Jutland: Givskud Zoo met kinderen bezoeken

Als je in Denemarken bent om LEGOLAND te bezoeken, dan ben je ook redelijk in de buurt van Givskud Zoo. Blogger Daphne ging erheen met haar gezin en weet het zeker: deze dierentuin mag je niet missen!

Dit blog is geschreven in 2016 en van een update voorzien in 2020.

Givskud Zoo met kinderen bezoeken

Om de vakantie voor iedereen zo leuk mogelijk te maken, mag iedereen een keer kiezen wat we gaan doen. Mijn twee oudste dochters zijn het met elkaar eens: naar de dierentuin! We kiezen voor Givskud Zoo in het gelijknamige plaatsje Givskud.

Op de dag van ons bezoek zijn we ’s ochtends niet zo vlot. We sluiten aan in een lange rij met auto’s die allemaal de dierentuin in willen rijden. Givskud Zoo mag je namelijk vanuit je eigen auto bekijken. Onze tip: kom op tijd en koop online alvast je tickets. Dat scheelt in de rij staan. We zijn heel benieuwd wat ons te wachten staat. Zodra we hebben betaald, rijden we met de plattegrond op schoot de dierentuin in.

Wandelen of rijden

Givskud Zoo is zowel met de auto als lopend te bekijken. Ook rijdt er een bus door de dierentuin voor diegene die niet met de auto naar binnen gaan. Op verschillende plekken in de dierentuin kan je de auto parkeren en van daaruit lopend verder gaan. Wij wisselen stukjes lopen af met autorijden.

We rijden eerst tussen de springbokken en zebra’s door. De springbokken hebben zich goed verstopt, maar de zebra’s laten zich zien. Er steken zelfs zebra’s de weg over, tussen de auto’s door. We moeten even wachten voordat we verder kunnen. Met het raam van de auto open kunnen de meiden alles heel goed zien. Zo komen we nog langs de buffels, olifanten en giraffen.

We komen heel dichtbij de zebra's. Moeten er zelfs voor wachten!
We komen heel dichtbij de zebra’s. Moeten er zelfs voor wachten!
De giraffen.
De giraffen zijn ook heel dichtbij.

Aap met kleintje

Dan gaan we een stukje wandelen. We komen langs een klein nijlpaard, de stokstaartjes en de apen. We kunnen overal dichtbij komen en zien de apen in een enorme ruimte. “Oh kijk, die aap heeft een kleintje”, roept een van mijn kinderen. De moederapen trekken duidelijk de aandacht van de meiden.

Tussen de dierenverblijven zijn er speelplekjes voor de kinderen gemaakt. Even uitrazen en daarna stappen we de auto weer in.

Wat leuk, een klein nijlpaard.
Wat leuk, een klein nijlpaard.
We lopen tussen de apen.
We lopen tussen de apen.

Spannende route

Het spannendste gedeelte van de dierentuin is het gedeelte waar we met de auto tussen de leeuwen door mogen rijden. Je mag er niet in met een auto met een stoffen dak, alle ramen moeten dicht en de deuren op slot. Dreigt er gevaar? Dan moet je drie keer toeteren. Bij de toegangspoorten staat veel bewaking. Als we er doorheen rijden wordt dochter N. toch wel een beetje zenuwachtig. Het duurt best een tijd voordat we de leeuwen zien. Ze liggen lekker in het zonnetje te luieren. Continu rijden er twee beveiligde tractors rond om alles in de gaten te houden.

Best spannend om zo dichtbij de leeuwen te komen.
Best spannend om zo dichtbij de leeuwen te komen.

Dinopark in Givskud Zoo

Na alle levende dieren gezien te hebben, lopen we door naar het net geopende dinopark. Hier zijn enorm veel dino’s te zien, een aantal hiervan beweegt en maakt geluid. Hoewel de meiden niet echt interesse hebben in dino’s, vinden ze dit toch heel erg leuk. We lopen langs een speelplaats waar van alles voor kinderen te doen is (deels tegen betaling). Denk aan het uitgraven van botten, een ketting maken met een grote dinotand of je laten schminken.

Wat een grote dino!
Wat een grote dino!
En dino's die net uit het ei komen.
En dino’s die net uit het ei komen.
Voorzichtig een dino opgraven.
Voorzichtig een dinosaurus opgraven.

Speeltuinen in Givskud Zoo

Net als in de rest van Denemarken zijn ook in deze dierentuin veel leuke speeltuinen te vinden. Wij zijn in drie verschillende speeltuinen geweest in Givskud Zoo. Zowel voor kleine als grotere kinderen is er genoeg te spelen, schommelen, glijden en springen. Ook aan de ouders is gedacht, op de meeste plekken zijn bankjes, picknickbanken of fijne stoelen geplaatst.

Heerlijk spelen bij de speeltuinen in Givskud Zoo
Heerlijk spelen.

Door de afwisseling van rijden en lopen hebben we heel veel kunnen zien in deze dierentuin. Geen gezeur om zere beentjes, want we kunnen lopen en rijden afwisselen. We zijn het er allemaal over eens, Givskud Zoo is een prachtige dierentuin. We hebben ons de hele dag enorm vermaakt.

Praktische informatie

Tot slot nog wat praktische informatie. Kaartjes kosten aan de kassa 220 DKK (circa 29,50 euro, prijspeil 2020) voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen vanaf 3 jaar betalen 120 DKK (circa 16 euro). Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, net als je auto mee naar binnen nemen. Kaarten vooraf online bestellen scheelt ongeveer 1,50 euro per ticket, dus best de moeite waard als je met meer mensen bent. De openingstijden zijn afhankelijk van de periode waarin je gaat, buiten het hoogseizoen is de dierentuin niet alle dagen geopend. Voor actuele openingstijden kijk je even op de website van Givskud Zoo.

Ga jij Givskud Zoo de volgende keer bezoeken als je in Denemarken bent?

Collega-blogger Linda ging naar Ree Safaripark Ebeltoft, ook een aanrader in Denemarken als je van dierentuin houdt.

Ligging Givskud Zoo

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke blogs over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.