Funen: Skovlund Camping in Middelfart

Niet alleen wij brachten onze vakantie door in Denemarken, ook blogger Daphne ging naar dit kindvriendelijke vakantieland. Zij kampeerde op Skovlund Camping in Middelfart op het eiland Funen. Nieuwsgierig hoe dat beviel? Lees dan verder.

Skovlund Camping in Middelfart

Voor onze vakantie in Denemarken waren we op zoek naar een kindvriendelijke camping, met zwembad, aan zee en qua afstand in 1 dag te rijden. Na veel zoeken kwamen we bij Camping Skovlund Middelfart in Baring Vig uit. Deze camping heeft in 2015 een Zoover beoordeling van 9,5 en bleek aan al onze verwachtingen te voldoen. Als extraatje hadden we ook nog eens een fantastisch uitzicht.

Voor 12 nachten in het hoogseizoen betaalden wij ongeveer 740 euro voor de camping (2 volwassenen, 2 kinderen en een gratis peuter). Meer informatie over de camping en het actuele prijsniveau is te vinden op de website van Skovland Camping.

Het uitzicht.
Het uitzicht.

Aankomst bij Skovlund Camping

Vanaf de snelweg is het zo’n 10 minuten rijden naar de camping. Als we tussen de heuvels door richting zee rijden zijn we enorm nieuwsgierig waar we terecht gaan komen!

Bij aankomst krijgen we een plattegrond mee en een overzicht van de vrije plekjes, zo kunnen we kijken waar we het liefst willen staan. We lopen over de camping en kiezen een plekje in de buurt van een leuke speeltuin en sanitair. Alle plekken worden van elkaar gescheiden door midden van lage haagjes. Op het stukje waar wij kamperen staan caravans, tenten en vaste seizoensplekken door elkaar heen. Op een tweede gedeelte van de camping staan vooral huisjes en tot slot is er nog een groot veld waar met name caravans en vouwwagens staan.

Skovlund Camping met kinderen

Op de camping is weinig animatie. In de periode dat wij er waren was het krabben vangen het leukste om te doen. Samen met 2 mensen van de camping lopen we naar de steiger op het strand en leren we hoe we krabben kunnen vangen. Dit doen we in de dagen daarna bijna iedere dag. Zelfs onze jongste vond het enorm leuk om te doen. Door het bos loop je in 10 minuten naar het strand toe.

Het pad naar het strand.
Het pad naar het strand.
Krabben vangen.
Krabben vangen.
Uitleg over de krabben.
Uitleg over de krabben.
Yeah, een krab gevangen!
Yeah, een krab gevangen!

 

Soms wordt er een kampvuur georganiseerd en kunnen kinderen broodjes bakken of is het mogelijk om te duiken in het zwembad. Tijdens onze aanwezigheid werden deze activiteiten niet georganiseerd. Wel was het mogelijk om een ritje te maken op een pony en kwam er een circus. Helaas stelde het circus niet veel voor en was het voor de kinderen niet mogelijk om de Deense grapjes te volgen.

Er zijn veel speelplaatsen op Skovlund Camping. Wij kamperen vlakbij de grootste speeltuin die bestaat uit drie delen: een springkussen, een deel voor de kleintjes en een deel voor de grotere kinderen. Bij de receptie is een tweede speeltuin met springkussens, schommels en andere speeltoestellen. Een derde springkussen met kabelbaan ligt vlakbij het zwembad. Daarnaast staan er op verschillende plekken losse speeltoestellen zoals een schommel of blokken om te bouwen.

Op koudere dagen hoef je je ook niet te vervelen. Je kan tennissen of een potje minigolf spelen. Kinderen kunnen geitjes voeren bij de geitenberg.

Uitzicht vanaf de geitenberg. In de verte zie je het zwembad en de glijbanen.
Uitzicht vanaf de geitenberg. In de verte zie je het zwembad en de glijbanen.

Het zwembad op de camping is niet erg groot, maar wel leuk. De eerste paar dagen dat we er zijn is het koud en zodra het weer opknapt willen de meiden graag zwemmen. Helaas is het water enorm koud, dus ze houden het niet lang uit in het zwembad. Er zijn 2 grote glijbanen en een klein glijbaantje, een bubbelgedeelte in het zwembad en een paddestoel waar water vanaf komt. Het zwembad is afgesloten met een hek rondom, je kan alleen met je pasje naar binnen.

Koken op de camping

Wat wij erg prettig vinden zijn de plekken waar je kunt koken. Er zijn diverse kookplaten waar je tegen betaling (30 min voor 0,25 euro ongeveer) gebruik van kunt maken. Ook is er een magnetron en een oven. De oven hebben we 2 keer gebruikt om ovenfrietjes in te maken (ongeveer 0,65 euro voor 1 uur). Buiten staan er overdekte picknicktafels waar je kan eten.

Beneden bij de camping is nog een kookruimte met 2 ovens, 2 magnetrons en meerdere kookplaten. Ook staan hier tafels binnen waar je kan eten, hier hebben we met slecht weer gebruik van gemaakt.

Sanitair

Het sanitair was prima! Er zijn 6 doucheruimtes met douche en wastafel en 2 familieruimtes met 2 douches, wastafel en toilet. Omdat je buiten je schoenen uit moet doen blijven de ruimtes goed schoon. Voor de douche moest je betalen (ongeveer 0,80 euro voor 3 minuten). Daarnaast zijn er ruimtes met alleen een wastafel met haarfohn. Tot slot is er een kinderruimte met 3 douches, 2 wastafels, 2 kindertoiletten en een kinderbadje in de vorm van een auto. De ruimte is geheel open, dus vanaf een bepaalde leeftijd zullen niet alle kinderen hier nog gebruik van willen maken, maar onze 3 meiden gingen gezellig samen onder de douche/in bad. Voor de douches en het badje in de kinderuimte hoef je niet te betalen.

Omgeving Skovlund Camping

In Denemarken zijn de meest leuke dingen te vinden om met kinderen te doen. Wij hebben vooral uitjes in de buurt gezocht en alleen voor Legoland en de dierentuin een uitzondering gemaakt en verder gereden. Beide waren een klein uur rijden vanaf de camping. Daarnaast zijn we naar Madsbypark en MiniBy, Middelfart Park en Dinos speelland geweest. Deze bezienswaardigheden zullen in een apart blog nog aan de orde komen.

Ben jij al eens naar Skovlund Camping geweest? Hoe was jouw ervaring?

Meer lezen

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelHalloween bij Julianatoren
Volgend artikelKabouter Plop en het Sprookjesboek in het theater
Daphne
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

1 REACTIE

  1. Wij waren in de laatste week van juli op deze mooie camping. Er was toen bijna iedere avond wat te doen aan animatie, maar alles in het Deens en dat spreken we niet helaas. In de week dat wij er waren regende het veel maar toen bleek dat de campingplekken een gedraineerde grond hebben!!! Je kleine peuter kan dus gewoon op de grond spelen zonder nat te worden: een heel aangename verrassing! En daarna de laarzen aan en lekker stampen in de grote plassen op het pad…
    De regel van schoenen uit bij de douches was voor sommige gasten even wennen maar het resultaat wint: de douches zijn zalig schoon, ook tijdens een week regen! Prima regel dus. En ja dat auto-bad…: kleine jongetjes willen er niet meer uit zo mooi vonden ze het 😉
    De Zoover 9,5 is deze camping zeker waard: wij hebben (ook) genoten hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.