Denemarken: Gronnehave Strandcamping op Funen

0
278
De kampeervelden.
De kampeervelden.

Tijdens haar rondreis door Denemarken met kinderen maakte Saskia een korte tussenstop op het eiland Funen. Denemarken heeft prachtige stranden en dus koos ze voor een camping aan het strand. Of dat echt een goede keuze was, vertelt ze in dit blog…

Vergeet niet om het filmpje onderaan dit blog te kijken, dan krijg je een nog betere indruk van Gronnehave Strandcamping.

Dit blog is geschreven in 2016 en van een update voorzien in 2024.

Boek hier gelijk een verblijf op de strandcamping op Funen

Gronnehave Strandcamping op Funen

Gronnehave Strandcamping ligt aan de oostkant van het eiland Funen, vlakbij de brug naar Seeland. Een groot deel van de camping is in gebruik bij seizoenskampeerders. Als wij er zijn, is het weer niet echt geweldig, al valt het ten opzichte van de weersvoorspellingen reuze mee. De meeste seizoenskampeerders zijn er vanwege het weer niet. De kampeerhutten en luxe hutten zijn wel bijna allemaal bezet.

Bij de naam ‘Gronnehave Strandcamping’ verwachten wij een camping die aan een strand ligt. Aangezien de meeste stranden in Denemarken echt heel mooi, ruim en schoon zijn hebben we hoge verwachtingen. Helaas valt het strand echt tegen. Ja, we lopen er vanaf de camping zo naartoe, maar het is geen strand waar je leuk op kan zitten. Het strand ligt vol met stenen en tijdens ons verblijf ook met een flinke lading zeewier en andere zooi. Bij mooi weer kan je via een steiger wel het water in.

Het kampeerterrein loopt omhoog. Onze hut ligt ook op hoogte en we kijken over de rest van de camping heen. Hut met zeezicht dus. Ik hou er van om naar de zee te kijken. In de verte zien we grote schepen voorbijvaren en ook de brug naar Seeland kunnen we zien. Dit uitzicht bevalt ons erg goed!

Vanaf Gronnehave Strandcamping bezoeken we kasteel Egeskov. Alleen al voor dit kasteel is het de moeite waard om naar Funen te gaan.

Lees meer over Funen met kinderen in dit blog.

Het uitzicht is prachtig!
Het uitzicht is prachtig!
Op weg naar het strand.
Op weg naar het strand.
Met visnetjes aan de slag.
Met visnetjes aan de slag.
De steiger waarmee je het water in kan.
De steiger waarmee je het water in kan.

Overnachten op Gronnehave Strandcamping

Op Gronnehave Strandcamping kan je kamperen met je eigen kampeermiddel. Het kampeerterrein is opgedeeld in afzonderlijke veldjes met ruime plekken. Op het terrein staan weinig bomen waardoor het geheel nogal kaal oogt.

Er zijn drie typen kampeerhutten. Wij kozen voor de meest eenvoudige hut van 15 m2. Het kan ook luxer en ruimer als je dat wil. De hut van 14 m2 heeft wat meer luxe, waaronder een eigen toilet en een tv. De hut van 25 m2 is bijna geen hut meer te noemen, eerder een kleine bungalow.

Kosten overnachten op Gronnehave Strandcamping:

  • Kamperen met eigen kampeermiddel: 330 DKK per nacht (circa 45 euro)
  • Eenvoudige hut, vier personen: 520 DKK per nacht (circa 70 euro)
  • Luxe hut, vier personen: 625 DKK per nacht (circa 84 euro)
  • Grote hut, zes personen: 835 DKK per nacht (circa 112 euro)

Meer informatie en de actuele prijzen zijn te vinden op de website van Gronnehave Strandcamping. De in dit blog genoemde prijzen gelden voor het hoogseizoen met 2 volwassenen en 2 kinderen en zijn exclusief de verplichte kosten voor eindschoonmaak (prijspeil 2021).

Wij sliepen in de eerste hut.
Wij slapen in de eerste hut.
In de hut hebben we een keuken.
In de hut hebben we een keuken.
Wij slapen op de bedbank.
Wij slapen op de bedbank.
De kinderen slapen in het stapelbed.
De kinderen slapen in het stapelbed.
De kampeervelden.
De kampeervelden.
De plekken zijn ruim en vooral bezet door seizoenskampeerders.
De plekken zijn ruim en vooral bezet door seizoenskampeerders.

Sanitair en overige voorzieningen

Bij de receptie is een kleine campingwinkel te vinden.

Centraal op het terrein ligt een groot gebouw met de belangrijkste sanitaire voorzieningen. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches, er is een familiedouche, een keuken en een speciale ruimte om je zelf gevangen vis schoon te maken. Daarnaast is er een groot overdekt terras waar je dus ook kan zitten als het weer iets wisselvalliger is.

Tijdens ons verblijf hangt er bij het dames sanitair een rioollucht. Geen idee of dit een tijdelijk probleem is. Ik zet elke keer de ramen open om te luchten en dan is de geur zo weg. Helaas zijn er daarna elke keer mensen die de ramen weer dichtdoen… Het sanitair is schoon, maar erg basic.

Het sanitairgebouw met de wasbakken achter een gordijntje.
Het sanitairgebouw met de wasbakken achter een gordijntje.
De gemeenschappelijke keuken.
De gemeenschappelijke keuken.

Gronnehave Strandcamping met kinderen

Gronnehave Strandcamping heeft een speeltuin die vooral leuk is voor iets oudere kinderen. Onze kinderen vinden hem erg leuk en mogen er zelf heen lopen. De skelters op de camping zijn voor M. en C. eigenlijk net te groot en te zwaar.

Tussen het kampeergedeelte en het strand is een voetbalveld te vinden. Een ideale plek om te voetballen.

Het strand leent zich niet om fijn op het zand te zitten. Hierdoor is de camping minder aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Bij mooi weer kan je via een steiger het water in, maar ook dat zou ik met hele kleine kinderen niet prettig vinden. Het is toch veel leuker als ze op het strand kunnen spelen en makkelijk het water in kunnen lopen? Neem in ieder geval zwemschoentjes mee als je naar Gronnehave Strandcamping gaat.

Zou Gronnehave Strandcamping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Boek hier gelijk een verblijf op de strandcamping op Funen

Ligging Gronnehave Strandcamping

 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here