Seeland: Hillerod Camping ten noorden van Kopenhagen

Ten noorden van Kopenhagen ligt Hillerod Camping, vlakbij kasteel Frederiksborg. Een ideale camping om langer te verblijven of juist als tussenstop voor je reis naar Zweden. Nieuwsgierig naar deze camping en wat de omgeving te bieden heeft? Lees dan verder en bekijk vooral ook het filmpje van de camping.

Dir blog is geschreven in 2016 en van een update voorzien in 2021.

Hillerod Camping ten noorden van Kopenhagen

Hillerod Camping ligt in het noorden van het eiland Seeland. De camping wordt bezocht door kampeerders die een nachtje blijven, vaak mensen die naar of van Zweden komen. Een ander deel van de kampeerders blijft juist langer. Ze hebben groot gelijk want de omgeving heeft veel te bieden!

Het plaatsje Hillerod is leuk om even doorheen te lopen, maar de omgeving is vooral bekend van de kastelen. In Hillerod zelf ligt Frederiksborg kasteel, dat zowel van binnen als van buiten een bezoek waard is. Op een kwartiertje afstand rijden ligt Fredensborg kasteel, waar je gratis in de tuin mag wandelen. Ook UNESCO Werelderfgoed Kronborg Slot en het Maritiem Museum in Helsingor zijn te bezoeken vanaf de camping, met de auto ben je er in 20 minuten.

Wij bezochten Kopenhagen vanaf Absalon Camping, maar veel kampeerders op Hillerod Camping gaan een dagje naar Kopenhagen. Dat kan natuurlijk met de auto, maar er is ook een goede treinverbinding. Eerder vertelden we al wat er met kinderen in Kopenhagen te doen is. Jaegersborg Dyrehave, eveneens UNESCO Werelderfgoed, ligt ten noorden van Kopenhagen en is een leuke dagtrip vanaf de camping.

Maar dan vergeet ik nog de mooie stranden, de leuke kleine dorpjes, de natuur en Roskilde (inclusief kathedraal die ook op de UNESCO-lijst staat). Het moge duidelijk zijn: het kost geen enkele moeite om je in deze omgeving een week of langer te vermaken.

Overnachten op Hillerod Camping

Hillerod Camping ligt in het plaatsje Hillerod. Als je erheen rijdt vraag je je af waar je terecht gaat komen. De toegangsweg voor auto’s komt langs bedrijven, maar als je de hoek om rijdt ligt daar opeens een camping en merk je niets meer van de bedrijven. Via een andere en mooiere route loop je binnen tien minuten vanaf de camping naar het centrum van het plaatsje.

Annette en Taco, een Deens-Nederlands echtpaar, zijn de eigenaren van Hillerod Camping.  Iedereen wordt gastvrij te woord gestaan, je voelt je echt welkom.

Tijdens onze rondreis door Denemarken sliepen we in kampeerhutten. Hillerod Camping heeft keuze uit diverse types, van klein en simpel tot groot en luxe. De volgende types zijn te huur, prijspeil 2021:

  • 6-persoons comfort cabin – 1410 DKK (circa 190 euro) per nacht.
  • Cabin A, 2 personen – 440 DKK (circa 59,50 euro) per nacht.
  • Cabin B, 2 personen – 520 DKK (circa 70 euro) per nacht, tijdens vakantieperiode minstens twee nachten.
  • Huis/cabin C, 5 personen – 670 DKK (circa 90,50 euro) per nacht voor twee volwassenen en twee kinderen, tijdens vakantieperiode minstens twee nachten.

Genoemde prijzen zijn de tarieven die de camping in het hoogseizoen hanteert.

Ons stekje. Lief huisje he?
Ons stekje. Lief huisje he?
Via het trappetje kom je op de vide.
Via het trappetje kom je op de vide.
Twee bedden op de vide.
Twee bedden op de vide.
Het keukentje.
Het keukentje.
De eetkamertafel met stoelen is groot genoeg.
De eetkamertafel met stoelen is groot genoeg.
De camping is met zorg ingericht.
De camping is met zorg ingericht.
De luxe hutten c.q. bungalows.
De luxe hutten c.q. bungalows voor 6 personen.

Met eigen kampeermiddel

Natuurlijk kan je ook met je eigen kampeermiddel kamperen op Hillerod Camping. De camping is de afgelopen jaren uitgebreid en op de nieuwste velden zijn de bomen nog erg klein. Het oogt daar wat kaal, vooral op veldje Prærien. Ook op veld Plantagen staan niet veel bomen, maar de plekken leken hier het meest ruim. Dit veld zou onze voorkeur hebben. Het Park-gedeelte heeft juist heel veel mooie grote bomen.

Kamperen kost in het hoogseizoen 400 DKK (circa 54 euro, prijspeil 2021) per nacht voor twee volwassenen, twee kinderen en elektra. Kijk voor meer informatie en de actuele prijzen op de website van Hillerod Camping

Plattegrond van de camping met de verschillende kampeervelden.
Plattegrond van de camping met de verschillende kampeervelden.
Plantagen veld.
Plantagenveld.
Zicht op de camping vanaf het wandelpad naar het centrum.
Zicht op de camping vanaf het wandelpad naar het centrum.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Bij de entree van de camping staat het gebouw met alle voorzieningen. Direct er omheen staan tropische planten die het vakantiegevoel alleen maar versterken. De receptie is te vinden in de campingwinkel, hier kan je ook terecht voor dagelijkse boodschapjes. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte. Zeker als het weer een keer tegen zit is het een fijne plek om te zitten en een spelletje te spelen. Tot slot is er een keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Beide ruimtes zijn heel huiselijk ingericht.

De zijkant van het centrale gebouw.
De zijkant van het centrale gebouw.
De gemeenschappelijke ruimte.
De gemeenschappelijke ruimte.
Een huiselijke keuken.
Een huiselijke keuken.

Mooi sanitair

Achter het centrale gebouw is het sanitair te vinden. Hier hebben de eigenaren duidelijk in geïnvesteerd. Vergeet alle sanitairgebouwen die je eerder zag, hier heb je bijna het badkamer-van-thuis-gevoel. Aan de campinggasten wordt gevraagd om de schoenen uit te doen bij binnenkomst. Heel slim, want anders wordt het op regenachtige dagen zo een smerige rotzooi op de grond. Met kinderen moet je er even opletten dat ze schoenen aan hebben die ze makkelijk zelf aan en uit kunnen doen.

De ruimte tussen het centrale gebouw en het sanitair gebouw.
De ruimte tussen het centrale gebouw en het sanitairgebouw.
Hier en daar staan er leuke zitjes zoals deze schommel picknickset.
Hier en daar staan er leuke zitjes zoals deze schommelpicknickset.

Hillerod Camping met kinderen

Op de camping is een leuke speeltuin te vinden voor de jongere kinderen. Onze kinderen van 6 en 7 vermaken zich er uitstekend. Oudere kinderen kunnen terecht op het voetbalveld dat net buiten de camping ligt.

De speeltuin.
De speeltuin met de trampolines op de achtergrond.
Het voetbalveld.
Het voetbalveld.

Zou Hillerod Camping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Ligging Hillerod Camping

 

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.