Kindvriendelijke kleine campings in Denemarken: een handig overzicht

0
314
Gronnehave Strandcamping.
Gronnehave Strandcamping.

Ben jij op zoek naar kindvriendelijke kleine campings in Denemarken? Dan helpen we je met dit blog een eind op weg. In Denemarken is het best lastig om kleine campings te vinden, maar we hebben ons best gedaan om de massale campings te ontwijken. We hebben al deze campings zelf uitgeprobeerd en kunnen dus uit eigen ervaring vertellen. In dit overzicht met kindvriendelijke campings in Denemarken dus een mix van kleine campings in de natuur en enkele middelgrote campings.

Kindvriendelijke kleine campings in Denemarken: een overzicht

De kleine familiecampings in Decemarken zijn door onze bloggers getest en over alle campings is een uitgebreid blog geschreven. In dit overzicht laten we per camping de belangrijkste wetenswaardigheden zien en als je op de naam van de camping klikt kom je direct bij het bijbehorende blog, handig! De blogs die Saskia heeft geschreven zijn voorzien van een filmpje van de camping, zo krijg je een nog betere indruk van deze kleine campings in Denemarken.

Zoals vaker in Scandinavie hebben al deze kleine campings in Denemarken een gemeenschappelijke kookruimte waar je gebruik van kan maken.

Ook handig om te lezen:

 

Kleine kindvriendelijke campings op Jutland

Camping Logballe

Vlakbij een van de Deense fjorden aan de oostkust van Jutland, ligt in het plaatsje Stouby. Hier is Camping Logballe te vinden. Mandy ging er met haar gezin naar toe. Op de campings is geen animatieteam, maar een paar keer per week worden er wel kleinschalige activiteiten georganiseerd.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: speeltuin, zwembad, receptie, kleine campingwinkel.

Leuke uitstapjes in de omgeving: doolhof Labyrintia, LEGOLAND, Givskud Zoo, merengebied van Silkeborg.

Guldager Camping

Helemaal in het noorden van Jutland ligt Guldager Camping. Op loopafstand van het strand, maar je kan ook met de auto op het strand komen. Hoe gaaf is dat? De camping ligt in de duinen en heeft zowel kampeerhutten als gewone kampeerplekken. Saskia logeerde in een van de kampeerhutten.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: receptie met campingwinkel, speeltuin met voetbalveldje, gemeenschappelijke ruimte met speelgoed.

Leuke uitstapjes in de omgeving: Skagen (lees hiervoor ons blog met gratis uitjes in Denemarken)

Skyttehusets Camping.
Skyttehusets Camping.

Skyttehusets Camping

Vlakbij Silkeborg ligt Skyttehusets Camping, direct aan een van de meren van het merengebied en vlakbij de hoogste berg van Denemarken. Saskia sliep met haar gezin in een kamer bijna aan het meer. Ook met een tent kan je direct aan het water staan. Iets hoger op het terrein zijn er meer kampeerplekken en kampeerhutten in allerlei maten. Vanaf Skyttehusets Camping is het mogelijk om een dagje naar LEGOLAND te gaan.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: receptie met kleine campingwinkel, restaurant, bootverhuur, speeltuin.

Leuke uitstapjes in de omgeving: varen door het merengebied en het beklimmen van Himmelbjerget, LEGOLAND Billund, Djurs Sommerland.

Bjerregaard Camping.
Bjerregaard Camping.

Bjerregaard Camping

Aan de westkust van Jutland ligt Bjerregaard Camping, vlakbij Hvide Strand en het Ringkøbing fjord. Het is een echte watersportcamping en daardoor voor niet-watersporters minder gezellig. Er zijn kampeerplekken en stuga’s. Vanaf de camping fiets je op de (huur)fietsen zo via de duinen naar het strand.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: receptie, grote campingwinkel, speeltuin.

Leuke uitstapjes in de omgeving: fietsen bij Hvide Strand, Esbjerg, vikingecenter Ribe en LEGOLAND (beide op 1,5 uur rijden).

