5x… Het Zwitserse Interlaken en omgeving

Interlaken: bijzonder stadje tussen twee meren. Saskia bezocht dit sportieve vakantieparadijs met haar kinderen van 3 en bijna 5 jaar.

Interlaken met kinderen bezoeken

Interlaken ademt een historie van kuuroorden, nu is het een geliefde plek voor Aziaten die een ‘rondje Europa’ doen en voor sportieve vakantiegangers. Paragliden, wandelen, berg beklimmen, het kan er allemaal. Met twee kinderen van toen net 3 en bijna 5 deden we het iets rustiger aan.

Zwemmen in de Thunersee bij Interlaken

De Thunersee is het warmste meer van de twee meren die aan Interlaken grenzen. Er is beperkt mogelijkheid om aan het water te zitten en te zwemmen. Wij kampeerden op camping Manor Farm 1 en deze camping heeft twee kiezelstrandjes aan het meer. Zowel voor toeristen als voor de echte Zwitsers is dit de plek om van het water te genieten.

Even inkomen en daarna heerlijk afkoelen en zwemmen in de Thunersee
Even inkomen en daarna heerlijk afkoelen en zwemmen in de Thunersee

In het begin is het water even koud en kan je je niet voorstellen dat je er echt in gaat zwemmen. Maar ben je daardoor heen, dan is het heerlijk. Lekker dobberen in een zwemband, genietend van het zicht op de bergen. Of springen van de steiger, een waterfiets huren, stenen opduiken of met een bal spelen.

Wij sloten elke dag af met een frisse duik in de Thunersee.

Wandelen bij Beatenberg

Voor ons hoort wandelen bij een vakantie in de bergen. Maar met kinderen die te zwaar zijn voor op de rug en te klein om echt een goede wandeling te maken, is het improviseren en vooral zoeken naar plekken die wel geschikt zijn. Zo’n plek vonden wij net voorbij Beatenberg (komende vanaf Interlaken). Bij een boerderij maakt de weg een scherpe bocht naar links, parkeer hier je auto en loop voorbij de boerderij een asfaltpad op.

Wandelen in de bergen met kinderen, dit pad is zelfs buggyproof
Wandelen in de bergen met kinderen, dit pad is zelfs buggyproof
Het geasfalteerde wandelpad eindigt bij een mooi dal, met picknicktafels en een waterpomp
Het geasfalteerde wandelpad eindigt bij een mooi dal, met picknicktafels en een waterpomp

Het pad loopt grotendeels langs een beekje, daar zijn een paar mooie plekken te vinden om te picknicken. Wij volgden het pad naar boven en kwamen in een echt Zwitsers dal terecht, zo’n eentje die je kent van ansichtkaarten. Een groene weide met koeien, een plek om water te drinken en dat alles omringd door hoge bergen. Groot pluspunt als er nog jongere kinderen mee zijn: dit pad is buggy-proof.

Gletsjerslucht Grindelwald

Bij Grindelwald is het mogelijk om een wandeling in de gletsjerkloof te maken. Toen wij hier waren was het bijna 30 graden, we hadden er totaal niet bij stil gestaan dat het in een gletsjerkloof koud is. Het water dat tussen de hoge rotswanden stroomt is smeltwater en dat verlaagt de temperatuur behoorlijk. De kinderen zagen het niet zitten, dus heeft Gerard alleen de gletsjerkloof verkend. Als je je warme jas mee neemt is het een leuke plek om heen te gaan met kinderen. De smalle kloof en de snelheid van het water zijn indrukwekkend en laten goed de kracht van de natuur zien.

Stenen stapelen tijdens de klim omhoog bij de gletsjerslucht van Grindelwald.
Stenen stapelen tijdens de klim omhoog bij de gletsjerslucht van Grindelwald.
De gletsjerkloof met wandelpad
De gletsjerkloof met wandelpad

Met z’n vieren hebben we een wandeling gemaakt in de omgeving van de gletsjerslucht. Aan de kant van de parkeerplaats zijn we omhoog gewandeld, via een bruggetje staken we de kloof over om daarna aan de andere kant naar beneden te wandelen. Tijdens de wandeling is er genoeg te zien en te ontdekken in de natuur, dat motiveert de kinderen om door te wandelen. Op het hoogste punt konden ze tijdens een picknick even uitrusten om daarna volle vaart weer naar beneden te gaan.

De gletsjer van Grindelwald: elk jaar wordt deze kleiner....
De gletsjer van Grindelwald: elk jaar wordt deze kleiner….

Bezoekje aan Interlaken

Interlaken is zelf zeker de moeite waard om te gaan kijken. De sfeer, de winkels, dat viel bij ons volwassenen in de smaak. Voor de kinderen was dat maar even leuk. Gelukkig voor hen ligt er midden in Interlaken een gigantisch groot grasveld. Bijna elke dag is het hier een komen en gaan van paragliders. De een na de andere landt op dit veld. Het is voor ons al een mooi gezicht, laat staan als je zoiets voor het eerst ziet en je nooit bedacht hebt dat je als mens kan zweven in de lucht.

Paragliders landen midden in Interlaken: indrukwekkend!
Paragliders landen midden in Interlaken: indrukwekkend!

Spelen met water en stenen

Heb je bergen, dan heb je stromend water. En wat is er leuker dan met stenen dammetjes bouwen in een beekje? Of over de stenen naar de overkant lopen of stenen opstapelen totdat ze omvallen. Oftewel: keep it simple and enjoy nature!

Dammetjes bouwen in een beekje
Dammetjes bouwen in een beekje
Stenen stapelen, het blijft leuk. Elke keer een hogere toren totdat hij omvalt.
Stenen stapelen, het blijft leuk. Elke keer een hogere toren totdat hij omvalt.

Ligging

Meer weten over Zwitserland en Interlaken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelMaritieme stad Karlskrona verkennen
Volgend artikelZweden: Astrid Lindgren Värld oftewel Pippi Langkous-park
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.