Vakantiepark Dierenbos, een beestachtig leuk weekendje weg

In het mooie Brabant is van alles te doen. Daphne ging een weekendje naar vakantiepark Dierenbos. Ze ontdekte dat dit naast een mooi park, ook een goede plek is om Brabant verder te ontdekken, zeker met de gratis attractiepas op zak!

Vakantiepark Dierenbos, ons huisje

Een weekendje naar een vakantiepark dat Dierenbos heet, dat zien de meiden wel zitten. Bij aankomst rijden we langs de huisjes. Aan de afbeelding op het huisje kunnen we zien waar we moeten zijn. Wij krijgen huisje 3 van het Damhert.

Vakantiepark Dierenbos
Vakantiepark Dierenbos
Vakantiepark Dierenbos, ons huisje is Damhert 3
Vakantiepark Dierenbos, ons huisje is Damhert 3

Bij binnenkomst worden de kamers direct verdeeld. De jongste wil heel graag in het stapelbed en de andere twee willen graag naast elkaar slapen. De bedden zijn opgemaakt met leuk beddengoed, hierdoor ziet het er heel gezellig uit. J. roept meteen: “Wat een knus huisje”. De keuken is klein, maar compleet. Inclusief vaatwasser, daar word ik vooral heel blij van. Het damhert thema is overal in het huisje doorgevoerd. J. heeft gelijk, het is een leuk, knus huisje.

De slaapkamer van de oudste 2
Leuk beddengoed
Leuk beddengoed
Mijn slaapkamer
De sauna in mijn slaapkamer
De sauna in mijn slaapkamer
De zithoek
De zithoek
De keukentafel en keuken
De keukentafel en keuken

Het is heerlijk weer als wij aankomen. De meiden duiken meteen naar buiten met het meegenomen stoepkrijt en gaan rondom het huisje lekker spelen. Wij kijken uit over het water. Daarnaast staan een paardje en wat geitjes. De meiden kunnen hier heerlijk spelen. Ook de eenden hebben een goed weekendje, die krijgen voldoende te eten.

Ons uitzicht
Ons uitzicht
Het paardje en de geiten
Het paardje en de geiten

Vakantiepark Dierenbos, de gratis attractiepas

Wanneer je een verblijf op vakantiepark Dierenbos boekt krijg je gratis de attractiepas. Hiermee kan je diverse leuke attracties bezoeken. Waaronder Dierenrijk, Zooparc Overloon en het Sportiom. Het is moeilijk kiezen wat we gaan doen. We besluiten te gaan zwemmen bij het Sportiom en naar Zooparc Overloon te gaan. Hoe we Zooparc Overloon vinden zal ik vertellen in een apart blog.

Zwemmen bij het Sportiom
Zwemmen bij het Sportiom

Wij gaan meteen vrijdagavond zwemmen bij het Sportiom. Er is discozwemmen met leuke muziek en discolicht. De oudste dames vermaken zich prima in de golven, de grotten en de glijbaan met banden. Voor de jongste is er een afgesloten gedeelte met speelgoed, leuke dieren die water spuiten en lekker warm water. Het zwembad valt bij alle meiden zeer goed in de smaak. Het is op 15 minuten rijden van het dierenpark af.

Zwemmen op vakantiepark Dierenbos

Op het vakantiepark zelf is een leuk zwembad. Het zwembad is niet erg groot, maar heeft twee leuke glijbanen en een klein badje voor de allerkleinsten. Als wij gaan zwemmen is het erg rustig, de meiden hebben de glijbanen bijna voor zichzelf. Ook E. kan er zelf vanaf en heeft de grootste pret.

