Denemarken: Gronnehave Strandcamping op Funen

Tijdens onze rondreis door Denemarken met kinderen maakten we een korte tussenstop op het eiland Funen. Denemarken heeft prachtige stranden en dus kozen we voor een camping aan het strand. Of dat echt een goede keuze was dat vertel ik je in dit blog…

Vergeet trouwens niet om het filmpje te kijken, dan krijg je een nog betere indruk van Gronnehave Strandcamping.

Gronnehave Strandcamping op Funen

Gronnehave Strandcamping ligt aan de oostkant van het eiland Funen, vlakbij de brug naar Seeland. Een groot deel van de camping is in gebruik bij seizoenskampeerders. Toen wij er waren was het weer niet echt geweldig, al viel het ten opzichte van de weersvoorspellingen reuze mee. De meeste seizoenskampeerders waren er daarom niet. De kampeerhutten en luxe hutten waren wel bijna allemaal bezet.

Bij de naam ‘Gronnehave Strandcamping’ verwachten wij een camping die aan een strand ligt. Aangezien de meeste stranden in Denemarken echt heel mooi, ruim en schoon zijn hadden wij hoge verwachtingen. Helaas viel het strand echt tegen. Ja, we liepen vanaf de camping zo naar het strand. Nee, het was geen strand waar je leuk op kan zitten. Het strand ligt vol met stenen en tijdens ons verblijf ook een flinke lading zeewier en andere zooi. Bij mooi weer kan je via een steiger wel het water in.

Het kampeerterrein loopt omhoog. Onze hut ligt ook op hoogte en we kijken over de rest van de camping heen. Hut met zeezicht dus. Ik hou er van om naar de zee te kijken. In de verte zien we grote schepen voorbij varen en ook de brug naar Seeland kunnen we zien. Ja, dat uitzicht bevalt ons erg goed!

Vanaf Gronnehave Strandcamping bezoeken we kasteel Egeskov. Alleen al voor dit kasteel is het de moeite waard om naar Funen te gaan. Helaas hebben we van de rest van het eiland niet veel gezien. Als ik verhalen van anderen mag geloven kan je je prima langere tijd vermaken. Tja, wij moesten nu eenmaal keuzes maken tijdens onze rondreis….

Het uitzicht is prachtig!
Het uitzicht is prachtig!
Op weg naar het strand.
Op weg naar het strand.
Met visnetjes aan de slag.
Met visnetjes aan de slag.
De steiger waarmee je het water in kan.
De steiger waarmee je het water in kan.

Overnachten op Gronnehave Strandcamping

Op Gronnehave Strandcamping kan je kamperen met je eigen kampeermiddel. Het kampeerterrein is opgedeeld in afzonderlijke veldjes met ruime plekken. Op het terrein staan weinig bomen waardoor het geheel nogal kaal oogt.

Er zijn drie typen kampeerhutten. Wij kozen voor de meest eenvoudige hut van 15 m2. Het kan ook luxer en ruimer als je dat wil. De hut van 14 m2 heeft wat meer luxe, waaronder een eigen toilet en een tv. De hut van 25 m2 is bijna geen hut meer te noemen, eerder een kleine bungalow.

Kosten overnachten op Gronnehave Strandcamping:

  • Kamperen met eigen kampeermiddel: 344 DKK per nacht (circa 46 euro)
  • Eenvoudige hut van 15 m2: 495 DKK per nacht (circa 66,30 euro)
  • Luxe hut van 14 m2: 595 DKK per nacht (circa 79,70 euro)
  • Hut 25 m2/mini bungalow: 795 DKK per nacht (circa 106,50 euro)

Meer informatie en de actuele prijzen zijn te vinden op de website van Gronnehave Strandcamping. De in dit blog genoemde prijzen gelden voor het hoogseizoen met 2 volwassenen en 2 kinderen (prijspeil 2016).

Wij sliepen in de eerste hut.
Wij sliepen in de eerste hut.
In de hut hebben we een keuken.
In de hut hebben we een keuken.
Wij slapen op de bedbank.
Wij slapen op de bedbank.
De kinderen slapen in het stapelbed.
De kinderen slapen in het stapelbed.
De kampeervelden.
De kampeervelden.
De plekken zijn ruim en vooral bezet door seizoenskampeerders.
De plekken zijn ruim en vooral bezet door seizoenskampeerders.

Sanitair en overige voorzieningen

Bij de receptie is een kleine campingwinkel te vinden.

Centraal op het terrein ligt een groot gebouw met de belangrijkste sanitaire voorzieningen. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches, er is een familiedouche, een keuken en een speciale ruimte om je zelf gevangen vis schoon te maken. Daarnaast is er een groot overdekt terras waar je dus ook kan zitten als het weer iets wisselvalliger is.

Tijdens ons verblijf hing er bij het dames sanitair een rioollucht. Geen idee of dit een tijdelijk probleem is. Ik zette elke keer de ramen open om te luchten en dan was de geur zo weg. Helaas waren er daarna elke keer mensen die de ramen weer dicht deden… Het sanitair is schoon, maar basic.

Het sanitairgebouw met de wasbakken achter een gordijntje.
Het sanitairgebouw met de wasbakken achter een gordijntje.
De gemeenschappelijke keuken.
De gemeenschappelijke keuken.

Gronnehave Strandcamping met kinderen

Gronnehave Strandcamping heeft een speeltuin die vooral leuk is voor iets oudere kinderen. Onze kinderen vonden de speeltuin erg leuk en mochten er zelf heen lopen. De skelters op de camping waren voor Maureen en Camiel eigenlijk net te groot en te zwaar.

Tussen het kampeergedeelte en het strand is een voetbalveld te vinden. Een ideale plek om te voetballen.

Het strand leent zich niet om fijn op het zand te zitten. Hierdoor is de camping minder aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Bij mooi weer kan je via een steiger het water in, maar ook dat zou ik met hele kleine kinderen niet prettig vinden. Het is toch veel leuker als ze op het strand kunnen spelen en makkelijk het water in kunnen lopen? Neem in ieder geval zwemschoentjes mee als je naar Gronnehave Strandcamping gaat.

Met de skelters spelen. Eigenlijk waren ze net een maatje te groot en te zwaar.
Met de skelters spelen. Eigenlijk waren ze net een maatje te groot en te zwaar.
In de speeltuin.
In de speeltuin.

Nieuwsgierig geworden naar deze camping? In onderstaand filmpje geven we in 1 minuut een indruk van Gronnehave Strandcamping.

Op Zoover heeft Gronnehave Strandcamping een 7,9 (februari 2016).

Zou Gronnehave Strandcamping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.