Funen: Skovlund Camping in Middelfart

Blogger Daphne ging met haar drie dochters naar het kindvriendelijke vakantieland Denemarken. Zij kampeerde op Skovlund Camping in Middelfart op het eiland Funen. Een heerlijke plek, vond het hele gezin.

Dot blog is geschreven in 2015 en van een update voorzien in 2020.

Skovlund Camping in Middelfart

Voor onze vakantie in Denemarken zijn we op zoek naar een kindvriendelijke camping met zwembad, aan zee en qua afstand in één dag te rijden. Na veel zoeken komen we uit bij Camping Skovlund Middelfart in Baring Vig. Deze camping voldoet aan al onze verwachtingen. Als extraatje hebben we ook nog eens een fantastisch uitzicht.

Het uitzicht.
Het uitzicht.

Aankomst bij Skovlund Camping

Vanaf de snelweg is het zo’n tien minuten rijden naar de camping. Als we tussen de heuvels door richting zee rijden, zijn we enorm nieuwsgierig waar we terecht gaan komen.

Bij aankomst op de camping krijgen we een plattegrond mee en een overzicht van de vrije plekjes, zo kunnen we kijken waar we het liefst willen staan. We lopen over de camping en kiezen een plekje in de buurt van een leuke speeltuin en van sanitair. Alle plekken worden van elkaar gescheiden door midden van lage haagjes. Op het stukje waar wij kamperen staan caravans, tenten en vaste seizoensplekken door elkaar heen. Op een tweede gedeelte van de camping staan vooral huisjes en tot slot is er nog een groot veld waar met name caravans en vouwwagens staan.

Skovlund Camping met kinderen

Op de camping is weinig animatie. Soms is er een kampvuur en kunnen kinderen broodjes bakken of is het mogelijk om te duiken in het zwembad. Tijdens onze aanwezigheid worden deze activiteiten niet georganiseerd. Wel is het mogelijk om een ritje te maken op een pony en komt er een circus. Helaas stelt dit circus niet veel voor en is het voor de kinderen niet mogelijk om de Deense grapjes te volgen. In de periode dat wij er zijn, is krabben vangen de leukste activiteit om te doen. Samen met twee mensen van de camping lopen we naar de steiger op het strand en leren we hoe we krabben kunnen vangen. Dit doen we in de dagen daarna bijna iedere dag. Zelfs onze jongste, een peuter, vindt het enorm leuk om te doen. Door het bos loop je in tien minuten naar het strand toe.

Krabben vangen is een favoriete activiteit van veel Denen. Lees hier Saskia’s blog over krabben vangen in Denemarken.

Krabben vangen.
Krabben vangen.
Yeah, een krab gevangen!
Yeah, een krab gevangen!

Lekker spelen op de camping

Er zijn veel speelplaatsen op Skovlund Camping. Wij kamperen vlakbij de grootste speeltuin, die bestaat uit drie delen: een springkussen, een deel voor de kleintjes en een deel voor de grotere kinderen. Bij de receptie is een tweede speeltuin met springkussens, schommels en andere speeltoestellen. Een derde speeltuin met kabelbaan ligt vlakbij het zwembad. Daarnaast staan er op verschillende plekken losse speeltoestellen, zoals een schommel of blokken om te bouwen.

Op koudere dagen hoef je je ook niet te vervelen. Je kan tennissen of een potje minigolf spelen. Kinderen kunnen geitjes voeren bij de geitenberg.

Het zwembad op de camping is niet erg groot, maar wel leuk. De eerste paar dagen dat we er zijn, is het koud en zodra het weer opknapt willen de meiden graag zwemmen. Helaas is het water enorm koud, dus ze houden het niet lang uit in het zwembad. Er zijn twee grote glijbanen en een klein glijbaantje, een bubbelgedeelte en een paddenstoel waar water vanaf komt. Het zwembad is afgesloten met een hek rondom, je kan alleen met je pasje naar binnen.

Uitzicht vanaf de geitenberg. In de verte zie je het zwembad en de glijbanen.
Uitzicht vanaf de geitenberg. In de verte zie je het zwembad en de glijbanen.

Koken op de camping

Wat wij erg prettig vinden, zijn de plekken waar je kunt koken. Er zijn diverse kookplaten waar je gebruik van kunt maken. Ook zijn er een magnetron en een oven. De oven gebruiken we twee keer om ovenfrietjes in te maken. Buiten staan overdekte picknicktafels waar je kan eten.

Beneden bij de camping is nog een kookruimte met twee ovens, twee magnetrons en meerdere kookplaten. Ook staan hier tafels binnen waar je kan eten, hier hebben we met slecht weer gebruik van gemaakt.

Sanitair

Het sanitair was prima! Er zijn zes doucheruimtes met douche en wastafel en twee familieruimtes met twee douches, wastafel en toilet. Omdat je buiten je schoenen uit moet doen, blijven de ruimtes goed schoon. Voor de douche moest je betalen (5 DK, ongeveer 65 eurocent, voor 4 minuten, prijspeil 2020). Daarnaast zijn er ruimtes met alleen een wastafel met haarfohn. Tot slot is er een kinderruimte met drie douches, twee wastafels, twee kindertoiletten en een kinderbadje in de vorm van een auto. De ruimte is geheel open, dus vanaf een bepaalde leeftijd zullen niet alle kinderen hier nog gebruik van willen maken, maar onze drie meiden gingen gezellig samen onder de douche/in bad. Voor de douches en het badje in de kinderruimte hoef je niet te betalen.

Omgeving Skovlund Camping

In Denemarken zijn de meest leuke dingen te vinden om met kinderen te doen. Wij hebben vooral uitjes in de buurt gezocht en alleen voor LEGOLAND en de dierentuin een uitzondering gemaakt en verder gereden. Beide waren een klein uur rijden vanaf de camping. Daarnaast zijn we naar Madsbypark en MiniBy, Middelfart Park en Dinos Legeland geweest. 

Lees hier het blog over Middelfart Park. Op een regenachtige dag bezocht Daphne binnenspeeltuin Dinos Legeland. Hoe dat was lees je hier.

Praktische informatie

Op de website van Skovland Camping kun je invoeren wanneer en hoe lang je op vakantie wilt komen. Je krijgt dan een aantal opties aangeboden, zoals we het kennen van boekingssites. Ter indicatie: voor twaalf nachten in het hoogseizoen betaal je in de zomer van 2021 ongeveer 778 euro voor de camping met een eigen kampeermiddel. Er zijn ook diverse huisjes te huur.

Ben jij al eens naar Skovlund Camping geweest? Hoe was jouw ervaring?

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

1 REACTIE

  1. Wij waren in de laatste week van juli op deze mooie camping. Er was toen bijna iedere avond wat te doen aan animatie, maar alles in het Deens en dat spreken we niet helaas. In de week dat wij er waren regende het veel maar toen bleek dat de campingplekken een gedraineerde grond hebben!!! Je kleine peuter kan dus gewoon op de grond spelen zonder nat te worden: een heel aangename verrassing! En daarna de laarzen aan en lekker stampen in de grote plassen op het pad…
    De regel van schoenen uit bij de douches was voor sommige gasten even wennen maar het resultaat wint: de douches zijn zalig schoon, ook tijdens een week regen! Prima regel dus. En ja dat auto-bad…: kleine jongetjes willen er niet meer uit zo mooi vonden ze het 😉
    De Zoover 9,5 is deze camping zeker waard: wij hebben (ook) genoten hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.