Denemarken: Keldby Camping op Møn

1
297
Entree van Keldby Camping.
Entree van Keldby Camping.

De prachtige krijtrotsen van Møn zijn een bezoek zeker waard. Je kan je zo een dag vermaken als je het bijbehorende GeoCenter bezoekt of een boottocht maakt langs de witte rotsen. Tijdens haar bezoek aan Møn sliep Saskia twee nachten op Keldby Camping. Bekijk ook het filmpje dat ze maakte, verderop in dit blog!

Dit blog is geschreven in 2015 en in 2020 voorzien van een update.

Keldby Camping

Keldby Camping op Møn is voor Deense begrippen een relatief kleine camping. Bij het receptiegebouw (met klein winkeltje) worden we vriendelijk ontvangen. Op dit deel van de camping vind je ook een ruime binnenruimte, altijd fijn met kinderen als het weer een keer tegenzit.

Vanaf Keldby Camping rij je in vijftien minuten met de auto naar de krijtrotsen. Møn is niet zo groot en de camping ligt vlakbij de doorgaande weg over het eiland, hier heb je alleen de lusten van en niet de lasten.

Entree van Keldby Camping.
Entree van Keldby Camping.
De recreatieruimte.
De recreatieruimte.
Het wifi-stekje vlakbij het receptiegebouw.
Het wifi-stekje vlakbij het receptiegebouw.
Plattegrond van de camping.
Plattegrond van de camping.

Overnachten op Keldby Camping

Op Keldby Camping kun je op verschillende manieren overnachten. Met je eigen kampeermiddel kun je terecht in een van de kampeerstraatjes. Wij hebben de indruk dat een groot deel van deze kampeerplekken bezet wordt door seizoensgasten. Het achterste deel van de camping bestaat uit een groot grasveld met voetbaldoeltjes en vrij uitzicht. Ook hier zijn enkele kampeerplekken. Als ik met eigen kampeermiddel naar Keldby Camping zou gaan, zou ik een plek op dit veld willen.

Een van de kampeerstraatjes.
Een van de kampeerstraatjes.
Kampeerder op het achterste veld.
Kampeerder op het achterste veld.

Overnachten in een hut

Wij slapen in een hut en hebben de keuze uit verschillende soorten:

  • Kleine hutten voor 4 personen van 11 m2;
  • Hutten voor 6 personen van 11 m2;
  • hutten voor 4 personen (+ eventueel een extra kind) van 14 m2;
  • luxe bungalows voor circa 6 personen van 25 m2

Wij boeken de hut van 11 m2 en krijgen een hut van 14 m2. De luxe bungalows zien er heel mooi uit, maar de hutten zijn op het moment dat wij er zijn echt toe aan een frisse verfbeurt. Ook onze matrassen zijn erg dun. Omdat we zes slaapplekken hebben en we met z’n vieren zijn, leggen we twee matrassen op elkaar voor de volwassenen. Zo gaat het best. Op meer plekken zien we dat de hutten aan vernieuwing toe zijn: een ontbrekende knop op het kookplaatje, een lamp die het niet doet, afbladderende verf en meer van dat soort dingetjes. Ook zou onze hut voorzien zijn van zitplaatsen binnen, maar dat dat komt neer op zitten op de rand van het bed. Zelf zou ik dat niet verhuren als hut met zitplaatsen binnen.

Onze hut (nr 7 op de kaart).
Onze hut (nummer 7 op de kaart).
Het keukentje en twee van de bedden.
Het keukentje en twee van de bedden.
De andere bedden en de zitplaatsen.
De andere bedden en de zitplaatsen.
Een deel van de hutten staat gezellig om een grasveldje.
Een deel van de hutten staat gezellig om een grasveldje.
De grotere hutten.
De grotere hutten.
Een deel van de luxe bungalows, gelegen aan het grote grasveld achterin de camping.
Een deel van de luxe bungalows, gelegen aan het grote grasveld achterin de camping.

Sanitair met gezinsbadkamer

Er is sanitair voor dames, heren en gezinnen. De gezinsbadkamer is van alle gemakken voorzien: twee douches, twee wasbakken, twee toiletten en een babybadje (waarvan de kraan het niet doet). Het sanitair is niet vies, maar kan schoner. Als wij om 19 uur het laatste papieren handdoekje gebruiken, dan verwacht je dat het de volgende ochtend is bijgevuld, helaas is dat niet zo. Zo zijn er meer van dit soort kleine dingen, niet onoverkomelijk, maar het kan beter.

De badkamer voor kinderen in het sanitairgebouw. Daarnaast was er ook een gezinsbadkamer.
De badkamer voor kinderen in het sanitairgebouw. Daarnaast is er ook een gezinsbadkamer.
Er is ook ruimte om te koken.
Er is ook ruimte om te koken.

Keldby Camping met kinderen

Voor kinderen is er genoeg te spelen bij Keldby Camping. Er is een speeltuin met als grootste trekpleister de plastic kratten waar ze de mooiste en grootste bouwwerken van kunnen maken. Twee ingegraven trampolines maken de speeltuin helemaal compleet, alleen jammer dat de beschermingsflap niet meer goed over de veren ligt. Jong en oud kan schaken met een groot schaakbord, er is een minigolfbaan en een groot veld met voetbaldoelen (achterin de camping). Wij zijn in de tweede helft van juli op deze camping en dat betekent dat de kersen aan de bomen op de camping rijp zijn en geplukt mogen worden.

De speeltuin met de kratten waar van alles mee werd gebouwd.
De speeltuin met de kratten waar van alles mee wordt gebouwd.
De trampolines.
De trampolines.
Kersen plukken.
Kersen plukken.
Maureen speelt met een Deens gezin mee die in een luxe bungalow overnachten in ons straatje.
M. speelt met een Deens gezin mee dat in een luxe bungalow in ons straatje overnacht.

Prijsniveau Keldby Camping

Kamperen met eigen kampeermiddel, 2 volwassenen, 2 kinderen en stroom kost 180 DKK (circa 24 euro). De luxe hut van 25 m2 is 950 DKK (circa 128 euro) per nacht, de hut van 14 m2 kost 650 DKK (circa 87 euro) en de kleinste hut van 11 m2 is 500 DKK (circa 67 euro) per nacht. Eindschoonmaak en/of beddengoed kun je tegen betaling bijboeken. Alle genoemde prijzen werden gehanteerd in het hoogseizoen van 2020. Kijk voor actuele prijzen op de website van Keldby Camping.

Keldby Camping is wat ons betreft een prima camping voor een paar dagen: niet te groot, mooi groen, leuke speelplek en overzichtelijk. Het is jammer dat de eigenaren net niet de puntjes op de i zetten zodat alles echt schoon en heel is.

Ligging Keldby Camping

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Nieuwsgierig wat je allemaal kan doen vanaf Keldby Camping en hoe je er vanuit Nederland het makkelijkst komt? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).