Regen in Denemarken? Ga naar binnenspeeltuin Dinos Legeland

Als je aan het kamperen bent in Denemarken en er wordt de hele dag regen voorspeld, dan is het fijn dat er in de buurt een binnenspeeltuin is. En niet zo maar een standaard ballenbak. Zo ontdekte blogger Daphne binnenspeeltuin Dinos Legeland (niet te verwarren met Legoland…) in Fredericia. Die Denen begrijpen goed wat kinderen en hun ouders leuk vinden. Lees je mee?

Geen gewone binnenspeeltuin

De kinderen zijn meteen enthousiast bij het horen van het woord binnenspeeltuin, maar ik hoef in mijn vakantie daar niet perse heen. Bij binnenkomst blijkt echter meteen dat Dinos Legeland niet te vergelijken is met de binnenspeeltuin bij ons thuis. We kijken onze ogen uit! Het thema, dino’s, is leuk toegepast in de aankleding van de hal en er zijn veel verrassende activiteiten. De entreeprijs ligt hoger dan we gewend zijn (ongeveer 45 euro voor 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 peuter), maar je mag wel je eigen eten en drinken meenemen.

Het thema Dino's is overal in de binnenspeeltuin terug te vinden.
Het thema Dino’s is overal in de binnenspeeltuin terug te vinden.

Binnen picknicken en spelen

Aangezien we net voor lunchtijd binnen komen, hebben we broodjes meegenomen en gaan we eerst op zoek naar een tafeltje. Hoewel er enorm veel tafels binnen staan en er ook allemaal leuke plekjes zijn met fijne stoelen en banken, wordt ons snel duidelijk dat een vrij tafeltje niet eenvouding te vinden is. Na lang zoeken gaat er iemand weg en hebben wij een plekje. Om ons heen staan de tafels vol met lekkere dingen, koelboxen, picknickmanden, thermosflessen. Het is wel duidelijk dat de mensen om ons heen hier niet voor een uurtje heen gaan.

Zelf je eten en drinken meenemen is geen probleem.
Zelf je eten en drinken meenemen is geen probleem.

Glijden en klimmen

De binnenspeeltuin is in 2 gedeeltes verdeeld. Als je binnenkomt is er meteen een gedeelte voor de jongste kinderen, met een grote glijbaan. Als je verder doorloopt naar achteren kom je langs verschillende glijbanen, springkussens, autootjes en heel veel klimmogelijkheden. Als je door een kleine doorgang loopt kom je bij nog meer autootjes, een voetbalveldje en nog een ruimte waar de kinderen kunnen klimmen. Overal staan stoelen, tafels, bankjes en lekkere ligstoelen. Tot slot is er boven nog een plek waar alleen maar stoelen en tafels staan.

Lekker klimmen...
Lekker klimmen…
En glijden!
En glijden!

Spelen tussen de Dino’s

De ruimte is leuk aangekleed, ondanks dat het een enorme hal is. Overal staan dino’s tussen de speeltoestellen in. Helemaal achterin de ruimte zijn trampolines te vinden en daarnaast een hoge klimberg waar je met een glijbaan vanaf kan.

Nog meer Dino's
Nog meer Dino’s

Ook vinden we achterin wel een heel bijzondere glijbaan. In een grote band kun je een soort borstelbaan af. Ondanks dat er echt veel kinderen aan het spelen zijn hoeven we nooit echt lang te wachten voor we een band hebben. Deze glijbaan is favoriet bij Elin en na een paar rondes wil ze graag alleen. Dus gaat ze ook nog alleen naar beneden!

Samen van de bandenglijbaan
Samen van de bandenglijbaan
En alleen!
En alleen!

Ook voor de grotere kinderen is er voldoende uitdaging te vinden. De enorm steile glijbaan mag Mike van de meiden toch echt alleen naar beneden. Zij bekijken het wel van bovenaf. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke glijbanen voor ze!

Deze glijbaan mag Mike mooi alleen af gaan.
Deze glijbaan mag Mike mooi alleen af gaan.
Dino's Legeland 6-3
Glijden maar!

We vermaken ons aardig wat uurtjes in deze binnenspeeltuin. Ook als ouders, aangezien ze gratis WIFI hebben 😉 Tenslotte nog wat tips voor als je ooit hierheen gaat. Ga lekker vroeg, neem genoeg eten mee en zoek een fijn plekje. Dan kun je je de hele dag vermaken in Dinos Legeland! Meer info over openingstijden en actuele entreeprijzen lees je op de website van binnenspeeltuin Dinos Legeland.

Zijn jouw kinderen gek op dino’s en zoek je meer tips? Lees dan het blog met het overzicht van dino uitjes in Nederland en Europa.

Meer lezen

Denemarken is een ‘kindvriendelijk’ vakantieland. Onze bloggers hebben er al meer over geschreven, en we vullen de Denemarken blogs ook regelmatig aan! Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen.

Op zoek naar leuke uitjes voor regenachtige dagen? Klik en kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.