Kidskompas Denemarken: reisgids voor het hele gezin

Oh zo leuk, er is nu een speciale reisgids voor het hele gezin over Denemarken. Na onze rondreis door Denemarken met kinderen ben ik heel nieuwsgierig wat Kidskompas Denemarken allemaal tipt voor gezinnen. Jij ook? Lees dan verder.

Kidskompas Denemarken: dit staat er in

De voorkant van Kidskompas Denemarken ziet er uitnodigend uit. De witte achtergrond met rode letters passen goed bij de kleuren van de Deense vlag. Op de afbeelding zie je de kaart van Denemarken met daar omheen de belangrijkste bezienswaardigheden.

Kieskompas Denemarken ziet er fris uit.
Kieskompas Denemarken ziet er fris uit.

Kidskompas Denemarken is een reisgids voor kinderen en voor hun ouders. De gids begint met een hoofdstuk met praktische informatie voor de ouders. Hier kan je lezen hoe je naar Denemarken reist, meer over het weer en of het een duur vakantieland is. Het tweede hoofdstuk is speciaal voor kinderen en staat vol met informatie over Denemarken. Daarna leren ouders en kinderen meer over de geschiedenis van Denemarken.

De toeristische informatie van de verschillende regio’s komt apart aan bod. Er wordt begonnen met Jutland, het bekende schiereiland waar ook LEGOLAND te vinden is. Daarna volgt het middelste eiland Funen en het oostelijke eiland Seeland. Mon, Falster en Lolland worden samen behandeld en Kopenhagen heeft een eigen hoofdstuk gekregen. Het laatste hoofdstuk gaat over het eiland Bornholm.

Camiel laat de binnenkant van de gids zien: foto's, tekst en kleurrijke tussenkopjes.
Camiel laat de binnenkant van de gids zien: foto’s, tekst en kleurrijke tussenkopjes.

Op verschillende plekken in het boekje kunnen kinderen zelf hun ervaringen opschrijven. Zo wordt de reisgids echt persoonlijk.

Elk hoofdstuk is opgebouwd uit korte paragrafen met kleurrijke titels in een ander lettertype. Op elke pagina staat minstens 1 foto. Ik vind het geheel er aantrekkelijk uit zien.

Klein minpuntje vind ik dat er grotendeels gebruik is gemaakt van foto’s van anderen. De schrijfsters zijn beide met hun gezin in Denemarken geweest en beginnen de inleiding heel persoonlijk. Ik had verwacht dat de foto’s dan ook van hun hand zouden zijn. In drie weken kan je heel veel van Denemarken zien en veel foto’s maken, zeker met 2 gezinnen. De gemiddelde lezer zal het niet storen, vermoedelijk is het meer een bloggers-dingetje dat ik graag 100% originele en eigen content zie.

Kidskompas Denemarken als basis voor je vakantie

Aan de inhoud is te merken dat de schrijfsters echt in Denemarken zijn geweest. Het zit ‘m soms in kleine details die je alleen kan weten als je er bent geweest. Denk maar aan de giga grote ijsjes! De inhoud is herkenbaar voor ons, want ook wij trokken drie weken door Denemarken en hebben veel van het land gezien. Ik mag me inmiddels ook Denemarken met kinderen-reisexpert noemen en zie dat het met de inhoud wel goed zit. Je kan KidsKompas Denemarken prima gebruiken als basis voor je vakantie in dit land.

Het kinder test-panel over Kidskompas Denemarken

Nu kan ik het als volwassene een goede en duidelijke reisgids vinden, maar wat vinden de kinderen er van? Kidskompas noemt zichzelf de leukste reisgids voor kinderen en hun ouders, dus ik vroeg het mijn eigen testpanel van 6 en 8 jaar oud.

Camiel (6), kan net lezen en stort zich eerst op de plaatjes. Als eerste ziet hij de kaart met o.a. de icoontjes van de luchthavens. “He mama, je kan ook met het vliegtuig naar Denemarken” concludeert hij direct. Dan een grote grijns op zijn gezicht als hij een foto ziet van de Vikingen die wij ook zagen in het Ribe Vikingecenter. De grijns wordt nog groter bij een plaatje van Djurs Sommerland, ons favoriete pretpark in Denemarken. Ik vraag hem om anderen kinderen deze reisgids handig zullen vinden. Dat weet hij zeker, want een reisgids die over Vikingen en pretparken gaat vinden alle kinderen leuk.

Kijk mama, daar ben ik in geweest. Gaan we nog een keer? Het was zo leuk.
Kijk mama, daar ben ik in geweest. Gaan we nog een keer? Het was zo leuk.
Camiel weet het zeker: met Kidskompas Denemarken zit het helemaal goed tijdens je vakantie.
Camiel weet het zeker: met Kidskompas Denemarken zit het helemaal goed tijdens je vakantie.

Maureen (8) is meer tekstueel ingesteld. Ondanks de korte alinea’s met kleurige kopjes begint ze niet direct te lezen. Op sommige pagina’s is de tekst ook wel erg veel voor kinderen, zeker in combinatie met het kleine lettertype. Ze moet er echt even voor gaan zitten. Dit test-panellid heeft er duidelijk geen zin in: “Ik ben er toch al geweest, waarom moet ik dan een reisgids lezen?”. Maureen is wel heel nieuwsgierig als ze ergens is. Ik ben er van overtuigd dat ze in Denemarken zomaar een hele avond met de gids in haar bed kan liggen. Om daarna te vertellen waar we heen moeten en wat er allemaal te doen is.

Praktische informatie

Kidskompas Denemarken is de eerste landen-uitgave van Kidskompas. Eerder verschenen er Kidskompas reisgidsen over Parijs, Londen, Amsterdam en Barcelona. Al deze uitgaven zijn geschreven door Janneke van Amsterdam en Dagmar Jeurissen. Kidskompas Denemarken kost 12,95 euro en is sinds half januari 2016 te koop.

Ga jij naar Denemarken met kinderen? Dan hoort deze reisgids echt in je bagage! Bestel nu direct Kidskompas Denemarken bij Bol.com, dan ben jij zeker goed voorbereid.

Meer lezen

Op zoek naar leuke blogs over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kidskompas. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelRecensie: Vetter dan Vet Kindercabaret
Volgend artikelIs de Orchideeën Hoeve in de Flevopolder ook leuk voor kinderen?
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.