Jutland: Guldager Camping in het noorden van Denemarken

2
288
De standaard kampeerhutten.
De standaard kampeerhutten.

Tijdens haar rondreis door Denemarken is Saskia ook helemaal in het noorden geweest. Daar waar de kustlijn ‘aan de wandel’ is en de stranden misschien wel het mooist zijn van heel Denemarken. Haar uitvalsbasis voor het ontdekken van Noord-Jutland is Guldager Camping.

Dit blog is geschreven in 2015 en van een update voorzien in 2020.
Update februari 2023: Guldager Camping is permanent gesloten 

Guldager Camping in het noorden van Denemarken

In het noorden van Denemarken komen twee type toeristen: mensen die op doorreis zijn naar Noorwegen en mensen die het noorden van Denemarken als vakantiebestemming hebben.

Vanuit Hirthals en Frederikshavn vertrekken de veerboten naar Noorwegen. Vanuit Nederland is het circa 900 kilometer rijden naar het noorden van Denemarken en dus zoeken veel Noorwegengangers een camping op rijafstand van deze havens. Vanaf Guldager Camping rij je in 45 minuten naar Hirthals en in een uur naar Frederikshavn.

Als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard om enkele dagen te benutten om Noord-Jutland te ontdekken. In het noordelijkste puntje van Jutland is Grenen te vinden, hier botsen de golven van het Skagerrak en het Kattegat tegen elkaar. Door de sterke stroming mag je er niet zwemmen, maar het krachtenspel van de golven bekijken is zeker de moeite waard. Vergeet daarna niet te stoppen in het schattige plaatsje Skagen. Ten zuiden van Skagen kan je een mooie wandeling door de duinen maken en is een kerkje te bezoeken waarvan alleen de toren nog boven het zand uitsteekt.

Een ander hoogtepunt is Rubjerg Knude: een vuurtoren die door het verschuiven van de kustlijn bijna in zee valt. Dat is op zichzelf al bijzonder om te zien, maar de paragliders die er omheen zweven en het zandduin waar je vanaf kan rollen maken het helemaal af.

Op 4 kilometer van Guldager Camping is ook een bezoek te brengen aan Farup Sommerland. Dit hebben wij niet gedaan omdat we eerder al Djurs Sommerland bezochten.

Vanaf Guldager Camping is het circa 15 minuten lopen naar het strand (900 meter). Dit kan via de gewone weg, maar de route door het natuurgebied achter de camping is natuurlijk veel mooier. Geen zin om te lopen? Geen probleem, je kan met je auto tot op het strand komen! Echt waar, ook als je een heel gewone gezinsauto hebt.

Overnachten op Guldager Camping

Guldager Camping is een rustige camping die middenin de duinen ligt. Zeker de kampeerplekken op de natuurlijke veldjes zijn erg mooi. Er zijn ook enkele kampeerstraatjes, daar staan vooral seizoenskampeerders. Als wij begin augustus op Guldager Camping zijn, is er voldoende vrije ruimte en keuze voor kampeerders die zonder reservering komen.

Een van de kampeerveldjes op Guldager Camping.
Een van de kampeerveldjes op Guldager Camping.
Er zijn kampeerplekken met schaduw en met zon.
Er zijn kampeerplekken met schaduw en met zon.

In een kampeerhut

Tijdens onze rondreis kiezen we voor gemak en slapen we in een kampeerhut. Deze hutten zijn eenvoudig maar compleet ingericht. Op het terras staat een tuinset. Binnen is een complete keuken, een eettafel, twee bedden die vooral voor kinderen geschikt zijn en een aparte slaapkamer voor de volwassenen. Er zijn voldoende hoekjes waar je makkelijk je bagage weg kan zetten. Hierdoor is de leefruimte goed te benutten.

