Gratis in Denemarken: een hele dag plezier in het park in Middelfart

Een bezoek aan LEGOLAND is een flinke aanslag op je portemonnee. Dan is het heel fijn als je tijdens je vakantie in Denemarken ook goedkopere of gratis uitjes op het programma hebt staan. Blogger Daphne ging naar het park in Middelfart, een plek waar je een hele dag plezier kan hebben!

Park in Middelfart: wandelen, spelen en hertjes kijken

In Middelfart ligt een mooi park waar je kan wandelen, herten kan zien en – niet onbelangrijk – heerlijk kan spelen. Gewapend met een tas met lunch, drinken en regenjassen gaan we op pad om het park in Middelfart te bekijken.

De speeltuin.
De speeltuin.
De meiden gaan direct spelen.
De meiden gaan direct spelen.

Vanaf de parkeerplaats zien de we de speeltuin liggen. De meiden gaan meteen lekker spelen op de houten speelattributen. Na een tijdje komen ze vragen wie al die mensen die grijze pakken zijn. Wat blijkt, vanaf de speeltuin is het mogelijk om over de brug te lopen die van Middelfart naar Fredericia gaat. De deelnemers krijgen speciale kleding aan zodat ze niets verliezen onderweg en vastgemaakt kunnen worden aan de brug. Kinderen mogen op de brug vanaf 1,40 meter lengte. Onze meiden zijn nog niet zo groot, maar we zijn wel nieuwsgierig geworden. Met een groep lopen we mee naar de brug. We kijken even hoe de groep aan hun wandeling over de brug begint en dan lopen we het bos in.

Mike en de meiden onder de brug.
Mike en de meiden onder de brug.
Daar lopen de mensen op de brug.
Daar lopen de mensen op de brug.

Voordat we in het bos kunnen wandelen moet er eerst een wandelstok worden gevonden. Daarna kunnen we op pad. We nemen een pad naar een lager gelegen gedeelte zodat we langs de zee lopen. Via een smal pad komen we op het strand. Meteen komen we de eerste kwal tegen en vlak daarna vinden we een zeester. Beide moeten op de foto, niet wetende dat we nog heel veel zeesterren en kwallen tegen komen.

Wandelen langs het strand. Met de wandelstok!
Wandelen langs het strand. Met de wandelstok!
Langs het water.
Langs het water.
De eerste zeester die we tegenkomen.
De eerste zeester die we tegenkomen.

Op het strand lopen we verder. Soms klimmen we over boomstammen of lopen we onder lage takken door. We komen bij een open plek met een picknicktafel. Mooi beschut onder de bomen en dat komt goed uit, want precies op dat moment begint het te regenen. We eten ons broodje en als het regenen is gestopt kunnen we verder wandelen.

We gaan terug het bos in. Er staan weinig bordjes en we weten eigenlijk niet zo goed waar we heen moeten. De meiden lopen met hun wandelstok vrolijk mee, maar uit ervaring weten we dat de wandeling niet te lang moet duren. Gelukkig komen we veel slakken en wormen tegen onderweg, dus er is genoeg afleiding voor ze. Na een stuk wandelen komen we bij de brug uit. Ook de groep die de brugwandeling doet is net klaar. Beide zijn we ongeveer 2 uur onderweg geweest.

Nu is het tijd om weer te spelen in de leuke speeltuin. Helaas komt al snel de regen met bakken uit de hemel vallen. Mike en ik kunnen overdekt zitten aan een van de picknicktafels. Ook de meiden zoeken een droge plek. Tot grote hilariteit van de mensen die samen met ons schuilen, gaan de meiden met z’n drieën in een grote speelton zitten. Af en toe komt Namé door de regen gerend en vragen om drinken of een koekje, daarna duikt ze snel weer de ton in. Er zijn drie grote tonnen en een paar keer rennen de meiden door de regen om naar de volgende ton te gaan. Mike en ik hebben een kopje thee/koffie gehaald en blijven maar zitten. Of we nu in de tent in de regen zitten of hier, dat maakt weinig uit.

Schuilen en spelen in de ton.
Schuilen en spelen in de ton.

Als de meiden klaar zijn met het spelen in de tonnen stappen we in de auto. Een gedeelte van het park kan je met de auto bezoeken en we hopen de herten nog te zien. We rijden een klein eindje en dan zien we al een voederplaats waar heel veel herten staan. De meiden zijn onder de indruk van de geweien.

Dan is het tijd om terug naar de camping te gaan. Ondanks de regen was het een enorm leuke dag!

De herten.
De herten.

Wij hebben maar een klein stukje van het park in Middelfart gezien. Ook geoefende wandelaars kunnen hier prima wandelen. Op de kaarten in het park staan de voederplaatsen van de herten aangegeven, erg leuk om daar dan langs te gaan.

Kaart van het park in Middelfart.
Kaart van het park in Middelfart.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.