met deze kleurpotloden, het was de investering echt waard.

De volgende vakantie print ik in ieder geval deze kleurplaten uit en neem ik ze mee als aanvulling op mijn eigen kleurboekje. 

Ook de kinderen vinden het leuk om te kleuren op vakantie. Het is een fijne manier om tot rust te komen merk ik. 

Hou jij ook van kleuren tijdens je vakantie?

Meer lezen

We hebben meer toffe tips voor activiteiten. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.