Labyrinthia: dwalen door doolhof en labyrint

Blogger Mandy kwam tijdens haar vakantie in Denemarken per ongeluk terecht bij Labyrinthia. Nieuwsgierig of ze daar het spoor bijster is geraakt? Lees dan verder.

Labyrinthia: dwalen door doolhof en labyrint

Tijdens de vakantie genieten we erg van toeren met de auto door de omgeving. Zo ook op een wat koude dag tijdens onze vakantie in Denemarken. We reden in de richting van Silkeborg toen we borden tegen kwamen van Labyrinthia. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en die van Nynke (6) en Jelmer (5) ook. Het zonnetje brak door en dus stond er ons maar één ding te doen: stoppen, kijken, denken en beleven.

Wat een leuk denkparkje is dit. Ik zeg bewust ‘parkje’ want groot is het niet. Toch kan je je hier prima een dagdeel vermaken.

We beginnen met een balansdoolhof van balken waar je op moet lopen. Maar let goed op de pijlen, want die geven de richting aan van de kant waar je heen moet lopen. Het valt niet mee om van het begin naar het einde te kopen en ook nog je evenwicht te bewaren. Zo lief om te zien: Nynke helpt als echte grote zus haar broertje Jelmer even.

Nynke helpt haar broertje bij het balans-doolhof.
Nynke helpt haar broertje bij het balans-doolhof.

In het water-doolhof staan op verschillende plekken sproeiers die zomaar aan kunnen gaan. Goed uitkijken dus, want als je te laat bent dan heb je een nat pak!

 

Pas op voor de sproeiers!
Pas op voor de sproeiers!

Het allerleukste is het 3D-doolhof dat gemaakt is van schuttingdelen. Op 8 punten, verspreid over het doolhof, hangen vlaggen. Bij elke vlag is een stempelautomaat te vinden en de bedoeling is dat je alle 8 de stempels gaat verzamelen. In het midden van het doolhof is een brug, vanaf daar kan je zien waar de vlaggen staan. Maar kom er dan maar eens…. Dat valt echt niet mee. We moeten zeker nog een keer terug want de 8e stempel hebben we niet gevonden en dus hebben we ook geen diploma gehaald. Nynke en Jelmer vonden dit het leukste doolhof, maar moeilijk was het wel volgens Jelmer.

Op pad in het 3D doolhof bij Labyrinthia.
Op pad in het 3D doolhof bij Labyrinthia.
De vlag gevonden.
De vlag gevonden.
Even stempelen.
Even stempelen.
Vanaf de brug kijken waar je heen moet (en dan de route proberen te onthouden....).
Vanaf de brug kijken waar je heen moet (en dan de route proberen te onthouden….).

Voor kleinere kinderen is er een mini-labyrint. Hier kijken ze over lage schuttingdelen heen en moeten ze 5 dierenplaatsjes zoeken en onthouden.

Mini doolhof.
Mini doolhof.

Wij vonden het erg fijn dat je niet in de rij hoeft te staan bij Labyrinthia. Het is een park waar zowel Nynke en Jelmer als Thomas en ik ons prima hebben vermaakt. Op de website van Labyrinthia kan je zien welke doolhoven en labyrinten er nog meer zijn.

Praktische informatie

Op het terrein bevinden zich meerdere picknickplaatsen waar je je eigen eten en drinken kan nuttigen. Ook zijn er barbecues (iets wat in Denemarken heel normaal is). Daarnaast is er een café waar je terecht kan voor de inwendige mens.

De entreeprijs is 80 kronen voor een volwassene en 60 kronen voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Omgerekend is dat 10,70 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen (koers juni 2015).

Komt Labyrinthia op jouw lijstje voor je vakantie in Denemarken?

Meer lezen

De komende maanden komt er nog veel meer Denemarken info online, tot die tijd is hier al meer te lezen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

3 REACTIES

  1. Hallo Mandy, wat leuk om jouw blogs te treffen van onze buren tijdens onze heerlijke Deens vakantie bij Logballe. Groetjes Familie Mosman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.