Zooparc Overloon, op expeditie in de dierentuin

Een dierentuin waar wij nog niet eerder van gehoord hebben? Dat is een goede reden om eens te gaan kijken hoe leuk het daar is. Tijdens een weekendje weg gaat Daphne met haar dochters op bezoek in Zooparc Overloon. Ga je mee op expeditie?

Zooparc Overloon

Tijdens ons weekendje weg in Vakantiepark Dierenbos krijgen we een gratis attractiepas. We besluiten om met de attractiepas Zooparc Overloon te bezoeken. Van tevoren lezen we op de website dat we op expeditie kunnen in de dierentuin. Dat lijkt ons leuk om te doen!

We zijn er!
We zijn er!
Zooparc Overloon
Zooparc Overloon

Op expeditie in Zooparc Overloon

De meiden krijgen alle drie een grote poster met aan de achterkant een speurtocht. Het speuren kan beginnen. Op plattegrond zien we dat als we de route volgen we langs alle dieren komen, dus dit kan niet misgaan.

De speurtocht
De speurtocht
Laten we beginnen!
Laten we beginnen!

De speurtocht bestaat uit verschillende soorten opdrachten waarbij we moeten speuren, puzzelen, ontcijferen en voelen. We beginnen met speuren naar letters bij de pinguïns.

Op zoek naar letters
Op zoek naar letters

Wanneer we alle letters gevonden hebben moeten we daar een woord van puzzelen. We vinden het woord niet meteen en besluiten verder te lopen en later even goed te gaan puzzelen op het woord. We gaan niet alles verklappen wat we gedaan hebben op onze expeditie. Het was in ieder geval goed speuren, voelen, kijken en puzzelen. Erg leuk om te doen!

Best spannend met je hand in een gat, wat zit erin?
Best spannend met je hand in een gat, wat zit erin?

Sluiproutes voor de kinderen

Zodra we de pinquïns verlaten zien de meiden een sluiproute. Die blijken er door het hele park heen te zijn. De route wordt aangegeven, maar de kinderen worden gestimuleerd om van het pad af te wijken. Zonder dat ze het door hebben lopen ze het hele park door zonder te mopperen dat het ver is. Als ouder kan je natuurlijk meegaan of het pad volgen, je komt elkaar vanzelf weer tegen. Wat een leuke manier om een dierentuin door te gaan.

Volg je de route of durf je af te wijken?
Volg je de route of durf je af te wijken?
Leuke sluiproutes
Leuke sluiproutes
Klimmen maar!
Klimmen maar!

Klimmen en klauteren in de speeltuin

Hoewel de meiden continu de sluiproutes nemen zijn ze ook erg enthousiast als ze de speeltuin zien. Klimmen, klauteren, springen en spelen krijg je natuurlijk nooit genoeg van. Er is voor alle leeftijden iets te doen in de speeltuin, dus ook hier vermaken de meiden zich prima.

De speeltuin
De speeltuin
Lekker springen!
Lekker springen!

De dieren in Zooparc Overloon

Naast het speuren, klimmen en de leuke sluiproutes zien we tussendoor ook veel leuke en mooie dieren. In de outback springt er een kangoeroe vlak voor ons neus het veld over. Dit maakt indruk op de meiden. Bij de uitgang van de outback staat een emoe waar we vlak langs lopen. Speciaal om zo tussen de dieren te kunnen lopen. De stokstaartjes zijn favoriet. Ze komen dichtbij en zijn continu in beweging. Zo leuk om naar te kijken!

The Outback
The Outback
Pas op voor overstekende kangoeroes
Pas op voor overstekende kangoeroes
Dichtbij de dieren
Dichtbij de dieren
Pas op!
Pas op!
Kijken naar de leeuwen
Kijken naar de leeuwen
Mooie roze flamingo's
Mooie roze flamingo’s
De stokstaartjes zijn favoriet bij de meiden
De stokstaartjes zijn favoriet bij de meiden
Dichtbij de kamelen
Dichtbij de kamelen
Veilig hoog in de boom
Veilig hoog in de boom

Even pauze

Van al het klimmen en spelen krijg je natuurlijk dorst en trek. Halverwege het park is er een kiosk waar je wat te eten en drinken kan halen. Bij de speeltuin is er ook een plek waar je binnen kan zitten. Gelukkig is het mooi weer als wij er zijn en kunnen we met zicht op de alpaca’s genieten van ons eten en drinken.

Even pauze
Even pauze
Spelen op het vlot
Spelen op het vlot

Het einde van de expeditie

Wanneer wij aan het einde van de route komen, missen we nog 2 woorden. Gelukkig helpt de mevrouw achter de kassa ons ook de laatste letters te vinden. De meiden krijgen alle 3 een leuk aandenken aan het dierenpark. Dan is het tijd om weer terug naar ons huisje te gaan. We hebben genoten van ons dagje Zooparc Overloon!

Praktische informatie

Wanneer je bij het vakantiepark Dierenbos logeert is Zooparc Overloon gratis te bezoeken met de attractiepas. Voor de expeditie/speurtocht betaal je 2 euro per kind. De expeditie is door de verschillende soorten opdrachten leuk voor verschillende leeftijden. Vanaf een jaar of 4 kunnen kinderen bepaalde opdrachten meedoen, maar vanaf een jaar of 6,7 wordt het pas echt leuk. Zonder attractiepas betaal je vanaf 1 maart 2017 16,50 euro entree voor iedereen vanaf 3 jaar. Online krijg je 2 euro korting op de kaartjes. Parkeren kan voor de deur of aan de overkant van de weg. Voor het parkeren betaal je 5 euro. Kijk voor openingstijden, online kaartverkoop en overige informatie op de website van Zooparc Overloon.

Meer lezen

Op zoek naar meer dierentuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Vakantiepark Dierenbos. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.