Het zwembad op het park
Het zwembad op het park
Een klein badje voor de kleinste
Een klein badje voor de kleinste

Spelen op het vakantiepark

Op het vakantiepark zijn overal kleine speelplekken voor de kinderen te vinden. De grote speeltuinen zijn vlakbij de receptie te vinden. Glijden, schommelen, klimmen, spelen in de zandbak; de speeltuin is groot en er is voor alle leeftijden iets te doen. In de zomer kan er met water gespeeld worden. Ook bij de kinderboerderij is een grote speeltuin. Vanaf het terras kan je de kinderen zien, dus terwijl de kinderen spelen kan je als ouders even genieten van het zonnetje. In de warme maanden kan er zowel in het buitenzwembad als in de plas gezwommen worden. Ook kan je skelters of fietsen huren, bowlen en meedoen aan activiteiten (deels met kleine bijdrage). Hier hebben we helaas geen tijd voor gehad.

De grote speeltuin
De grote speeltuin
Heerlijk spelen
Heerlijk spelen
Een leuke speeltuin voor Elin
Een leuke speeltuin voor de jongste
Spelen met water in de warme maanden
Spelen met water in de warme maanden
Hier kan in de zomermaanden gezwommen worden
Hier kan in de zomermaanden gezwommen worden
De speeltuin bij de kinderboerderij
De speeltuin bij de kinderboerderij
Glijden maar!
Glijden maar!

Dieren in vakantiepark Dierenbos

Naast voldoende speeltuinen en een leuk zwembad zijn er veel dieren te vinden op vakantiepark Dierenbos. In het informatieboekje van het park staat precies welke dieren er allemaal te vinden zijn. N. ziet dit als een leuke speurtocht en gebruikt het om af te strepen welke dieren ze al gezien heeft. Naast de geitjes, het paardje, de konijnen en eenden zijn er op het park ook hertjes, alpaca’s en hangbuikzwijntjes te vinden. Ook zijn er diverse volières met mooie vogeltjes.

Er zijn 2 alpaca's. De andere wilde niet op de foto
Er zijn 2 alpaca’s. De andere wilde niet op de foto
Leuke geitjes
Leuke geitjes
Hertjes
Hertjes

Stempels sparen

Voor de dingen die je op het park kunt doen kunnen kinderen stempels sparen. Bij vijf stempels kunnen ze een cadeautje ophalen bij de receptie. Op de kaart staan o.a.: ijsje kopen, zwemmen, een skelter huren en midget golfen. Wij hebben niet voldoende verschillende dingen gedaan op het park om stempels te kunnen sparen. Zelf ben ik niet zo’n fan van dit soort stempelkaarten. Het kan voor veel gezeur zorgen omdat kinderen graag de kaart vol willen hebben terwijl je als ouder bepaalde dingen liever niet wil doen. Ik leg aan J. uit waarom we geen stempels gaan sparen. Gelukkig is ze oud genoeg omdat te begrijpen.

Een kaartje versturen

Bij aankomst op het park ligt er bij het informatiepakket een kaart. In de informatie lezen we dat we deze gratis kunnen versturen. J. schrijft een mooie kaart over wat we allemaal gaan doen naar haar nichtje. Wat leuk zeg!

Een kaart versturen
Een kaart versturen

Mascotte van vakantiepark Dierenbos

Op de dag van aankomst en vertrek komen we Flurki tegen. Ook bij andere activiteiten op het park kan je hem tegen komen. Daar willen de meiden wel mee op de foto!

Op de foto met Flurki
Op de foto met Flurki

Als wij naar huis moeten komen we tot de conclusie dat een weekendje Dierenbos te kort is. Op het park is voldoende te doen, maar ook in de omgeving zijn er nog genoeg activiteiten die we graag hadden gedaan.

Wil jij ook eens genieten van alle leuke activiteiten op vakantiepark Dierenbos en de attractiepas? Kijk voor meer informatie en boekingsmogelijkheden op de website van Vakantiepark Dierenbos. Vergeet niet te kijken bij de leuke accomodaties, ze hebben bijvoorbeeld een boomhut met glijbaan!

Zou jij een weekendje of langer naar vakantiepark Dierenbos ook zo leuk vinden?

Meer lezen

Ontdek wat er in Brabant te doen. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Vakantiepark Dierenbos. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.