Overnachten in een familiekamer bij budgethotel B&B

Met een gezin in een hotel overnachten kan heel duur zijn. Gelukkig zijn er ook familiekamers die wel betaalbaar zijn. Blogger Lineke kiest vaak voor een familiekamer bij budgethotel B&B. Nog nooit van deze hotelketen gehoord? Lees dan vooral verder.

Overnachten in een familiekamer bij budgethotel B&B

Tijdens onze stedentrip in Karlsruhe verblijven we in het B&B hotel. Voor ons geen onbekende hotelketen. Het is voor ons het 8e B&B hotel. Wij komen er heel graag. Dit komt vooral vanwege het comfort tegen een zeer betaalbare prijs.

Het B&B hotel in Karlsruhe.
Het B&B hotel in Karlsruhe.

Het vinden van een geschikte familiekamer

Reizend met 1 baby en een campingbedje is het vinden van een geschikte hotelkamer nooit een probleem geweest. Met kindje, een baby en het campingbedje lukt het me ook nog steeds een 3-persoonskamer te vinden. Veel hotelketens langs de Europese snelwegen bieden zo’n kamer. Maar dan verdwijnt het campingbedje en moet ik op zoek naar een slaapgelegenheid voor 4 personen. Bij de reguliere ketens langs de snelweg ben ik nu ineens aangewezen op het boeken van 2 tweepersoons kamers. Dure aangelegenheid en niet gezellig.

Tijdens mijn zoektocht naar snelweg hotels met een kamer voor 4 personen vind ik een hele geschikte kandidaat. B&B hotel in Erlangen. Ik boek een familiekamer en die zomer testen we de kamer. Met een tweepersoonsbed, een stapelbed, een zitje en een badkamer zijn we heel tevreden. Het bovenste bed heeft een uitstekende uitval bescherming waardoor ik met en gerust hart onze oudste boven laat slapen.

Een hele fijne familiekamer.
Een hele fijne familiekamer.

Budgethotels van de B&B keten

B&B hotel is een hotelketen die gestart is in Frankrijk. De hotels hebben allen hetzelfde concept: maximaal comfort voor een betaalbare prijs. Eind jaren ’90 opent de keten het eerste hotel in Duitsland onder de noemer budgethotel. Door heel Duitsland volgen er meer hotels. De inrichting is altijd hetzelfde. Of we nou in een familiekamer in Noord-Duitsland zitten of in Zuid-Duitsland. De jongens weten altijd feilloos de familiekamer te vinden. Het grappige is dat de heren nog steeds denken dat B&B voor hun eigen namen Bram & Boris staat. We laten ze maar in die waan.

De Bram & Boris hotelketen.
De Bram & Boris hotelketen.

Familiekamer in B&B hotel in Karlsruhe

Tijdens onze stedentrip Karlsruhe logeren we in het B&B hotel achter het Centraal Station. Op ideale loopafstand van het centrum. Het hotel is pas geopend en alles is fris, nieuw en gemoderniseerd. Toch is het concept weer herkenbaar. De familiekamer is groter dan we gewend zijn en dat is erg prettig. Er is hier een zitje met 4 stoeltjes er omheen en meer ruimte om je bagage kwijt te kunnen op je kamer. Ook hier valt gelijk de herkenbare muurschildering op. In elke kamer van een B&B hotel vind je 1 wand beschilderd met een kenmerk van de stad waarin het hotel staat. Zo vind je in Berlijn de Ampelmann op de muur en hier in Karlsruhe de kenmerkende waaiervorm van de stad. Leuk!

Ieder hotel heeft zijn eigen kenmerkende afbeelding op de muur.
Ieder hotel heeft zijn eigen kenmerkende afbeelding op de muur.
Een budgethotel, maar gelukkig wel met eigen sanitair.
Een budgethotel, maar gelukkig wel met eigen sanitair.

Een ieder van ons logt in bij het gratis wifi netwerk van het hotel. Een must voor het hele gezin. We kijken nog wat TV en stappen na een frisse douche onze comfortabele bedden in. Welterusten.

Na een goede nacht gaan we de volgende ochtend naar de ontbijtzaal. Het ontbijt is uitgebreid en er is voor ieder wat wils. “Doe mij maar een koffie verkeerd”. Onze jongste heeft keuze stress… “Neem ik yoghurt of een broodje?”. Na een heerlijk ontbijt kan onze citytrip beginnen.

Ontbijten in een frisse en nette ontbijtzaal.
Ontbijten in een frisse en nette ontbijtzaal.
Er is zoveel keuze, wat zal ik nemen?
Er is zoveel keuze, wat zal ik nemen?

Praktische informatie

De B&B keten heeft hotels in Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Marokko en Spanje. Vaak net van de snelweg af of midden in de stad. Op de website van de B&B hotels vind je actuele informatie.

Kijk altijd even goed naar de parkeermogelijkheden. Vaak is parkeren bij het hotel gratis. Maar een enkele keer is het betaald parkeren als je bijvoorbeeld een hotel bij een vliegveld hebt. Verdiep je er in ieder geval even in.

Ontbijten kost 7,50 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Voor een familiekamer betalen wij gemiddeld 80 euro per nacht. Wifi is gratis in alle hotels.

In de lobby staat een automaat voor koffie, snacks en drinken.

De familiekamers in een B&B hotel zijn eenvoudig en efficiënt ingericht. Alle kamers hebben eigen sanitair. Het verblijf is er altijd comfortabel vinden wij en daarom zijn wij er regelmatig te vinden als we een hotel overnachting willen. “Wanneer gaan we weer naar een Bram & Boris hotel?” is nu de vraag.

Bij welke hotelketen vind jij een fijne en betaalbare familiekamer?

Meer lezen

Op zoek naar meer hotelervaringen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het toeristenbureau van Karlsruhe. Zoals je van ons gewend bent delen wel altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

6 REACTIES

  1. Yay, een gouden tip lijkt mij! Bedankt. Ken deze keten (nog) niet, maar ga vandaag nog kijken of ze een familiekamer (2v+2k) hebben als wij deze zomer op doorreis zijn naar & vanaf Zuid-Frankrijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.