Rondvaart in Kopenhagen? Zo krijg je snel een indruk van de stad

Op vakantie naar een stad waar veel water is? Dan zie je ons gegarandeerd voorbij komen in een rondvaartboot. Ik vind het, zeker met kinderen, een ideale manier om snel een indruk van de stad te krijgen. Natuurlijk maakten we ook een rondvaart in Kopenhagen toen wij daar waren. Vaar je een stukje mee?

Rondvaart in Kopenhagen

Een dagje in Kopenhagen als tussenstop op weg naar Zweden? Of meerdere dagen genieten van de Deense hoofdstad? Het maakt eigenlijk niet uit, want een rondvaart in Kopenhagen is altijd een goed idee.

Er zijn twee belangrijke vertrekpunten voor een rondvaart in Kopenhagen:

  • Nyhavn
  • Gammel Strand

Met onze Copenhagencard kunnen we gratis opstappen bij Gammel Strand voor de ‘Grand Tour of Copenhagen’ van Canal Tours. De route ziet er op de kaart goed uit, dus we kiezen heel makkelijk voor deze rondvaart die een uur duurt. Waarom voor een andere rondvaart kiezen als deze inclusief is bij onze Copenhagencard? Ik kan nu alvast verklappen dat we geen seconde spijt hebben gehad van deze keuze. De rondvaart is erg gevarieerd en biedt een goed beeld van Kopenhagen. Later op de dag zijn we lopend naar Nyhavn gegaan, dus dat mooie stukje Kopenhagen hebben we ook gezien.

Naast Canal Tours zijn er ook andere aanbieders van een rondvaart in Kopenhagen. De keuze maakt niet veel uit, want ze komen allemaal langs dezelfde bezienswaardigheden.

Een andere optie is de hop on hop off-boet van Canal Tours. Voor 48 uur betaal je 235 DKK (circa 31,50 euro) voor een familieticket. Dit kan ook zeker een aantrekkelijke optie zijn als je geen Copenhagencard hebt en toch 2 dagen over vervoer wil beschikken. Er is ook een combinatie mogelijk met de hop on hop off bus.

Wij doen de gele route tijdens onze rondvaart in Kopenhagen.
Wij doen de gele route tijdens onze rondvaart in Kopenhagen.

Rondvaart ‘Grand Tour of Copenhagen’ in foto’s

Ik kan natuurlijk uitgebreid beschrijven waar deze rondvaart allemaal langs komt. Maar het kaartje geeft daar al een goede impressie van. Daarom nu foto’s die laten zien hoe veelzijdig Kopenhagen vanaf het water is.

We zijn niet de enige toeristen die hun dag willen beginnen met een rondvaart.

We zijn niet de enige toeristen die hun dag willen beginnen met een rondvaart.

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

Kinderen vinden het erg leuk om tijdens een vakantie zelf foto’s te maken. Het levert soms ook verrassend leuke foto’s op omdat ze een hele andere invalshoek hebben tijdens het fotograferen.

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

Een kijkje in Nyhavn. Heet bekendste straatbeeld van Kopenhagen.

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

Rondvaart in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin zie je vanaf het water alleen aan de achterkant. Toen wij deze grote hoeveelheid mensen zagen, hadden we geen zin meer om speciaal voor dit kleine beeldje naar dit deel van Kopenhagen te lopen.

Rondvaart in Kopenhagen

De vaarroute van onze rondvaartboot wordt keurig bijgehouden. Camiel weet precies waar we elke keer zijn.

Praktische informatie

Met de Copenhagencard kan je gratis deze rondvaart in Kopenhagen doen. Tenminste, dat was zo in 2015 en is nu in 2016 ook nog zo. Check altijd zelf eerst de voorwaarden van de kaart voordat je deze aanschaft, er kunnen natuurlijk altijd tussentijdse wijzigingen zijn. Tijdens ons bezoek was de audioguide er niet in het Nederlands, maar wel o.a. in het Engels en Duits.

Geen Copenhagencard? Dan betaal je voor een familieticket (2 volwassenen, 3 kinderen 6-15 jaar) 230 DKK (circa 31 euro). Meer informatie over Canal Tours is te vinden op Stromma.dk.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuks in Kopenhagen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Onze Copenhagencard is beschikbaar gesteld door Visit Denmark en Visit Copenhagen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.