Kleine kindvriendelijke campings op Funen

Gronnehave Strandcamping. Kindvriendelijke kleine camping in Denemarken
Gronnehave Strandcamping.

Gronnehave Strandcamping

Gronnehave Strandcamping ligt aan de oostkust van Funen, net ten noorden van de brug naar Seeland. De naam van de camping doet vermoeden dat je hier echt van het strand kan genieten. Helaas viel dat nogal tegen toen Saskia daar was. Vanaf de kampeerplekken is er een fantastisch uitzicht over de zee. Je kan er terecht met eigen kampeermiddel, een stuga of een kleine bungalow huren.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: speeltuin, receptie met winkeltje.

Leuke uitstapjes in de omgeving: Kasteel Egeskov, strand.

Skovlund Camping.
Skovlund Camping.

Skovlund Camping

In het westen van Funen ligt bij Middelfart Skovlund Camping. Een ideale locatie om het zuidelijke deel van Jutland en het eiland Funen te bezoeken. Vanaf de camping loop je in 10 minuten door het bos naar het strand. Daphne had er een heerlijke vakantie en genoot van de beperkte activiteiten die er op de camping worden georganiseerd. Naast de kampeerplekken zijn er ook huisjes te huur.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: meerdere speeltuintjes, zwembad, midgetgolf, geitjes, receptie, gemeenschappelijke ruimte.

Leuke uitstapjes in de omgeving: Givskud Zoo, LEGOLAND, Madsbypark en MiniBy, park van Middelfart, Dinos Speelland en Kasteel Egeskov.

Kleine kindvriendelijke campings op Seeland en Møn

Absalon Camping.
Absalon Camping.

Stadscamping Absalon

Stadscamping Absalon is de stadscamping bij Kopenhagen. Het is een vrij grote camping met kleinere veldjes die van elkaar gescheiden zijn door haagjes. In het midden van de camping staan de kleinere stuga’s (die best ruim zijn voor een kampeerhut) en aan de rand staan grotere hutten en bungalows. Vanaf de camping kan je met de bus of metro naar het centrum van Kopenhagen. Saskia logeerde in een van de kleinere stuga’s.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: receptie, campingwinkel, grote speeltuin, gemeenschappelijke ruimtes.

Leuke uitstapjes in de omgeving: lees er meer over in het blog over de citytrip Kopenhagen.

Hillerod Camping.
Hillerod Camping.

Hillerod Camping

Ten noorden van Kopenhagen ligt Hillerod Camping. Het is een hele fijne kleinere camping op loopafstand van het centrum van Hillerod. Saskia sliep er in een nette kampeerhut met een leuke vide. Daarnaast zijn er bungalowtjes, kleinere kampeerhutten en natuurlijk gewone kampeerplekken. Vanaf de camping kan je makkelijk naar Kopenhagen.

Nederlandse eigenaren: voor de helft.

Voorzieningen op de camping: receptie met campingwinkeltje, speeltuin, voetbalveld, gemeenschappelijke ruimte.

Leuke uitstapjes in de omgeving: Kronborg Castle, Maritiem Museum in Helsingor, Kopenhagen.

Keldby Camping.
Keldby Camping.

Keldby Camping

Op Møn ligt Keldby Camping. Een redelijke kleine camping met enkele veldjes/straatjes voor kampeerders. Daarnaast zijn er diverse soorten en maten hutten. Op het achterste veld staan kersenbomen waar je in de zomer zelf kan plukken. Vanaf de camping rij je in 10 minuten naar de bekende krijtrotsen.

Nederlandse eigenaren: nee.

Voorzieningen op de camping: speeltuin, receptie met winkeltje, gemeenschappelijke ruimte.

Leuke uitstapjes in de omgeving: GeoCenter Mons Klint (en de krijtrotsen via de trap), boottocht om de krijtrotsen vanaf het water te bekijken.

En, heb jij iets gehad aan dit overzicht met kleine kindercampings in Denemarken?

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.