Kopenhagen met kinderen: naar Tivoli of Bakken?

Het bekendste pretpark van Kopenhagen is Tivoli. Maar net buiten de stad ligt pretpark Bakken. Als je in Kopenhagen een pretpark gaat bezoeken, waar moet je dan heen? Tivoli of Bakken? In dit blog maak je kennis met beide parken en kan je zelf je keuze maken. Natuurlijk vertellen we ook hoe wij deze attractieparken hebben ervaren. Saskia is benieuwd of jij straks voor Tivoli of Bakken kiest.

Dit blog is geschreven in 2016 en van een update voorzien in 2020.

Pretpark Tivoli in Kopenhagen

Tivoli bestaat sinds 1843 en is een van de oudste attractieparken van de wereld. Dit geldt ook voor de houten achtbaan uit 1914. Het is in Denemarken het meest bezochte pretpark (en dat snap ik dus niet, want ik vind Djurs Sommerland veel leuker!). In Tivoli vind je niet alleen attracties, maar ook allerlei eetgelegenheden, speeltuintjes, grasvelden en optredens.

Met onze CopenhagenCard kunnen we Tivoli gratis betreden. Dat betekent niet dat we onbeperkt in de attracties kunnen, voor elke attractie moet je apart betalen. Het is ook mogelijk om een dagkaart te kopen. Wij bedenken dat ieder van ons in een attractie mag en dat we deze apart gaan betalen.

De entree van Tivoli in Kopenhagen.
De entree van Tivoli in Kopenhagen.
Het park is mooi aangelegd. Tivoli of Bakken?
Het park is mooi aangelegd.

Groot en mooi, maar druk

Eerst lopen we een rondje ter oriëntatie. Wat is Tivoli groot! De inrichting van het park is mooi en we kunnen ons goed voorstellen dat het ’s avonds verlicht echt sfeervol is. Bij de attracties zien we lange rijen staan en we schrikken van de prijs. Nee, dit willen we er niet aan uitgeven. M. en C. vermaken zich gelukkig ook goed in de hele drukke speeltuin.

Drukke speeltuin in Tivoli.
Drukke speeltuin in Tivoli.

Etenstijd in Tivoli

Inmiddels is het etenstijd. We zien een restaurant in een piratenschip, dat ziet er gaaf uit. Als we de menukaart zien haken we af. Duur en gerechten waar onze kinderen niet blij van worden. We kiezen daarom voor fastfood. Voordeliger dan de andere restaurants, maar ook voor Deense begrippen nog steeds prijzig. Eigenlijk hebben we het wel gehad met Tivoli. Wij vinden het duur en druk. Nog net zien we dat er op het podium een voorstelling komt. We ploffen neer in het gras en gaan eindelijk genieten. Dit is wel relaxed!

Wat een gaaf restaurant! Totdat we het menu en de prijzen zien....
Wat een gaaf restaurant! Totdat we het menu en de prijzen zien….
Als we dan toch veel moeten betalen voor het eten, dan maar iets waarvan we zeker weten dat ze het lekker vinden...
Als we dan toch veel moeten betalen voor het eten, dan maar iets waarvan we zeker weten dat ze het lekker vinden…
De voorstelling is ook goed te volgen als je geen Deens kan.
De voorstelling is ook goed te volgen als je geen Deens kan.
Genietend op het gras bij het podium.
Genietend op het gras bij het podium.

Conclusie: koop een dagkaart

Onze conclusie: als je naar Tivoli gaat voor de attracties, koop dan een dagkaart. Die heb je er echt snel uit als je er een dag doorbrengt. Hou er wel rekening mee dat in de loop van de dag de rijen steeds langer worden. Ik vermoed dat je daarom beter aan het begin van de dag naar Tivoli kan gaan.

Wat kost een bezoek aan Tivoli in Kopenhagen?

  • Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen: 99 DKK (circa 13,30)
  • Entree van de afzonderlijke attracties: 25 tot 75 DKK (circa 3,35 tot 10 euro)
  • Dagpas voor alle attracties: 199 DKK (circa 26,75 euro)

Bovengenoemde prijzen zijn de tarieven van oktober 2020, met bijbehorende dagkoers. Meer informatie over de attracties, de prijzen en de openingstijden is te vinden op de website van Tivoli.

