Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland

0
118
Parkeerplaatsen in de bergen met mooie uitzichten.

Kies je ervoor om naar Italië te rijden via Zwitserland? Dan ga je over het algemeen via de linksrheinische autobahn in Duitsland naar Basel in Zwitserland. Eerder maakten wij dit overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland al voor jullie. Suzanne deed research naar kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland en werd erg blij van de kwaliteit van de Raststättes in Zwitserland.

Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland

De kwaliteit van Raststättes in Zwitserland is erg goed. De meeste zijn ruim, schoon, hebben veel groen of een mooi uitzicht. Plekken waar je even uitgebreid kunt pauzeren en ontspannen als je wilt. En ook plekken waar leuke speelvoorzieningen voor de kinderen zijn. Al snel word mij duidelijk dat er veel keuze is aan kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland. 

Ook handig: onze tips voor hotels met familiekamer voor een tussenstop op weg naar Italië.

Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland met speeltuin
Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland met speeltuin

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de A1 Bern – Zürich

  • Raststätte Würenlos, A1 tussen Baden en Zurich, beide richtingen

Würenlos is één van de drie brugrestaurants van Zwitserland die over de A1 heen is gebouwd. Dit is een zeer uitgebreide rustplaats met een tankstation, restaurants en winkels. In het Marché buffetrestaurant is een leuke kinderspeelplaats aanwezig.

Aan de noordzijde (richting Baden) vind je een fantastische speeltuin met klimnetten, klimtorens, glijbaan en schommels. Ideaal om je kinderen even hun energie kwijt te laten raken. Verder vind je hier alle voorzieningen die je nodig hebt.

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de A2 Basel – Lüzern richting zuiden

  • Raststätte Gunzgen-Süd, A2, richting zuiden

Gungen-Süd is een Raststätte met een mooi groen parkeerterrein met prachtig uitzicht. Tussen het groen ligt een simpele, leuke speelplek voor kinderen met schommel, wipkip en een wipwap. Er is een compleet servicestation met alle voorzieningen, inclusief gratis WiFi.

  • Raststätte Neuenkirch West, A2, vlak na de Sempachersee

Deze parkeerplaats is één van de toppers onder de kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland. Het is prachtig gelegen in het groen bij een meer, waar je een wandeling kunt maken. Er is gratis WiFi, een binnen- en buitenspeeltuin en volop picknickbanken. De toiletten zijn schoon en er is een Burger King én een bistro restaurant met kindermenu’s aanwezig. Ook is een laadpunt voor elektrische auto’s aanwezig.

Via de autoverbinding met de overzijde van de weg kun je bij het hotel Holiday Inn Express komen om te overnachten. Ook is daar een supermarkt aanwezig.

  • Raststätte Gotthard-West, A2, richting zuiden

Raststätte Gotthard-West is recentelijk gerenoveerd. Het is een hypermoderne parkeerplaats met een mooi aangelegd terras. Er is een tankstation (ook elektrisch laden), een grote winkel en schone toiletten. Het restaurant biedt diverse kindermenu’s en er is gratis WiFi. Er is geen speeltuin aanwezig, maar wel kun je even langs de bergrivier wandelen. Maar het is natuurlijk veel leuker om naar die levensgrote knikkerbaan binnen in het gebouw te gaan kijken.

  • Bellinzona Nord/Süd, A2, richting zuiden

De Raststätte Bellinzona Nord/Süd is een fullservice tankstation. Terwijl je elektrische auto wordt opgeladen kun je goed eten in het (buffet)restaurant. Er is gratis WiFi, een binnenspeelplaats voor de kinderen, een leuke speeltuin buiten met picknickplekken. Je kunt er wandelen langs de rivier aan de achterzijde. Wil je hier overnachten? Er is hier ook een hotel aanwezig. 

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de A2 Basel – Lüzern richting noorden

  • Raststätte Gotthard-Ost, A2 richting noorden

De Raststätte Gotthard-Ost ligt in een prachtige omgeving. Het is een modern tankstation (inclusief elektrisch laden) met veel groen en recreatiemogelijkheden. Er staan fantastische stalen kunstwerken verspreid op het terrein opgesteld. Ontzettend leuk om met de kinderen langs de verschillende dieren te lopen of een kijkje te nemen bij de stalen auto. Ook is er een speeltuin voor kinderen en gratis WiFi. Via een brug kun je aan de overzijde komen.

  • Raststätte Neuenkirch, A2 richting west, net na Lüzern

Bij deze raststätte is alles aanwezig. Een groot en ruim parkeerterrein, tankstation (inclusief elektrisch laden), een restaurant met kinderspeelhoek en een supermarkt. Buiten ligt een ruime speeltuin met afrastering, veel picknickplekken in het groen.

Er is een hotel Holiday Inn Express aanwezig om te overnachten. 

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de A3 Basel-Zürich

  • Raststätte Walensee-Bergsboden Süd, A3 richting oost

Deze Raststätte biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op de bergen rondom Chur. Vanuit het restaurant kun je heerlijk genieten. Je kunt er prima eten en er zijn speciale gerechten voor kinderen aanwezig en een kleine speelplaats met glijbaan en schommel naast het restaurant. Vanuit het restaurant kijk je ook op de snelweg, dus echte (vracht)autoliefhebbers hoeven zich hier niet te vervelen.

  • Raststätte Glarnerland, A3 Chur – Zurich beide richtingen

Glarnerland is een mooie Raststätte met een leuke grote speeltuin afgeschermd door een groene haag. Kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Stoere houten klimtoestellen met touwbruggen, balken, vogelnestschommel en een glijbaan. Er is een goed restaurant (met kindermenu’s), een fijn terras, binnenspeeltuin en gratis WiFi. Wat wil je als ouders met kinderen nog meer?

Kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de A9 Lausanne – St Bernardpas

  • Raststätte Relais Saint-Bernard, A9 beiden richtingen, ten noorden van Martigny

Relais Saint-Bernard is een prachtig gelegen raststätte gelegen direct aan een meer. Het bijbehorende terras ligt aan het water, naast een speeltuin met schommels, klimtoestel en wipkippen. Het grootste deel van de speeltuin is afgeschermd van het water met een hekwerk. Je kunt er heerlijk eten, er zijn kindermenu’s en een binnenspeelplek. Er is een tankstation, een elektrisch laadpunt voor Tesla’s, gratis WiFi en een supermarkt aanwezig.

De leukste parkeerplaatsen in Zwitserland voor kinderen

Alle genoemde parkeerplaatsen zijn uitgebreide servicestations met allerlei voorzieningen. Je vindt ze hieronder in één handige overzichtskaart:

Filter op

Meer handige info

Er zijn geen Nederlandse websites over kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland. Dit is het eerste overzicht. Wij hebben geprobeerd het overzicht zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. Hierbij hebben we ons gebaseerd op informatie van de ANWB en een aantal Zwitserse websites, waaronder die van de TCS (de ANWB van Zwitserland) en Spielpi.ch

Heb jij aanvullende tips of ken jij nog kindvriendelijke parkeerplaatsen in Zwitserland? Laat het weten in een reactie hieronder.

Meer lezen

Op zoek naar meer info voor tussenstops in Duitsland of Zwitserland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.