Jutland: Bjerregaard Camping bij Hvide Strand

0
272
Onze hut.
Onze hut.

De laatste stop tijdens haar rondreis door Denemarken met kinderen maakte Saskia aan de westkust van het schiereiland Jutland. Ze koos voor Bjerregaard Camping bij Hvide Strand en vertelt daar in dit blog meer over. Vergeet niet om het filmpje te kijken, zo krijg je een nog beter beeld van de camping.

Dit blog is geschreven in 2016 en van een update voorzien in 2021.

Bjerregaard Camping bij Hvide Strand

Bjerregaard Camping ligt aan de westkant van Jutland en ten zuiden van Ringkøbing fjord. De dichtstbijzijnde bekende plaats is Esbjerg, maar dit is toch nog een uur rijden vanaf de camping. De afstand lijkt niet zo groot, je rijdt echter alleen over provinciale wegen en dus gaat het niet zo snel.

De belangrijkste aanleiding om naar Bjerregaard Camping te gaan is de ligging vlakbij zee. Op de fiets ben je er zo en ook je auto kan je overal redelijk dicht bij het strand parkeren. De Deense stranden zijn prachtig: schoon, ruim en rustig. Vooral Duitse watersporters weten Bjerregaard Camping te vinden. De camping ligt direct aan het water van Ringkøbing fjord. Dankzij de wind en de ruimte zijn hier veel kitesurfers te vinden. Of eigenlijk: op deze camping zijn bijna alleen maar watersporters. Wij waren de uitzondering.

Wij zochten een camping met kampeerhutten waar we in het hoogseizoen een paar nachten wilden blijven. In dit gedeelte van Jutland geldt echter in de zomervakantie vaak een verhuurperiode van 1 week, hierdoor was onze keuze beperkt en kwamen we op Bjerregaard Camping terecht. Het was onze uitvalsbasis om naar LEGOLAND Billund en het vikingecenter in Ribe te gaan. Beide zijn zo’n 1,5 uur rijden vanaf Bjerregaard.

Ben je geen watersporter en blijf je langer in deze regio? Dan zijn er vast en zeker leukere campings te vinden.

Bjerregaard Camping. Een oudere foto, tegenwoordig is er meer groen.
Bjerregaard Camping. Een oudere foto, tegenwoordig is er meer groen.

Overnachten op Bjerregaard Camping

Op Bjerregaard Camping kan je kamperen met je eigen kampeermiddel, in een mobilhome of een kampeerhut huren. Deze hutten zijn er in verschillende soorten en maten. Bjerregaard Camping heeft een oplopend terrein. Direct aan het water van Ringkøbing fjord zijn enkele kampeerstraatjes te vinden. Op het hoger gelegen terrein staan vooral de kampeerhutten en zijn enkele kampeerplekken.

Onze hut.
Onze hut.
Met eigen keuken.
Met eigen keuken.
De zithoek en achter de deur is het toilet te vinden.
De zithoek en achter de deur is het toilet te vinden.
De kinderen sliepen in het stapelbed.
De kinderen sliepen in het stapelbed.
De ouderslaapkamer.
De ouderslaapkamer.

Kosten overnachten op Bjerregaard Camping in het hoogseizoen, per nacht:

  • Kampeerplaats met 2 volwassenen, 2 kinderen en elektra: 48,62 euro (prijspeil 2021)
  • 6-persoons stacaravan: circa 120 euro
  • Er zijn acht verschillende kampeerhutten, variërend in comfort en prijs. Kijk voor alle typen en prijzen op de website van Bjerregaard Camping
Een van de kampeerstraatjes.
Een van de kampeerstraatjes.

Sanitair en overige voorzieningen

Bij de receptie is een grote campingwinkel te vinden. Het is bijna een kleine supermarkt. Je kan er prima terecht voor je vergeten boodschappen en voor de aanschaf van allerlei strand- en watersportspullen. Ook worden hier fietsen en kano’s verhuurd.

Centraal op het terrein ligt een groot gebouw met de belangrijkste sanitaire voorzieningen. Er zijn ruim voldoende toiletten en douches, er zijn familiedouches en een keuken.

Het centraal gelegen toiletgebouw.
Het centraal gelegen toiletgebouw.

Bjerregaard Camping met kinderen

Bjerregaard Camping heeft naast het receptiegebouw een leuke speeltuin. Onze kinderen van 6 en 7 jaar oud vermaakten zich daar prima en mochten er van ons ook zelf heen. Jongere kinderen zou ik niet zonder toezicht laten gaan, want langs de camping loopt een vrij drukke weg. Qua geluid heb je hier geen last van overigens.

De speeltuin.
De speeltuin.
Een air trampoline valt ook altijd goed in de smaak.
Een air trampoline valt ook altijd goed in de smaak.

Bij het water van Ringkøbing fjord is een klein strandje. Het zou leuk kunnen zijn om hier met de kinderen te zitten. Zij spelen met zand en water, jij relaxen. Het strandje lag tijdens ons verblijf echter vol met materiaal van de kite-surfers en ook het water was er vol mee. Geen ruimte meer dus voor spelende kinderen. Nu kan je daarover gaan zitten kniezen, maar dat is nergens voor nodig. De kinderen vonden het prachtig om naar de kite-surfers te kijken! Spelen met zand en water hebben wij op een ander strand gedaan, daar hadden ze alle ruimte en rust die ze maar zouden kunnen wensen.

De kites zien we overal voorbij komen.
De kites zien we overal voorbij komen.
Voor de kinderen is er van alles te zien.
Voor de kinderen is er van alles te zien.
Het strandje ligt vol met kite materiaal.
Het strandje ligt vol met kitemateriaal.
Soms best spectaculair!
Soms best spectaculair!
 

Zou Bjerregaard Camping iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Ligging Bjerregaard Camping

 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar campings in Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Al onze Denemarken-blogs lees je hier: vakantie in Denemarken met kinderen en bekijk ook het overzicht met de route en de kosten van onze rondreis.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).