Jutland: Bjerregaard Camping bij Hvide Strand

Onze laatste stop tijdens onze rondreis door Denemarken met kinderen maakten we aan de westkust van het schiereiland Jutland. We kozen voor Bjerregaard Camping bij Hvide Strand en vertellen in dit blog meer over deze camping. Vergeet niet om het filmpje te kijken, zo krijg je een nog beter beeld van de camping.

Bjerregaard Camping bij Hvide Strand

Bjerregaard Camping ligt aan de westkant van Jutland en ten zuiden van Ringkøbing fjord. De dichtstbijzijnde bekende plaats is Esbjerg, maar dit is toch nog een uur rijden vanaf de camping. De afstand lijkt niet zo groot, je rijdt echter alleen over provinciale wegen en dus gaat het niet zo snel.

De belangrijkste aanleiding om naar Bjerregaard Camping te gaan is de ligging vlakbij zee. Op de fiets ben je er zo en ook je auto kan je overal redelijk dicht bij het strand parkeren. De Deense stranden zijn prachtig: schoon, ruim en rustig. Vooral Duitse watersporters weten Bjerregaard Camping te vinden. De camping ligt direct aan het water van Ringkøbing fjord. Dankzij de wind en de ruimte zijn hier veel kitesurfers te vinden. Of eigenlijk: op deze camping zijn bijna alleen maar watersporters. Wij waren de uitzondering.

Wij zochten een camping met kampeerhutten waar we in het hoogseizoen een paar nachten wilden blijven. In dit gedeelte van Jutland geldt echter in de zomervakantie vaak een verhuurperiode van 1 week, hierdoor was onze keuze beperkt en kwamen we op Bjerregaard Camping terecht. Het was onze uitvalsbasis om naar LEGOLAND Billund en het vikingecenter in Ribe te gaan. Beide zijn zo’n 1,5 uur rijden vanaf Bjerregaard.

Ben je geen watersporter en blijf je langer in deze regio? Dan zijn er vast en zeker leukere campings te vinden.

Bjerregaard Camping. Een oudere foto, tegenwoordig is er meer groen.
Bjerregaard Camping. Een oudere foto, tegenwoordig is er meer groen.

Overnachten op Bjerregaard Camping

Op Bjerregaard Camping kan je kamperen met je eigen kampeermiddel, in een mobilhome of een kampeerhut huren. Deze hutten zijn er in verschillende soorten en maten. Bjerregaard Camping heeft een oplopend terrein. Direct aan het water van Ringkøbing fjord zijn enkele kampeerstraatjes te vinden. Op het hoger gelegen terrein staan vooral de kampeerhutten en enkele kampeerplekken.

Onze hut.
Onze hut.
Met eigen keuken.
Met eigen keuken.
De zithoek en achter de deur is het toilet te vinden.
De zithoek en achter de deur is het toilet te vinden.
De kinderen sliepen in het stapelbed.
De kinderen sliepen in het stapelbed.
De ouderslaapkamer.
De ouderslaapkamer.

Kosten overnachten op Bjerregaard Camping in het hoogseizoen:

  • Kampeerplaats met 2 volwassenen, 2 kinderen en electra: 311 DKK (circa 42 euro)
  • Mobilhome: 900 DKK per nacht (circa 120 euro)
  • 5 persoonshut met toilet: 600 DKK per nacht (circa 80 euro)
  • 4 persoonshut met toilet: 500 DKK per nacht (circa 67 euro)
  • 5 persoonshut zonder toilet: 475 DKK per nacht (circa 64 euro)
  • 4 persoons hut zonder toilet: 450 DKK per nacht (circa 60 euro)

Meer informatie en de actuele prijzen zijn te vinden op de website van Bjerregaard Camping. De in dit blog genoemde prijzen gelden voor het hoogseizoen met 2 volwassenen en 2 kinderen (prijspeil 2016).

Een van de kampeerstraatjes.
Een van de kampeerstraatjes.

Sanitair en overige voorzieningen

Bij de receptie is een grote campingwinkel te vinden. Het is bijna een kleine supermarkt. Je kan er prima terecht voor je vergeten boodschappen en voor de aanschaf van allerlei strand- en watersportspullen. Ook worden hier fietsen en kano’s verhuurd.

Centraal op het terrein ligt een groot gebouw met de belangrijkste sanitaire voorzieningen. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches, er zijn familiedouches en een keuken.

Het centraal gelegen toiletgebouw.
Het centraal gelegen toiletgebouw.

Bjerregaard Camping met kinderen

Bjerregaard Camping heeft naast het receptiegebouw een leuke speeltuin. Onze kinderen van 6 en 7 jaar oud vermaakten zich daar prima en mochten er van ons ook zelf heen. Jongere kinderen zou ik niet zonder toezicht laten gaan, want langs de camping loopt een vrij drukke weg. Qua geluid heb je hier geen last van overigens.

De speeltuin.
De speeltuin.
Een air trampoline valt ook altijd goed in de smaak.
Een air trampoline valt ook altijd goed in de smaak.

Bij het water van Ringkøbing fjord is een klein strandje. Het zou leuk kunnen zijn om hier met de kinderen te zitten. Zij spelen met zand en water, jij relaxen. Het strandje lag tijdens ons verblijf echter vol met materiaal van de kite-surfers en ook het water was er vol mee. Geen ruimte meer dus voor spelende kinderen. Nu kan je daarover gaan zitten kniezen, maar dat is nergens voor nodig. De kinderen vonden het prachtig om naar de kite-surfers te kijken! Spelen met zand en water hebben wij bij het strand gedaan, daar hadden ze alle ruimte en rust die ze maar zouden kunnen wensen.

De kites zien we overal voorbij komen.
De kites zien we overal voorbij komen.
Voor de kinderen is er van alles te zien.
Voor de kinderen is er van alles te zien.
Het strandje ligt vol met kite materiaal.
Het strandje ligt vol met kite materiaal.
Soms best spectaculair!
Soms best spectaculair!
Nieuwsgierig geworden naar deze camping? In onderstaand filmpje geven we in 1 minuut een indruk van Bjerregaard Camping.

Bjerregaard Camping heeft nog geen beoordelingen op Zoover (april 2016).

Zou Bjerregaard Camping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.