Pretpark Bakken net buiten Kopenhagen

Aan de rand van Kopenhagen vind je Bakken (voluit Dyrehavsbakken), het oudste nog werkende pretpark ter wereld. De houten achtbaan is in 1932 gebouwd. Qua aantal bezoekers is dit het tweede attractiepark van Denemarken. Bakken ligt aan de rand van de stad, in Klampenborg. Ook dit pretpark willen we zien natuurlijk! Wij bezoeken Bakken in combinatie met een wandeling door Jaegersborg Dyrehave.

Het terrein van Bakken is gratis toegankelijk. Ook hier betaal je per attractie. Fijn voor ons: de attracties zijn hier voordeliger dan in Tivoli en de rijen korter. Als je hier een dag(deel) wil genieten van de attracties, dan is het aan te raden om een dagkaart te kopen.

In Bakken is het een stuk rustiger en overzichtelijker. Tivoli of Bakken, dat is de vraag.
In Bakken is het een stuk rustiger en overzichtelijker dan in Tivoli.
Ook in Bakken zijn regelmatig voorstellingen te zien.
Ook in Bakken zijn regelmatig voorstellingen te zien.

Gekke overgang

Wij lopen vanuit het omliggende bosgebied bij Bakken naar binnen. Wat een gekke overgang! Toch geeft de ligging in het bos het park een ontspannen sfeer. De attracties staan redelijk dicht op elkaar, maar met kinderen vinden we dat wel handig. Geen rijen en entreekaartjes die iets minder duur zijn, dus nu mag iedereen wel een attractie uitkiezen. Dat wordt de achtbaan. Eerst gaat G. samen met zoon C. M. wil even horen of de achtbaan leuk is of niet. Als haar broertje naar ons toe stuitert na zijn ritje wil ze ook wel een rondje. Ik hoef niet zo nodig, dus gaat mijn man mag nog een keertje.

De houten achtbaan.
De houten achtbaan.
Daar gaan de mannen.
Daar gaan de mannen.
Helemaal blij na het achtbaanritje.
Helemaal blij na het achtbaanritje.

Eenvoudige eetgelegenheden

Ook in Bakken krijgen we trek. De eetgelegenheden zijn hier duidelijk wat eenvoudiger. Ik zie churros met softijs. Dat lijkt me een hele rare combinatie. Echt iets om te proberen. Het blijkt verrassend lekker. Met gevulde buiken lopen we terug naar de auto. De kinderen deze keer een stuk blijer, want hier mochten ze wel in een attractie.

Churros met softijs of chocoladesaus.
Churros met softijs of chocoladesaus.
Hmm, dat is lekker!
Hmm, dat is lekker!

Wat kost een bezoek aan Bakken bij Kopenhagen?

  • Entree van het gebied: gratis
  • Je kunt losse attracties betalen of een dagpas nemen: 189 – 279 DKK (circa 25,40 – 37,50 euro. Prijspeil oktober 2020.)

Meer informatie over de attracties en de openingstijden is te vinden op de website van Bakken.

Tivoli of Bakken?

Dan nu de grote vraag. Je gaat naar Kopenhagen en wil een pretpark bezoeken. Kies je dan voor Tivoli of Bakken? Misschien flauw, maar deze keuze zal per persoon verschillen. Onze voorkeur ligt bij Bakken omdat het voordeliger is en minder druk. Ook de kortere afstanden vind ik prettig met kinderen. De sfeer in Tivoli is leuk, maar als je elke keer schrikt van de prijzen dan doet dat voor mij toch af van de totaalbeleving.

Heb jij beide pretparken bezocht, dan vinden we het leuk om te horen of jij zou kiezen voor Tivoli of Bakken. Laat je het hieronder weten?

Ligging Tivoli en Bakken


 

Meer lezen

Nieuwsgierig wat Kopenhagen voor gezinnen te bieden heeft? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.