Labyrinthia: dwalen door doolhof en labyrint

Blogger Mandy kwam tijdens haar vakantie in Denemarken per ongeluk terecht bij Labyrinthia. Nieuwsgierig of ze daar het spoor bijster is geraakt? Lees dan verder.

Dit blog is geschreven in 2015 en van een update voorzien in 2020.

Labyrinthia: dwalen door doolhof en labyrint

Tijdens de vakantie genieten we erg van toeren met de auto door de omgeving. Zo ook op een wat koude dag tijdens onze vakantie in Denemarken. We rijden in de richting van Silkeborg als we borden tegenkomen van Labyrinthia. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en die van N. (6 jaar) en haar broertje J. (5) ook. Het zonnetje breekt door en dus staat ons maar één ding te doen: stoppen, kijken, denken en beleven.

Want wat een leuk denkparkje is dit! Ik zeg bewust ‘parkje’ want groot is het niet. Toch kan je je hier prima een dagdeel vermaken.

Balansdoolhof

We beginnen met een balansdoolhof van balken waar je op moet lopen. Maar let goed op de pijlen, want die geven de richting aan van de kant waar je heen moet lopen. Het valt niet mee om van het begin naar het einde te kopen en ook nog je evenwicht te bewaren. Zo lief om te zien: N. helpt als echte grote zus haar broertje.

Waterdoolhof

In het waterdoolhof staan op verschillende plekken sproeiers die zomaar aan kunnen gaan. Goed uitkijken dus, want als je te laat bent, heb je een nat pak!

Pas op voor de sproeiers!
Pas op voor de sproeiers!

3D-doolhof

Het allerleukste is het 3D-doolhof dat gemaakt is van schuttingdelen. Op acht punten, verspreid over het doolhof, hangen vlaggen. Bij elke vlag is een stempelautomaat te vinden en de bedoeling is dat je alle acht de stempels gaat verzamelen. In het midden van het doolhof is een brug, vanaf daar kan je zien waar de vlaggen staan. Maar kom er dan maar eens… Dat valt echt niet mee. We moeten zeker nog een keer terug want de laatste stempel hebben we niet gevonden en dus hebben we ook geen diploma gehaald. De kinderen vinden dit het leukste doolhof, maar moeilijk was het wel, volgens J.

Op pad in het 3D doolhof bij Labyrinthia.
Op pad in het 3D-doolhof bij Labyrinthia.
De vlag gevonden.
De vlag gevonden.
Even stempelen.
Even stempelen.

Mini-labyrint

Voor kleinere kinderen is er een mini-labyrint. Hier kijken ze over lage schuttingdelen heen en moeten ze vijf dierenplaatjes zoeken en onthouden.

Wij vonden het erg fijn dat je niet in de rij hoeft te staan bij Labyrinthia. Het is een park waar zowel de kinderen als mijn partner en ik ons prima hebben vermaakt. Op de website van Labyrinthia kan je zien welke doolhoven en labyrinten er nog meer zijn.

Praktische informatie

Op het terrein bevinden zich meerdere picknickplaatsen waar je je eigen eten en drinken kan nuttigen. Ook zijn er barbecues (iets wat in Denemarken heel normaal is). Daarnaast is er een café waar je terecht kan voor de inwendige mens.

De entreeprijs is 95 DKK (circa 12,75 euro, prijspeil 2020) voor een volwassene en 75 DKK (circa 10 euro).

Komt Labyrinthia op jouw lijstje voor je vakantie in Denemarken?

Ligging Labyrinthia

 

Meer lezen

Lees meer over onze ervaringen met kinderen in Denemarken:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

3 REACTIES

  1. Wat grappig! Ik las er vandaag voor het eerst over. En nu een mooie post. Bedankt. Ik denk dat het heel leuk voor ons gaat zijn ;-).

    • Je wist het nog niet, maar ik voel gewoon aan waar m’n lezers behoefte aan hebben ;-)). Heel veel plezier daar!

  2. Hallo Mandy, wat leuk om jouw blogs te treffen van onze buren tijdens onze heerlijke Deens vakantie bij Logballe. Groetjes Familie Mosman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.