Camping Logballe in het Deense Stouby

Blogger Mandy ging naar Denemarken en kampeerde bij Camping Logballe in Stouby.

Sinds onze huwelijksreis naar Noorwegen, zijn wij helemaal weg van Scandinavië. De natuur, de mensen we vinden het geweldig. Aangezien we met de kinderen maximaal 1 dag wilden reizen, kwamen we uit op Denemarken. Wij zoeken vaak niet te grote campings uit, wel graag met zwembad en een speeltuin(tje) voor de kinderen. En zo kwamen we uit op Logballe camping in Stouby.

Ligging en omgeving Camping Logballe

De camping ligt in Stouby in midden-Jutland, op ongeveer een kwartiertje rijden van het Vejle fjord (ook wel ‘Den Gronne Lagune’ genaamd). Het landschap is heuvelachtig met uitgestrekte bossen, vele beekjes en korenvelden. Je kan er prachtig wandelen. Aan het Vejle Fjord vind je nog rustige strandjes, waarvoor je soms eerst wel de steile kustlijn moet afdalen.

Het Vejle fjord vlakbij Camping Logballe.
Het Vejle fjord vlakbij Camping Logballe.
In de Deense graanvelden.
In de Deense graanvelden.

Accommodatie

Op Camping Logballe heb je ruime plekken, al zijn de plekken bij de speeltuin niet heel erg ruim. Heb je een caravan met voortent dan kan je beter kiezen voor plekken iets verder van de speeltuin af. Tijdens een rondleiding op de camping onder begeleiding van Anker (de campingeigenaar) krijgen we alle voordelen van de verschillende kampeerplekken te horen, zoals de ligging ten opzichte van de zon. We kozen een ruime plaats met voldoende zon, maar ook schaduw en een mooi uitzicht.

Camping Logballe van bovenaf (bron: website camping).
Camping Logballe van bovenaf (bron: website camping).
Plattegrond camping Logballe (bron: website camping).
Plattegrond camping Logballe (bron: website camping).

Sanitair en eten

Wij vinden schoon en net sanitair erg belangrijk op een camping. Dat is op Camping Logballe goed voor elkaar. De toiletten worden vaak drie (!) keer er dag schoongemaakt. We hebben zelfs de eigenaresse een keer rond middernacht zien poetsen. Het aantal toiletten is voldoende. Er zijn niet heel veel douches op de camping, maar we hebben eigenlijk nooit echt hoeven te wachten. Naast de gewone douches, is er een aantal familiedouches aanwezig waardoor je samen met de kinderen kan douchen. Voor het douchen betaal je 5 kroon per keer (circa 65 cent).

Op Camping Logballe heb je geen restaurant, maar dat vinden wij niet erg. We koken vaak op de skottelbraai, op de bijbehorende pizzasteen maak je de lekkerste pizza’s. Op de camping is wel een gezamenlijke keuken aanwezig, met ovens, een magnetron en een flink aantal gaspitjes. Een prima plek om te koken. Op de camping is een kleine campingwinkel aanwezig, waar je het hoognodige kan kopen en waar je ’s morgens heerlijk vers brood kan halen. Dit brood moet je de dag van te voren wel bestellen. Tip: als je het brood bij het bestellen betaald, dan kunnen de kinderen het de volgende dag makkelijk ophalen.

Elke ochtend lekker verse broodjes halen.
Elke ochtend lekker verse broodjes halen.

Camping Logballe met kinderen

Voor de kinderen is er natuurlijk de speeltuin en het zwembad. Er staan fietsen en skelters bij de receptie waar kinderen gebruik van kunnen maken. Er zijn genoeg andere kinderen om heerlijk mee te spelen. Wij houden zelf niet van animatieteams op een camping, die vind je hier ook niet. Wel worden er een paar keer per week eenvoudige kosteloze activiteiten georganiseerd, zoals knutselen en een kampvuur. Onze kinderen vonden het bakken van brood boven een kampvuur geweldig.

De speeltuin van bovenaf (bron: website camping).
De speeltuin van bovenaf (bron: website camping).
Heerlijk zwemmen in het zwembad op de camping.
Heerlijk zwemmen in het zwembad op de camping.

Prijsniveau en andere uitgaven

Wij kiezen niet voor de duurste campings en zijn vaak niet meer kwijt dan 600 euro voor twee weken. Dat geldt ook voor deze camping. Je staat hier voor ongeveer 40 euro per nacht, dat is voor 2 volwassenen en 2 kinderen inclusief caravan, voortent, eventueel een bijzettentje, stroom en een auto. Er zijn ook huurmogelijkheden zoals kampeerhutten en een aantal bungalows.

Boodschappen zijn in Denemarken niet veel duurder dan in Nederland, met uitzondering van vlees en alcohol. Natuurlijk betaal je entreekosten voor uitstapjes in de omegeving, zoals Legoland, Givskud Zoo, Glud Museum en Gammle By. Het is in Denemarken gebruikelijk om je eigen eten mee te nemen tijdens een dagje uit. Het gaat dan niet om een boterham met kaas, maar complete salades en andere lekkere etenswaren. Vaak is er ook de mogelijkheid om te barbequen.

Camping Logballe op Zoover

Op Zoover krijgt Camping Logballe een beoordeling van een 8.0 (januari 2015).

Ben jij al eens bij Camping Logballe geweest? Deel je ervaring door een reactie hieronder achter te laten.

Meer lezen

Wil je meer weten over Denemarken en andere bestemmingen in Scandinavië? Klik & kijk dan verder:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.