Kamperen bij Camping Manor Farm in Zwitserland

0
243
Ons kampeerplekje, op nog geen 100 meter van de Thunersee.
Ons kampeerplekje, op nog geen 100 meter van de Thunersee.

Het is alweer 3 jaar geleden dat we een weekje naar Zwitserland gingen om mee te doen aan de opnames van Campinglife. Het was niet onze eerste keer in dit prachtige land, maar wel de eerste keer dat we daar op een camping stonden. De crew van Campinglife was in de zomer van 2012 neergestreken op camping Manor Farm aan de Thunersee. Zo kwamen wij dus opeens terecht op een voor ons doen erg grote camping. Deze camping heeft echter een paar unieke kanten, dus daarom zeker de moeite waard om over te vertellen op KidsErOpUit.

Camping Manor Farm: de ligging

Ligging, ligging, ligging. Het is zo belangrijk bij het kiezen van een camping. Camping Manor Farm ligt op een perfecte plek. Echt. Zwitserland is bekend om de bergen, maar tussen die bergen liggen hele mooie meren. De meeste meren zijn gevuld met ijskoud smeltwater en dus niet geschikt om in te zwemmen. De Thunersee is qua temperatuur aangenamer. Niet heel warm, maar niet zo koud als smeltwater. Camping Manor Farm ligt direct aan de Thunersee en de camping heeft een van de weinige grasweides die aan het meer grenzen. Ook leuk: de boot die over de Thunersee vaart stopt bij de camping. Dat zorgt in het water soms voor leuke golven tijdens het zwemmen en het is een aanrader om met de boot naar Interlaken te gaan (gratis voor campinggasten). Vanaf de camping heb je altijd een mooi uitzicht over de bergen, extra leuk is dat er regelmatig paragliders over de camping zweven. Need I say more?

Camping Manor Farm ligt direct aan de Thunersee.
Camping Manor Farm ligt direct aan de Thunersee.
En dan zie je opeens een paraglider voorbij zweven...
En dan zie je opeens een paraglider voorbij zweven…
Gelegen aan een doorgaande weg, maar daar merkten we op de camping niets van.
Gelegen aan een doorgaande weg, maar daar merkten we op de camping niets van.

Overnachten op Camping Manor Farm

De camping bestaat uit 2 delen die van elkaar worden gescheiden door een weg. Geen zorgen, want je kan met een tunneltje onder de weg door. Wij kampeerden op het voorste gedeelte en hebben maar een klein stukje van het grotere achterste gedeelte gezien. Onze ervaringen zijn dus ook vooral gebaseerd op het voorste gedeelte van de camping.

We kampeerden met onze eigen caravan en de kleine trekkersvoortent op plek nr 326. Dat was maar goed ook, want de plekken zijn niet heel groot en zelfs met je scheerlijnen moet je op je eigen stukje blijven. Ook de auto moest er bij. Gelukkig was het doordeweeks rustig en zaten we met onze stoelen op de lege plek naast ons. In het zonnige weekend liep het voorste gedeelte van de camping vol en werd het krapper.

Ons kampeerplekje, op nog geen 100 meter van de Thunersee.
Ons kampeerplekje (links), op nog geen 100 meter van de Thunersee.
Zicht vanaf het restaurant op ons deel van de camping.
Zicht vanaf het restaurant op ons deel van de camping.

Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten op Camping Manor Farm. Wij kampeerden met 2 volwassenen en 2 kinderen, inclusief electra. In het hoogseizoen kost plek 326 57,09 euro (excl toeristenbelasting, prijspeil 2015). De prijs van de kampeerplekken verschilt per plek, voor de exacte prijzen zal je dus de website van Camping Manor Farm moeten bestuderen. Het is ook mogelijk om kant en klare huurtenten te huren via organisaties als Eurocamp, Vacansoleil en Canvas Holidays. Mobil homes zijn in het hoogseizoen te huur vanaf 750 euro. Al met al niet goedkoop, maar die ligging…. is echt onbetaalbaar!

Sanitair

In 2012 was het sanitair op het voorste gedeelte van de camping prima in orde. Niet modern, maar wel schoon en altijd ruim voldoende beschikbaar. Eerlijk gezegd heb ik liever dat ik niet hoef te wachten, dan dat het allemaal mega modern is en je continu in de rij staat.

Camping Manor Farm met kinderen

Op de camping zijn enkele speeltuintjes voor jongere kinderen. Omdat je vooraf zelf je kampeerplekje kan uitzoeken kan je ervoor kiezen om tegenover een speeltuintje te staan. Wij vonden dit echt een pré, natuurlijk omdat het leuk voor de kinderen was, maar ook omdat we toch een wat ruimtelijker beleving hadden hierdoor (want: geen overburen).

De grootste attractie is natuurlijk de Thunersee. Neem wel zwemschoentjes mee, want het meer heeft een stenige bodem. Die stenen zijn trouwens een attractie op zich voor de meeste kinderen, tenminste, die van ons kunnen zich uren vermaken met een berg stenen.

Dankzij de ligging aan water leent de camping zich ook goed voor watersport. Je kan o.a. kano’s en waterfietsen huren. Er is een klein zwembadje en als je een keer niet wil koken dan kan je ook prima op de camping terecht.

Het restaurant tegenover onze plek, met links het speeltuintje.
Het restaurant tegenover onze plek, met links het speeltuintje.
Genieten van het water.
Genieten van het water.
Je kan zelfs nog dichter bij het water kamperen en als je een eigen boot hebt rij je die hier zo het water in.
Je kan zelfs nog dichter bij het water kamperen en als je een eigen boot hebt rij je die hier zo het water in.

Heb jij al eens op Camping Manor Farm gekampeerd? Hoe vond jij het?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar wat we nog meer schreven over onze korte kampeervakantie in Zwitserland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Vorig artikelWolfsburg: Autostadt met kinderen
Volgend artikelVakantieblunders…
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.