De standaard kampeerhutten.
De standaard kampeerhutten.
Bij ons huisje hebben we een terras.
Bij ons huisje hebben we een terras.
De eethoek.
De eethoek.
Het keukentje.
Het keukentje.
De slaapplekken voor de kinderen. Wij hadden zelf een hekje mee, dat kwam goed van pas bij het bovenste bed.
De slaapplekken voor de kinderen. Wij hadden zelf een hekje mee, dat kwam goed van pas bij het bovenste bed.
De ouderslaapkamer.
De ouderslaapkamer.

Prijzen op Guldager Camping

Een kampeerplek voor 2 volwassenen, 2 kinderen, caravan of tent en elektra-aansluiting kost in het hoogseizoen (prijspeil 2020) 291 DKK (circa 39 euro). De standaard kampeerhut kost 675 DKK (circa 90 euro) per nacht (kan ook per week gehuurd worden) en de luxe kampeerhut kan in het hoogseizoen alleen voor een week worden gehuurd (5600 DKK, circa 750 euro).

Genoemde prijzen hebben als prijspeil 2020. Kijk voor meer informatie over de camping en alle prijzen op de website van Guldager Camping.

Sanitair en overige voorzieningen

Centraal op Guldager Camping staat een groot sanitairgebouw. Er zijn ruime doucheruimtes en meerdere familiedouches. Het sanitair wordt goed schoon gehouden. Het lijkt soms wel alsof er continu iemand aan het schoonmaken is.

Zoals op bijna alle Scandinavische campings is er een gemeenschappelijke keuken. Wij maken hier geen gebruik van omdat we een goede keuken in onze kampeerhut hebben. Daarnaast is er een washok met meerdere wasmachines. Gecheckt: je was wordt er goed schoon.

Bij de receptie is een campingwinkel waar je de meeste basics kan aanschaffen.

Guldager Camping met kinderen

Achter het receptiegebouw ligt een grasveld met de belangrijkste voorzieningen voor de kinderen. Er is een leuke speeltuin, een voetbalveld, airtrampoline, minigolf en een kampvuurplek. Met minder weer kan je gebruik maken van de recreatieruimte met tafeltennistafel en heel veel speelgoed voor de kinderen. De sfeer op de camping is prettig. Hierdoor voelen kinderen zich snel op hun gemak en durven ze ook makkelijk alleen naar de speeltuin te gaan. Soms best handig…

Voetballen.
Voetballen.
Wachten totdat het kampvuur klaar is.
Wachten totdat het kampvuur klaar is.
Is mijn broodje al gaar?
Is mijn broodje al gaar?
"Mama, kan je mij helpen?"
“Mama, kan je mij helpen?”
Voor de liefhebbers is er een mini golfbaan op Guldager Camping.
Voor de liefhebbers is er een mini golfbaan op Guldager Camping.
Het speelgedeelte vanaf de weg gezien.
Het speelgedeelte vanaf de weg gezien.
Achter de speeltuin ligt het recreatiegebouw en de receptie.
Achter de speeltuin liggen het recreatiegebouw en de receptie.
Ook bij slecht weer kan je hier goed terecht.
Ook bij slecht weer kan je hier goed terecht.

Dichtbij het strand

Het allergrootste pluspunt van Guldager Camping is de ligging zo dichtbij het strand. Daar kunnen kinderen zich uren vermaken. Natuurlijk om te zwemmen, maar ook vliegeren gaat op het strand heel goed. Het voordeel van de Deense stranden is dat het er ontzettend rustig en schoon is. Dus geen angst om je kinderen kwijt te raken of hutje mutje naast elkaar te liggen. Ik snap echt niet waarom veel Duitsers naar de Nederlandse stranden gaan. Ik zou het wel weten en mooi van de rust in Denemarken genieten!

Nieuwsgierig geworden naar deze camping? In onderstaand filmpje geven we in 1 minuut een indruk van Guldager Camping en aan het einde zie je ook het strand.

Zou Guldager Camping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Ligging Guldager Camping


 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken of meer informatie over vakantie met kinderen in Noord-Jutland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter)